Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M K / 19.9.2013. 1:05:11

Postovani
Obukao sam vanjske stepenice kompletno u kulir i normalno namazao najprije sa impregnacijom ,posto su te stepenice izlozene zimi i snijegu dali ce mi se taj kulir unistit i dali postiji premaz za zastitu ili neko sredstvo za ciscenje?
Drugo: obukao sam u kuluir i kuhinju finije granulcije ali samo zidove,e sad sa cim bi ga ja mogao premazati da mine upija masnocu od kuganja itd

ODGOVOR

Sve ovisi o tome kako je izveden prani kulir i koje impregnacijsko sredstvo ste koristili.
U kuhinji kulir možete premazati silikonskom mikroemulzijom SILIKOSAM KONCENTRAT.

i k / 17.9.2013. 20:20:54

U stanu koji ima klasično ožbukan i pofarban plafon s jupolom,htio bih zaljepiti ili na neki drugi način montirati ploče stiropora. Kako?

ODGOVOR

Boju trebate mehanički ostrugati do podloge, podlogu otprašiti i zatim možete lijepiti ploče stiropra ljepilom SAMOTERM.
Nakon ljepljenja ploče dodatno ih treba mehanički pričvrstiti pričvrsnicama.
Ploče stripora pregletati u dva sloja SAMOTERM + SAMOTERM GLET uz rabiciranje staklenom mrežicom u sloju gleta.
Nakon sušenja podlogu treba impregnirati i nanijeti mineralnu ili silikatnu završno dekorativnu žbuku.

B M / 16.9.2013. 20:36:17

Poštovani,
Postojeću fasadu(...stiropor,ljepilo,mrežica,ljepilo,tankoslojna vapneno-cementna žbuka Feinputz aussen-Knauf Đurđevac) htio bih obojiti vašom bojom.Molim savjet o vrsti boje,grunda i td.
S poštovanjem, Blaž Milas 091 527 44 22

ODGOVOR

Žbuku na vašem objektu možete prebojiti bilo kojom fasadnom bojom mineralnom, silikatnom, silkonskom ili akrilatnom prema izboru iz naše ton karte.
Preporuka za mineralnu žbuku - MINERALKOLOR. Premazati u dva sloja, impregnacija prije bojanja nije potrebna.

j / 15.9.2013. 22:02:28

Poštovani, da li se tereplast koji je za sokle, može sa njim obući i stepenice. Spremam se raditi fasadu, a napravili smo nove stepenice za podrum pa bi voljela nešto navuči na njih. Molim da mi predložite što bi bilo ok.
Lijep pozdrav

ODGOVOR

TERAPLAST možete navuči samo na vertikalne površine stepenica, a nikako na horizolntalnu podlogu.

D K / 15.9.2013. 20:41:11

Poštovani, imamo veliku, večim dijelom natkrivenu terasu od crno-bijelog kulira, koja je s vremenom posivila, bez obzira na pranje, ribanje itd., pa ružno izgleda. Da li možemo nekom fasadnom ili drugom bojom koja se ne skida, terasu ofarbati? Da li je potrebna neka impregnacija? Hvala

ODGOVOR

Prani kulir možete nakon pranja premazati ili silikonskom mikrolemulzijom SILIKOSAM KONCENTRAT ili BETON IMPREGNATOR premazima za zaštitu materijala kao što su beton, opeka, kamen, kulir i sl.
Navedene emulzije nemaju boju već su transparentne neobojene.
Ako želite nanijeti boju koristite AKROTON PLUS u boji prema izboru iz naše ton karte.

v k / 13.9.2013. 2:41:47

molim vas kako da očistim fleke na pločicama koje su poprskane prilikom postavljanje sepa na zgradu hvala

ODGOVOR

Prilikom izvedbe SEPa potrebno je bilo odmah očistiti pod, sada kada je SEP osušen teško ga je skinuti.
Potrebno je lagano mehanički strugati dok se ne očisti podloga.

T / 11.9.2013. 1:27:52

Poštovani, renoviram staru kuću gdje su vanjski zidovi starinski ožbukani i neravnine su i preko 6 cm razlike. Budući da bi ljepljenje fasadnog stiropora raznih debljina, bio velik, možda i nemoguć pothvat da se zidovi poravnaju, jer su zidovi valoviti. Zanima me je li moguće izvesti fasadu po principu metalnih vodilica, UD i CD. Te na njih zavidati osb ploče, na njih stiropor 3 ili 5 cm, te dalje po poznatom sistemu. Molim Vaš savjet. Unaprijed zahvaljujem.

ODGOVOR

Izravnavanje podloge postojeće žbuke možete napraviti takod da postojeću žbuku otvorite tj.malo se ostruže i ponovno se ožbuka sa podložnom žbukom VC 20L ili VC 60 te izravnati u potrebnoj debljini.
Na izravnanu podlogu i suhu podlogu mogu se lijepiti ploče stiropora tj.izvesti toplinski sustav.
Za izvođenje vašeg opisanog sustava kontaktirajte proizvođače vodilica i OSB ploča da li je sustav moguće izvesti na vašoj neravnoj podlozi.

K Č / 10.9.2013. 12:20:58

Poštovani,dal vršite obnavljanje zidova sa kamenom soli u slanim sobama?

ODGOVOR

Samoborka dd je tvornica građevnog materijala, te se bavimo proizvodnjom i prodajom vlastitog proizvodnog programa.

d d / 9.9.2013. 21:50:35

poštovani,
Na kuću od ytong blokova debljine 30 trebam nanijeti vanjsku zaštitu.
imam samo 2 cm na raspolaganju jer su tako već stavljeni slijepi štokovi i klupčice. Molim Vaš prijedlog i savjet - kuća je od mora udaljena 10 km. zahvaljujem.

ODGOVOR

YTONG blok ožbukajte laganom vapneno cementom žbukom VC 20 L u debljini ~1,5 cm , pregletajte TERATERMO GLET-om i ugradite završno dekorativnu žbuku AKRILAT, SILIKAT, SILIKON, MINERALNA ŽBUKA , prema izboru iz naše ton karte

A J / 9.9.2013. 18:23:58

Poštovani!
Posjedujem staru kamenu kuću na otoku Hvaru. Prošle godine sam cijelu kuću ispjeskario i premazao sredstvom za zaštitu poliranog kamena, koje se može naći u trgovinama. Budući je kamen na kući grubo obrađen i stoga vrlo porozan, došlo je do prodora vlage na dijelovima gdje je prije bio mort (koji je vjerojatno i bio efikasna zaštita od prodora vlage, kod velikih kiša). Molim Vas za odgovor koju zaštitu primjeniti da bi prodor vlage bio onemogućen, jer mi je sad jedino riješenje ponovni nanos morta, a to bi mi narušilo estetiku kuće!
Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

Za fugiranje kamena upotrijebite MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE M10 kojeg proizvodimo s bijelim ili sivim cementom koji je hidrofoban i pogodan za zidanje i fugiranje kamena.
Nakon što ugradite mort, fuge i kamen možete dodatno premazati silikonskom mikroemulzijom SILIKOSAM KONCENTRAT.