Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

B M / 14.9.2015. 10:36:32

Poštovani,
Na staroj kući se žbuka, a djelomično i cigla rulji.
Sanirao bih zidove s unutarnje strane na sljedeći način:
Vanjski zid - ANTISOL premaz, SANISIL ŠPRIC, Knauf ploče s izolacijom.
Unutarnji zid - ANTISOL premaz, SANISIL ŠPRIC, SANISIL H
Molim za savjet i preporuku.

ODGOVOR

Ako izvodite sanaciju sa sanacijskom žbukom ne možete ugrađivati knauf ploče s izolacijom na špric. Trebate se odlučiti da li želite žbukati zid ili ga samo obraditi knauf pločama.
Žbukanje sanacijskom žbukom možete izvoditi s vanjske i unutarnje strane.
Ako vam se opeka lista potrebno ju je prije sanacije učvrstiti premazivanjem FIKSANIR-om, te nakon sanacije opeke možete zidove ožbukati.

F / 12.9.2015. 20:05:35

Poštovani,

Kolika je potrošnja kvarcnog pijeska (granulacije 0-1 mm) za popunjavanje fuga kod Ikar profila opločnika?

Riječ je o površini od približno 160 metara kvadratnih.

LP

ODGOVOR

Potrošnja kvarcnog pijeska za fugiranje opločnika je cca 4 kg/m2.
Za vašu površinu potrebno je 640 kg.

v p / 12.9.2015. 6:53:22

pozdrav,
dječja spavača soba na sjevernoj strani,dosta je hladna,i u čoškovima se zna pojavit plijes.s čim obojit zidove i može li se izvest termoizolacija sa unutarnje strane.objekt u gorskom kotaru

ODGOVOR

Toplinsku izolaciju možete ugraditi s unutarnje stane ako je nije moguće izvesti s vanjske strane.
Obojene zidove treba sanirati biocidno - fungicidnim sredstvom TERACID i obojati unutarnjom bojom koja u svom sastavu ima dodatak biocida i fungicida.

z p / 11.9.2015. 12:34:07

Pozdrav.
Ostavio sam u stamu jedan zid od cigle, tj. skinuo sam žbuku sa zida. Sad me zanima čime bih mogao premazati cigle i fuge da se ne rune.

ODGOVOR

Očišćenu opeku možete premazati gotovim proizvodom za konzerviranje i učvršćivanje mineralnih materijala - FIKSANIR.

e g / 10.9.2015. 20:17:13

Poštovani,

Imam preljevnu septičku jamu u kojoj je dno preljevnog zida slomljeno (postoji velika rupa između dva dijela jame). Imam namjeru očistiti jamu te dograditi / pregraditi slomljeno dno zida sa armiranim betonom. Napravio bih kalup dim. 2,5x1,5x0,15 met, postavio tanku armirnu mrežu te ispunio kalup smjesom Samoborka SUHI BETON 20 (nije mi zgodno nabavljati posebno cement a posebno pijesak). Da li je ova gotova betonska smjesa dovoljno dobra kao rješenje za dogradnju navedenog zida ? Koliko pakiranja 25 kg ove smjese bi mi trebalo ? Da li ovu smjesu i gdje mogu kupiti u Splitu ?

Pozdrav

ODGOVOR

Suhi beton 20 - Razredba prema HRN EN 13813: CT C20 F4, Razredba prema HRN EN 206-1: C16/20; X0; Dmax 8 ili C16/20; X0; Dmax 4.
Tlačna čvrstoća (HRN EN 13892-2) C20 (•20 N/mm2). POTROŠNJA: 25 kg ~ 12,5 l betona.

D H / 10.9.2015. 19:03:01

Da li mi možete reći čime se sve može premazati vanjski betonski roštilj. (da je dekorativno, ali i temperaturno otporno).

ODGOVOR

Betonsku površinu roštilja možete obraditi mineralnom žbukom SEP Z 200 ili silikatnom žbukom.

T A / 10.9.2015. 8:30:26

Pozdrav, imam pitanje u vezi morta za modeliranje! Kakve je boje gotovi, osušeni proizvod? jel se moze mjesati s nekim bojama, i kojim ako moze? ; ja bih ga koristio za punjenje kalupa za ukrasni kamen( treba mi za povrsinu 10-ak kvadrata ), da li je pogodan za tu namjenu?

ODGOVOR

Mort za modeliranje standardni se proizvodi u sivoj boji , a obojeni se proizvodi isključivo po zahtjevu kupca.
Standardni mort za modeliranje može se obojati bojom za beton AKROTON ili fasadnom bojom TERATON V.
Proizvodi se na zahtjev te nije dostupan nigdje na skladištu, možete ga naručiti preko bilo koje trgovine u vašem okuženju.

m / 9.9.2015. 16:42:19

molim Vas da mi razjasnite razliku između akrilne,silikatne i silikonske završne žbuke (obloga fasade stiroporom) i što mi preporučate? Područje Dubrovnika je u pitanju.

ODGOVOR

Za vaše područje preporučamo vam odabir silikonske ili akrilatne dekorativne žbuke - žbuke visoke vodoodbojnosti, otporne na sol, buru, visoku vlagu.

B Š / 8.9.2015. 20:56:37

Poštovani. Imam jedan vanjski zid od cigle koji je 30 ak cm ukopan u zemlji i koji mi vlaži pa sam ga mislio premazati sa hidroprotektom, pa preko njega staviti sanisil h. Da li na tu hidroizolaciju smijem zaljepiti xps stirodur radi bolje toplinske izolacije. Hvala

ODGOVOR

Nakon premazivanja HIDROPROTEKT-a , na hidroizolaciju ugradite XPS ploče.
SANISIL H se ne preporučuje na vanjske ukopane zidove, već ga možete ugraditi s unutarnje strane.

D / 8.9.2015. 16:11:01

postovani,
ima jedno pitanje i treba mi najbolji savijet. planiram renovirati svoj restoran. plan je mjenjanje plocica i zanima me sto se tice termoizolacije jeli postiji koji dobri premaz prije postavljanja novih plocica. i sto vi mislite da je najbolje napraviti sa sto manje stete

ODGOVOR

Termoizolacijski premaz ne postoji, već hidroizolacijski.
Nakon skidanja stare podloge, podlogu možete toplinski izolirati ugradnjom elastificiranog polistirena i na to ugradite cementnu glazuru, hidroziolacijski premaz i keramiku.