Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Z V / 2.4.2015. 10:43:30

Poštovani,
na kući imam fasadu rađenu 1987.g.
s perlitom koja nije dobro napravljena
te sve treba iskrbati.
Koje su vaše preporuke nakon što se sve očisti? Lp

ODGOVOR

Nakon utvrđivanja stanja postojeće žbuke potrebno je odlučiti da li će se žbuka kompletno skinuti ili će se samo loši dijelovi krpati novim slojem žbuke.
Ako je žbuka u većem dijelu dobra, nije ju potrebno skidati već samo krpati, gletati TERATERMO GLET-om uz rabiciranje staklenom mrežicom u sloju gleta i izvedbom završno dekorativne žbuke.
Ako će se žbuka skidati do podloge odluka je na vama: postavljanje novog sloja toplinske žbuke TERATEMO 100 STANDARD, gletanje i završna obrada ili ugradnja povezanog toplinskog sustava s pločama EPS ili kamene vune.

b c / 1.4.2015. 10:34:14

kako najjeftinije trajno zaustaviti vlagu koja probija kroz zidove kuće zbog najvjerovatnije slabe izrade fasadne žbuke koja je rađena ručno a korištena je žbuka za strojno nanošenje . Hvala ljepa na odgovoru .

ODGOVOR

Ako je upotrijebljena VC 50 žbuka potrebno ju je pregletati ili TERATERMO GLETOM i ugraditi završno dekorativnu žbuku (silikat,akrilat,silikon,mineralna žbuka SEP)
ili TOP WHIT-om i površinu ili obojati fasadnom bojom (TERATON V ) ili ugraditi dekorativnu žbuku (silikat,akrilat,silikon,mineralna žbuka SEP) .

M / 31.3.2015. 7:29:32

Poštovani , molim vas gdje na području Osječko -.baranjske županije mogu kupiti vaše bet. rubnjake od 8 cm , naime nedostaje mi 4 komada , hvala.

ODGOVOR

Betonske rubnjake možete kupiti u trgovinama PEVEC, VELEKEM, BAUHAUS, MRAMOR, CHEMCOLOR.

r / 29.3.2015. 21:44:17

POŠTOVANI
IMAM PROSTOR OD 40 KVADRATA KOJI IMA GLAZURU SA PADOM PREMA SREDINI ALI NIJE ONAKO GLATKA PA ME ZANIMA DALI IMA KAKVA MASA DA SE TO PORAVNA KAO NPR. NIVELIRAJUČA MASA . ALI DA TO BUDE KAO ZAVRŠNIN SLOJ PA DA SE KASNIJE INPREGNIRA DA NE UPIJA MASNOČU . PROSTOR BI KORIŠTIO ZA POPRAVAK AUTOMOBILA I TAMO SE VARI PA MI EPOKSI POD NE ODGOVARA . HVALA NA ODGOVORU

ODGOVOR

Za unutarnje radove upotrijebite samonivelirajuću masu TERANEKS u debljini do 5 mm ili TERANEKS UNILEVEL u debljini do 20 mm.
TERANEKS može biti završni sloj i možete ga obojati bojom za beton AKROTON.

J B / 28.3.2015. 17:17:12

Poštovani,
U slučaju nanosa žbuke Vc-40 direktno na zid (standardni blok/opeka) / strop (beton) bez prethodnog šprica tj pripreme površine, da li to mora dovesti do odvajanja žbuke s vremenom ili ne?

ODGOVOR

Izvedba žbuke bez prethodne obrade tj.predšprica može dovesti do odvajanja žbuke od podloge.
Potrebno je izvesti predšpric od istog materijala 1 h ranije i žbukati u potrebnoj debljini ili nanijeti cementni špric minimalno dan ranije, a obavezno na glatke ab površine - CEMENTNI ŠPRIC 2 EKSTRA.

M M / 26.3.2015. 15:25:06

Potreba tiplovanja ,stiropor 5 cm.zid giter blok i beton ,visina 7m

ODGOVOR

Na stranici HUPFAS-a za izvedbu etics sustava
http://www.hupfas.hr/smjernice-izrade-etics-sustava.html
možete pročitati sve detalje o izvedbi pričvršćivanja pločama ekspandiranog polistirena.

m m / 25.3.2015. 19:00:54

Poštovani,

molim Vas za savjet. Pofarbao bih salonitne ploče krovišta na kući u Fužinama. Koju boju iz vašeg asortimana mi preporučate i zanima me sama tehnologija, način na koji da to izvedem. Dali je dovoljno oprati visokotlačnim peračem koristeći običnu vodu? Kvadratura krova je oko 100m2, koliko mi otprilike treba litara boje ?

LP

Marko

ODGOVOR

Za bojanje možete koristitit našu boju AKROTON.
Površinu ploča treba dobro oprati vodom pod pritiskom i osušiti 2-3 dana.
Na suhu podlogu nanijeti boju u dva premaza. Impregnacija nije potrebna, boja se nanosi direktno na podlogu.
Za 100m2 potrebno je 30 l boje AKROTON.

M K / 25.3.2015. 16:25:31

Postovani...znaci prije nanosenja sepa sam koristio impregnaciju,te se na dijelovima (gdje sam otucao staru zbuku i ponovo ozbukao ) pojavile fleke..kao zute mrlje...e sad dali sam nesto krivo napravio i dali ce se vidjeti fleke ako bih to okreči nekom farbom u boji...ili bi trebao sad opet sep impregnirati pa onda okrečiti... Hvala

ODGOVOR

Pojava neujednačenosti tona može biti izvedba u vlažnom i hladnom vremenu ili nedovoljno suhe podloge prije ugradnje novog sloja tamo gdje je krpano.
Da bi ujednačili ton potrebno je površinu obojati fasadnom bojom TERATON V u dva sloja.
Površinu nije potrebno impregnirati, a ako je želite impregnirati upotrijebiti UNIVERZALKONCENTRAT GRUND neposredno prije bojanja.

Ž T / 24.3.2015. 20:34:32

Imam pročelje obrađeno plemenitom (češljanom) žbukom koje je u odličnom stanju (žbuka je spravljana s dodatkom bijelog cementa) iako je napravljeno prije gotovo 40 godina. Malo je prljavo i htio bi ga obojiti. Molim vas za savjet kako to učiniti na ispravan način?

ODGOVOR

Fasadnu površinu treba oprati vodom pod pritiskom i mekim četkama skinuti prljavštinu.
Sušiti 2-3 dana te obojati fasadnom bojom MINERALKOLOR u dva sloja.
Impregnacija vam nije potrebna.
Ako je na fasadnoj površini prisutna zaraza mikroorganizmima potrebno je prije bojanja, a nakon pranja, površinu tretirati biocidnim sredstvom TERACID. Teracid sušiti 1- 2 dana prije bojanja.

T B / 24.3.2015. 14:55:24

Poštovani,
Zanima me koje pigmente, punila i aditive sadrži Vapnena boja V.

ODGOVOR

Vaše pitanje se odnosi na sastav našeg proizvoda što je poslovna tajna tvrtke te vam ne možemo iznositi te podatke.
Sve što vam možemo reći je već navedeno u tehničkoj uputi proizvoda pod točkom
Sastav: Gašeno vapno, pigmenti, punila i aditivi. Ne sadrži organska otapala i biocide.
Pigmenti, aditivi koje upotrebljavamo nisu štetni niti opasni za ljudsko zdravlje.