Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

m p / 26.8.2013. 11:37:27

Postovani, uskoro bi krenuli sa izgradnjom fasade,kamena vuna interesira me koju boju odabrati? boja cigle je krov,postoji li simulacija sa mojom slikom?

ODGOVOR

Da, moguće je izraditi kompjuterski prikaz vašeg objekta u nekoj od željenih boja.
Više informacija možete naći na našoj stranici http://www.samoborka.hr/kompjutorski-prikaz-vase-fasade .

S K / 25.8.2013. 18:31:45

Poštovani
Imam problem sa septičkom jamom koja je izgrađena kao jedna komora bez betoniranog dna.Želio bih betonirati dno,izgraditi pregradu i izolirati.Koje mi materijale preporučate?

ODGOVOR

Stjenke i dno septičke jame možete izolirati HIDROPROTEKTOM, a spojeve dna i rubove možete izolirati MONOELASTIK BETONPROTEKTOM ili dvokomponentnom polimer cementnom elastičnom hidroizolacijom DUOELASTIK HIDROPROTEKT, u kojeg se utiskuju rubne trake

z g / 25.8.2013. 10:07:55

Poštovani !
imam staru terasu koja je dosta prljava,kako je očistiti

ODGOVOR

terasu možete pokušati oprati vodom pod pritiskom i čvrstim četkama

Ž P / 25.8.2013. 9:26:20

Poštovani !
Imam podrum koji je gotovo sa sve strane u zemlji te ga nije moguće sa vanjske strane odkopati je nema mjesta. Podrum je građevina iz šezdesetih godina te nije prilikom betonaše korištenoa betonska armatura pa je došlo do vertikalnog i horizonzalnog puknuča na betonu te za jakih kiša ima prodora vode. Molim Vas za savjet kako da izvršim sanaciju.

ODGOVOR

Za kvalitetniji prijedlog sanacije, bilo bi potrebno znati da li se te pukotine protežu kroz cijeli presjek zida, ili su površinske pukotine.
Eventualno se pukotine mogu pokušati sanirati mineralnom žbukom za zaštitu od vlage HIDROPROTEKT.

G Č / 24.8.2013. 16:19:04

Poštovani,

U završnoj smo fazi izgradnje obiteljske kuće kraj Pule. Odlučili smo se za fasadu iz vašeg programa, ali imamo dva piatnja. U kojem periodu ( mjesecu )bi bilo najoptimalnije dignuti fasadu i vaše stručno mišljenje: Demit fasada od 5 cm ( + 1cm ljepila i ostalog ) ili termožbuka od 5cm. Kuća je nova, građena sa termoblokovima Gorica od 25 cm. Kuća nije blizu mora, cca 5-.6 km od mora.

Srdačno vas pozdravljamo i očekujemo vaš odgovor.

S poštovanjem,
Goran Čupić

ODGOVOR

Najpovoljnije vrijeme za izvođenje fasaderskih radova je proljeće ili jesen, odnosno temperatura zraka i podloge ne bi smjela biti niža od +5 C, tj viša od 30 C.
Također radovi se ne bi smjeli izvoditi tijekom kišovitog i vlažnog vremena, kao i na osunčanim plohama, i tijekom vjetrovitog i maglovitog vremena.
Prema današnjim standardima kvalitetniju toplinsku zaštitu pruža izolacija stiroporom ili mineralnom vunom, nego termožbuka.

E D / 24.8.2013. 13:03:57

Moja kuca je udaljena od mora 15 metara,vec 10 godina je pod prvom plocom,stavljan je rictol,ljepenka itd,medjutim prokisnjava svake godine,krajem 9 mjeseca planiram saniranje ploce ali ne znam kome se obratiti za radove na podrucju Sibenika,isto tako vas molim da mi kazete sta bi bilo najbolje i kome da se obratim za radove.
Srdacan pozdrav i hvala...

ODGOVOR

Prije prethodne sanacije potrebno je očistiti betonsku ploču od prethodno nanesene hidroizolacije, a samu sanaciju možete izvesti dvokomponentnom fleksibilnom hidroizolacijskom masom DUOELASTIK BETONPROTEKT.
Hidroizolaciju možete zaštititi bojom za beton AKROTON.
S obzirom da smo mi proizvođači građevinskog materijala ne možemo vam preporučiti nekog izvođača.

