Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Z Đ / 8.9.2013. 16:35:11

DA LI JE U PONUDI JOŠ UVIJEK Teraplast G 32?

ODGOVOR

TERAPLAST G 32 više ne proizvodimo

E H / 5.9.2013. 16:50:39

Postovanje
Prije dva mjeseca tj.ljetos sam na kucu stavio betonski krov debljine 8-10cm i taj beton(ploca)mi sad pusta vodu kad je kisa!
Pitanje dali je to normalno ili je gresaka majstora?i kako to sanirati jer trenutno nisam u mogucnosti staviti crijep!hvala punaprijed

ODGOVOR

Morate provjeriti gdje je kupljen beton i kakvu vrstu betona su vam isporučili, tj. morate zatražiti specifikaciju isporučenog betona.
Prilikom svake isporuke betona iz ovlaštene betonare mora postojati i popratni list na kojem piše o kakvoj vrsti betona se radi, te vam na temelju toga isporučitelj može provjeriti specifikaciju.
AB ploču možete sanirati hidroizolacijskim premazom MONOELASTIK BETONPROTEKT u debljini 3-4 mm.

L T / 4.9.2013. 8:08:10

Poštovani,
Želim zaštiti i obojiti crijep na krovu kuće, koji još nije u tako lošem stanju, koju impregnaciju i boju nanijeti, dali mogu to uraditi ručno, i dali sredstva za impreg. i boju imate u vašem asortimanu.
Hvala.

ODGOVOR

Boju za bojanje crijepa u svom proizvodnom programu nemamo niti proizvodimo.
Najbolje je kontaktirati proizvođača crijepa da vas savjetuju koje premaze možete koristiti na crijepu.

B / 3.9.2013. 20:10:44

Poštovani, moram oprati šeranu fasadu, kako i čime. Jedan zid bi i obojila, koji je najprljaviji, savjetujte, mogu li dobiti približnu boju sadašnje boje fasade, koja je bila bijela, a sad je malo zmazano bijela. Kojom bojom obojiti, hvala.

ODGOVOR

Šeranu fasadnu površinu oprati vodom pod pritiskom (mini wash) i prilikom pranja površinu očetkati mekim četkama da se skine što više prljavštine.
Ako je površina zaražena mikroorganizmima prije bojanja površinu tretirati sredstvom za sprječavanje razvoja mikroorganizama TERACID.
Nakon minimalno 2 dana površinu prebojati fasadnom bojom MINERALKOLOR u dva sloja u bijeloj boji ili u boji prema izboru iz naše ton karte.
Impregnacija prije bojanja nije potrebna.

N O / 3.9.2013. 12:07:15

kada je najbolje postavljati unutarnju hidroizolaciju u kući na moru - je li bolje staviti kombinaciju stiropora i mrežice u jesen (rujan) ili na proljeće
hvala

ODGOVOR

Radovi u unutrašnjim prostorima mogu se izvodit u bilo koje godišnje doba, bitno je da se prilikom primjene i sušenja proizvoda temperatura podloge i zraka ne smije biti niža od +5° C ni viša od +30° C.
Optimalna primjena proizvoda, pa tako i hidroizolacije bila bi temperatura zraka 20±2°C i 60±5%rel.vlažnosti zraka.
Prilikom izvodenja radova treba se pridržavati važećih građevinskih normi.

V L / 3.9.2013. 10:52:14

Poštovani,

kupio sam tlakavce Narcis iz Vašeg proizvodnog programa. Zadovoljan sam sa Vašim proizvodom ali bih molio da mi pomognete u vezi tehničkog problema. Naime, tlakavci su postavljeni temeljem nacrta koji ste mi uručili ali zbog nagiba terena pjesak koji je u fugama se neprestano ispire i taloži na dnu padine (na kraj prilaznog puta).
dakle, molio bih, ukoliko znate koji materijal ili postupak bi trebalo primjeniti za fugiranje tlakavaca Narcis ako je u pitanju nagib terena.

lp Vlado

ODGOVOR

Fugiranje opločnika koliko je nama poznati izvodi se isključivo kvarcnim pijeskom maksimalne granulacije do 1,3 mm debljine, tzv.grubljim pijeskom jer je oštar i međusobno se čestice bolje povezuju.
Ispiranje kvarcnog pijeska ili tzv.odlazak pijesak u niže slojeve terena je pojava koja se stalno dešava, kako na kosim terenima tako i na ravnim površinama. Pretpostavka da je vaš nagib gdje su opločnici postavljeni prevelik te da kiša pijsak ispire i taloži.
Ukoliko su fuge između opločnika veće od 3 mm mogu se zapuniti smjesom kvarcnog pijeska i tekućeg bitumena, ali se tom prilikom mora paziti da se opločnik ne zaprlja.

S / 1.9.2013. 16:48:30

Mogu li se oplpčnici postavljati na betoniranu površinu, koja usto ima nagib. Što preporučate? zahvaljujem

ODGOVOR

Opločnici se mogu postavljati na betonsku površinu, ali metoda postavljanja ovisi o nagibu terena.
U praksi postotak nagiba ne bi trebao biti veći od 18% do maksimalno 20%.
Ukoliko je nagib prevelik opločnici se lijepe debeloslojnim ljepilom, inače se oni mogu postavljati na pijesak granulacije 2-4 mm.

(P.S. Ostavili ste nam neispravnu email adresu pa vam odgovor nismo mogli poslati nazad emailom)

M F / 2.9.2013. 19:44:32

Postovani,
Zanima me koju je bolje staviti fasadu na stiropor debljine osam centimetara - akrilnu ili silikatnu i u cemu je razlika?
Srdacan pozdrav !

ODGOVOR

Ima dosta pitanja koja se često ponavljaju i to je upravo jedno od njih.
Zato na puno pitanja kupci mogu sami vrlo lako naći odgovor u našoj web rubrici „Pitanja i odgovori“ .
Potrebno je samo unijeti traženi pojam ili pojmove, gore desno na web stranici, u polju za unos: PRETRAŽIVANJE .
Tako se u vašem slučaju mogu unijeti pojmovi:
razlika akrilat silikat
a nađeni odgovori su:
http://www.samoborka.hr/pretrazivanje.asp?q=razlika+akrilat+silikat

n m / 1.9.2013. 15:05:28

u stanu 30 god starom na unutarnjim zidovima pojavile su se mrezaste mikro pukotine.zidovi su bojani a zanima me kako da to saniram.hvala

ODGOVOR

Potrebno nam je više informacija o kakvim pukotinama se radi, koliko su rasprostranjene, gdje se pojavljuju, na kakvu podlogu se nanašalo, koja vrsta žbuke,da li su zidovi gletani i kojom masom. U koliko ste u mogućnosti proslijedite nam nekoliko fotografija da vidimo o čemu se radi da vam možemo konkretno odgovoriti.

Z M / 1.9.2013. 13:25:59

Dali se vi bavite otkupom otpadnog stiropora i ako da molim vas da mi kažete koja je cijena po kili. Hvala

ODGOVOR

Za otkup stiropora možete se obratiti našoj službi na broj 01/3322-722 te sve dogovoriti.