Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

L M / 12.4.2015. 16:57:39

Poštovani,
garaža stara 50g. prije dvije g. je bila poplavljena (visina vode 1,5m) i na zidu se pojavila mala pukotina. Nedavno je automobil udario u garažna vrata i stvorila se dugačka vodoravna pukotina pokraj vrata. Iznad garaže nema kata ni krova, samo je ploča. Kako sanirati pukotinu bez većih ulaganja ?
Hvala Vam,

ODGOVOR

Obzirom na opisanu pojavu pravilne horizontalne pukotine možemo zaključiti da je riječ o konstruktivnoj pukotini. Bez uvida u postojeće stanje, ili barem u raspoložive fotografije nije moguće dati prijedlog sanacije.

D L / 9.4.2015. 21:33:29

Postovani,
imam vanjsko betonsko stepeniste,nemam namjeru oblagati gaziste ker.plocicama a isto je izlozeno kisi,pa trazim vas savjet ,hocu stepeniste koje se lako odrzava a da nije puno klizavo kakav mi premaz savjetujete da kupim cuo sam da imate te premaze i u boji pa molim vas savjet,hvala pozz

ODGOVOR

Naša ponuda završno dekorativnih žbuka nije primjenjiva za završnu obradu horizontalnih površina.
Preporučamo betonske stepenice obraditi REPARATURNIM MORTOM G, te obojati AKROTONOM - bojom za beton.

Z L / 8.4.2015. 12:42:26

Poštovani,
da li imate u ponudi granitne kocke 10x10cm i koja je cijena. Ako nisu granitne da li imate nešto slično čime bi se popločilo dvorište ali da izgleda rustikalno, naravno i koja je cijena?
Unaprijed hvala.
Lp
Zora

ODGOVOR

Granitne kocke u svom programu nemamo – za to se možete obratiti firmi METALMINERAL KAMEN.

Iz našeg proizvodnog programa možemo ponuditi betonski opločnik PEGAZ P7 10X10x8 cm – pjeskareni kreativ sivi.
Cijena 153,74 kn/m2 s PDV-om.

M Š / 7.4.2015. 21:34:26

Poštovani,
imam problem u kuhinji.Naime planiram renovirati kuhinju veličine oko 16 m2,ali kuhinja je niža u odnosu na ostale prostorije oko 4-5 cm,pa je potrebna izrada glazure da se izjednači sa ostalim prostorijama,Pošto želim čim prije završit i krenut sa postavljanjem pločica,koji bi bili dobri proizvodi za izradu glazure koja se brzo suši,tj. u što kraćem vremenu.Jer kuhinja nemože čekat mjesec dana?

ODGOVOR

Za izravnavanje poda možete upotrijebiti proizvod CEMENTNI ESTRIH RAPID. Estrih je brzovežući, te već nakon 5 dana možete ugrađivati završnu oblogu – keramiku.

Z H / 6.4.2015. 22:00:01

Poštovani,
dograđivali smo kuću na kojoj je izvedena vanjska izolacija sa 5cm stiropora i završna mineralna fasada u bijeloj boji, htjeli bi sada na cijeloj kući napraviti silikatnu fasadu u nekoj pastelnoj nijansi, za novi (dograđeni) dio mi je jasno kako izvesti, zanima što sa starim dijelom kuće, kako na postojeću mineralnu fasadu navući novu silikatnu, dali treba staru strugati do ljepila i mrežice ili se nekim postupkom ili emulzijom može ići nova na staru fasadu?
Hvala unaprijed

ODGOVOR

Površinu obrađenu mineralnom žbukom najbolje je izravnati gletanjem SAMOTERM F u dva sloja uz armiranje staklenom mrežicom u sloju SAMOTERM-a F.
Postojeće slojeve nije potrebno skidati. Nakon sušenja podlogu impregnirati i nanijeti silikatnu žbuku.
Novi sloj silikatne žbuke moguće je direktno navući na postojeći sloj mineralne žbuke ako će postojeća silikatna žbuka biti iste ili veće granulacije u odnosu na postojeću žbuku.

Ako je postojeća mineralna žbuka zdrava nije potrebno gletanje novog sloja već se površina može ujednačiti fasadnom bojom tj. mineralnu žbuku ostaviti takvu kakva je i prebojati SILIKATKOLOR-om u tonu u koje će se ugrađivati nova silikatna žbuka.

d n / 5.4.2015. 20:12:18

dali je moguce ljepiti stiropor zupcastim gleterom(kao keramiku) na ozbukane zidove,ako da koje su prednosti/nedostatci?
Hvala

ODGOVOR

Što se tiče ljepljenja, ploče stiropra možete lijepiti punoplošno (kao lamele kamene vune).
Ljepilo se ručno nanosi nazubljenim gleterom (zub minimalno 10 mm) na toplinsko-izolacijski materijal.
Kod nanošenja na podlogu treba nanijeti toliko ljepila da se izolacijski materijal može postaviti prije površinskog skrućivanja ljepila. Također, treba isključivo koristiti metodu potpunog pokrivnog nanošenja.

NAPOMENA: Izvođenje kontaktnog sloja u cilju poboljšanja prionjivosti ljepila na neobrađenoj površini ploče provodi se utiskivanjem ljepila u tankom sloju neposredno prije nanošenja ljepila (po površini predviđenoj za lijepljenje).
Na ožbukanim podlogama i starogradnji obvezno je, uz lijepljenje ploča, sustav dodatno mehanički učvrstiti pričvrsnicama.

i š / 5.4.2015. 18:26:25

koju završnu fasadu staviti na moru na postavljeni stiropor izvana

ODGOVOR

Ugradite akrilatnu žbuku TERAKRIL Z ili SILIKONSKA ŽBUKA Z , u boji prema izboru.

M S / 5.4.2015. 13:23:27

Poštovani!
obnovili bi postojeću fasadu akrilnom bojom pa nas zanima čime impregnirati ili neutralizirati podlogu od morske soli prije samog bojanja pošto se kuća nalazi na moru.Postojeća fasada je izvedena mineralnom dekorativnom žbukom.
Hvala!

ODGOVOR

Površinu zasićenu morskom soli potrebno je oprati slatkom vodom pod pritiskom i sušiti 1-2 dana.
Ako je nakon pranja slatkom vodom i dalje prisutna sol površina se može premazati sanacijskim premazom za spriječavanje isoljavanja ANTISOL.
Nakon sušenja fasadnu površinu premazati fasadnom bojom TERATON V u dva sloja, u boji prema izboru.

B / 3.4.2015. 11:59:49

Poštovani,
Interesira me da li za bazen koji mislim bojati kao hidroizolaciju mogu upotrebiti Vaš proizvod Hidroprotekt DuoelastikDa li je potrebno stavljati koju mrežicu kad se radi sa njim?Također me interesira koje boje za bazen preporučate nakon njega.
Lp,
Bepo Maričić

ODGOVOR

HIDROPROTEKT DUOELASTIK je polimer cementna hidroizolacija koja ne može biti završni sloj, već na hidroizolaciju treba ugraditi keramičku oblogu.
Staklenu mrežicu nije potrebno ugraditi, već se ona ugrađuje samo na spoju dva različita materijala.
Boje deklarirane za bojanje bazena u svom programu nemamo.

B / 2.4.2015. 13:53:55

S obzirom da hidroprotekt duoelastik nije završni sloj na prohodnim terasama,koliki je najduži period koji može proći do postavljanja keramičkih pločica.

ODGOVOR

HIDROPROTEKT DUOELASTIK mora što kraće vrijeme biti nezaštićen tj. najduže 7 dana, jer nije prohodan.