T P / 23.8.2013. 15:42:28

Imam stepenice na ulazu u kuću nekakvih 15kvadrata sa 5 stepenica sa jedne i druge strane.zanima me čime da ih obradim jer mi je beton vec star i čoškovi stepenica su oruniti.A htijeo bih ih gletat pa ofarbat bojom za beton.Zanima me koja mi masa treba.A prije sam radio takav posao pa sam koristio neku masu,na veči je pisalo F17 i vreca je plavkaste boje, a sad te mase nemogu nigdje pronač

ODGOVOR

Oštećeni sloj betona potrebno je skinuti do čvrste podloge, a ukoliko oštećenja na stepenica nisu dublja od 2 cm, sanaciju možete izvesti polimer cementnom masom za izravnavanje REPARATURNI MORT G, uz prethodnu impregnaciju UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM. Sanirane stepenice možete obojiti bojom za beton AKROTON.

H F / 23.8.2013. 10:33:03

Poštovani,
htio bi nanjeti neki špric ili žbuku na ciglene zidove u potkrovlju. Cigla je stara, neke cigle se truse. Isto mislim počistiti, premazati sa impregnacijom i onda bi nanjeno neki špric ili žbuku,...u tankom sloju.

Što mi preporučate. Radi se o malo kvadraturi jer je potkrovlje nisko i služit će samo kao skladište.

hvala.

Lp,
Hrvoje

ODGOVOR

ciglu koja se trusi potrebno je očistiti do čvrstog dijela, također je potrebno očistiti fuge ukoliko je i mort trusan.
Ciglu je potrebno navlažiti prije nanošenja predšprica kojeg možete napraviti od rjeđe konzistencije VC 40.
Pričekati par sati dok predšpric ne veže i nakon toga nanijeti podložnu žbuku VC 40.

e k / 22.8.2013. 22:44:40

zahvaljujem na iscrpnom odgovoru u najkracem roku cu vam poslati par fotografija jos samo da napomenem da je vanjski zid koji se korupa obojen nekom bojom za beton naime moje pitanje glasi mora li se ta boja skinuti prije nanosenja UNIVERZALKONCENTRIRANOG GRUNDA i jos nesto mozda bitnije gdjr mogu kupiti ove proizvode koje ste mi preporucili ja sam inace iz bosne federacija blizu mi je recimo tuzla doboj tesanj deventa gracanica lukavac srebrenik i da ne nabrajam ja sam iz doboj istoka dakle koje je najblize mjesto gdje ima vasih proizvoda HVALA !

ODGOVOR

Zahvaljujemo se na interesiranju za naše proizvode. Vama najbliže prodajno mjesto Samoborkinih proizvoda nalazi se u Doboju-Jug firma DUGA B d.o.o. a naše proizvode možete također kupiti u Tuzli (firma BBL d.o.o.) te u Tešnju-Jelahu (firma TOČAK d.o.o.). Ako imate nekih nedoumica u primjeni materijala možete kontaktirati našeg komercijalistu za to područje gosp. Eldin Kazija, Mob. 061-488544.

M / 21.8.2013. 14:53:37

Ostalo mi je od radova nekoliko vreca VC 50 zbuke. Htio bi sada s njome ozbukati malu kamenu šupu izvana i iznutra. Da li VC50 mogu iskoristiti kao spric tako da je jače razrijedim, a nakon tog sloja pozbukam s uobicajenom konzistencijom ? Da li se prvi razrijedeni sloj-spric treba sušiti ili žbuka moze direktno na to ? Hvala.

ODGOVOR

Kamene zidove možete žbukati s VC 50 - nanosi se u debljini do 20 mm u jednom sloju, za veće debljine nanosi se u više slojeva.
Za kamene zidove obavezno koristiti CEMENTNI ŠPRIC 2. Nakon 1-3 dana (kada špric pobijeli) nanijeti produžnu žbuku.