Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

K I / 1.9.2013. 12:36:59

Na betonskim zidovima postavljen je silikat,koji se sa vremenom napuhnuo,vjerovatno zbog loše podloge...svu napuhnutu silikatnu žbuku sam skinuo,zid premazao ukg-om,stavio na zid vaš,reparaturni mort G,zafilcao i premazao bojom za fasadu...sada se poslije svake kiše vidi,da su ti pokrpani dijelovi vlažni...gdje sam pogriješio?...zahvaljujem

ODGOVOR

Da bi vam mogli konkretno odgovoriti molimo vas da nam proslijedite nekoliko fotografija pa da vidimo o čemu se radi.
Potrebne su nam i informacije koliko je vremena prošlo od gletanja do bojanja, da li je podloga bila suha i koliko se sušila.

Z T / 1.9.2013. 9:37:09

Poštovani,

da li je u gotovi cementni ESTRIH 20 potrebno dodavati vlakna?
hvala
Srdačan pozdrav

ODGOVOR

U gotove industrijski pripremljene proizvode nije potrebno ništa dodavati, pa tako nisu potrebna niti vlakna do debljine estriha 8-10 cm.

j š / 30.8.2013. 12:52:51

Nakon izvedene glazure ali bez ostavljenih dilatacija došlo je do pucanja glazure na nepoželjnim mjestima(u sredini otvora za vrata).Zanima me sa čime mogu na neki način sanirati pucanje da ne bi došlo do pucanja pločica koje bi se tu postavile!?

ODGOVOR

Ovisno kakve su pukotine i kako je glazura pukla - ako su pukotine lasaste ljepilom za keramiku će se prekriti i neće biti više pucanja.
Ako su pukotine veće potrebno je utvrditi čvrstoću glazure pa sanirati pukotine zapunjavanjem REPARATUNIM MORTom.

R G / 29.8.2013. 3:23:31

Uz rub kuce imamo tj zid imamo rupu u betonu kroz koju probija voda u podrum, moje pitanje je dal je dovoljno samo za betonirati rupu da se sprjeci proboj vode u podrum, naime svi zidovi vanjski uz beton pri dnu su vlazini usljed jakih kisa

ODGOVOR

Rupu u betonskom zidu možete zatvoriti brzoveznom mineralnom masom za sanaciju vidljivih prodora vode HIDROSTOP.
Unutarnje zidove možete sanirati DUOELASTIK HIDROPROTEKTOM, a za spojeve zid-pod koristiti brtvene trake koje se polažu u svježi sloj.
Sve detaljnije informacije o proizvodima i njihovoj primjeni možete pronaći u tehničkim uputama proizvoda, na našoj web stranici.

R G / 29.8.2013. 3:13:13

Postovani radio bi kompletnu sanaciju stana stan se nalazi na prvom katu htio bi se zastiti od prodora kapilarne vlage po zidovima, s obzirom da kuca ima podrum ukoopan u zemlju u koji probija vlaga i voda a zbog okolnosti ga nije moguce sanirat, vlage jos nema u stanu,molim vas predlog

ODGOVOR

S obzirom da u vašem stanu nema tragova vlage, nije potrebno izvoditi sanaciju na prvom katu, nego bi bilo potrebno sanirati postojeće stanje u podrumu, gdje se javlja vlaga. Eventualno možete izvesti prekid toka kapilarne vlage kat ispod, ukoliko je prizemlje vlažno, odnosno izvesti sanaciju podruma paropropusnom žbukom SANISIL H, koja će propuštati vlagu iz zida, ili izvesti prekid toka kapilarne vlage injektiranjem u podrumu.

i k / 28.8.2013. 12:17:11

Postovani
Zanima me da se stavlja stiropor fasada na kucu koja je sagradjena od kamenih blokova sirine 65 cm i sta Vi preporucate s obzirom da je vanjska stara zbuka i boja popucala na nekim djelovoma pa nekad kad su jake kise zna mi ovlaziti unutrasnju stranu zidova. Pretpostavljam zbog nastalih pukotina ali nisam strucan pa Vas molim na malu pomoc? Hvala i pozdrav

ODGOVOR

Sanaciju vlaženja možete izvesti i bez postavljanja toplinske izolacije, u vašem slučaju potrebno je ukloniti boju sa žbuke, ukloniti dijelove žbuke koji su eventualno loše čvrstoće, te podlogu impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM, nanijeti TERATERMO GLET u debljini od 3 mm, u njega utisnuti staklenu mrežicu, i drugi sloj TERATERMO GLETA nanijeti na očvrsnuli prvi sloj.
Kao završni sloj možete odabrati mineralne žbuke koje se nanose nakon 10-14 dana, ili silikatne i akrilatne žbuke nakon 21 dan, uz prethodnu impregnaciju podloge.

n r / 27.8.2013. 23:02:36

sa čime impregmirati crijep za vanjsko oblaganje poda terase i stepenica-biber crijep.

ODGOVOR

Crijep nakon polaganja možete impregnirati BETON IMPREGNATOROM preko čitave površine.

N V / 27.8.2013. 19:58:25

Imam vinski podrum koji je zbog slabe izolacije vlažan, sad bi ga požbukal pa me zanima koju vrstu žbuke bi mi preperučili a da pri tome ima neka izolaciska svojstva.

ODGOVOR

Kako bi vam predložili kvalitetnije rješenje potrebno nam je više informacija, npr. kako se vlaga manifestira, kakvi su zidovi i u kakvom su stanju i sl.

O R / 27.8.2013. 18:11:55

Fasadu staru 18 godina, toplinska izolacija i sep, želimo obnoviti - sanirati pukotine i na prozorima vratima napuknuća.
Pitanje: da li obnoviti nanošenjem sepa ili je moguće i nekom drugom silikatnom žbukom?

ODGOVOR

Podlogu, odnosno SEP potrebno je dobro oprati, te pregletati TERATERMO GLET-om u debljini 3 mm, u svježi sloj utisnuti staklenu mrežicu sa preklopima od 10 cm na svim spojevima, i drugi sloj nanijeti u debljini od 2 mm na očvrsli prvi sloj.
Završnu žbuku SEP možete nanijeti nakon 10-14 dana, a silikatne ili akrilatne žbuke nakon 21 dan.

Z J / 26.8.2013. 11:45:40

Poštovani,imam kuću na moru, a zidana je POROTHERM blokovima 25.Sa unutarnje strane zidova, dok nije stavljena fasada došlo je do isoljavanja - bijela prašina.Molim Vas za savjet šta da radim prije nego počnem raditi unutarnju žbuku tj. treba li i čime odstraniti te naslage?
Unaprijed hvala za odgovor, Zoran.

ODGOVOR

Prije žbukanja zidova na kojima je vidljivo isoljavanje iste je potrebno temeljito očetkati kako bi se mehanički otklonila salitra, te čitavu površinu zida premazati nerazrijeđenim ANTISOLOM u dva nanosa do zasićenja.
ANTISOL će kemijski reagirati sa solima prisutnim u ziđu i pretvoriti ih u ne topive.