Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

B K / 7.3.2021. 6:44:48

Poštovani, zanima me kod izvođenja fasade na objektu da li je potrebno lijepiti stiropor i na strop odnosno banjske zidove od lođe ( balkona ) kako ne bi došli do toplinskog mosta? Lp.

ODGOVOR

U cilju poboljšanja učinkovitosti izvedenih toplinskih sustava kao TERMOZOL STANDARD i dr. i spriječavanja pojave toplinskih mostova potrebno je izvesti toplisku izolaciju cijele vanjske ovojnice uključujući podglede, balkonske ograde u kontaktu sa vanjskim zidovima grijanih prostora i dr, čime se eliminira i eventualno problem spojeva izoliranih I neizoliranih površina.

N T / 5.3.2021. 15:17:59

Poštovani, Koji je proizvod najbolje koristiti kao hidroizolaciju u kupaonici (etaža prizemlje) da li jednokomponentnu ili dvokomponentnu, te kao toplinsku izolaciju. Kupaona se adaptira i nema baš puno mjesta tj. debljine poda a da se uskladi sa visinom u ostalim prostorijama a da budu isti nivo.

ODGOVOR

Za izvedbu HI u kupaonici, ako zaštitu slojeva ispod keramičke obloge preporučamo HIDROELASTIK 2K. Ukoliko HI izvodite u cilju spriječavanja širenja vlage iz podloge istu preporučamo izvesti BETONPROTEKTOM DUOELASTIK. U upitu niste naveli raspoložive visine pa nismo u mogućnosti ponuditi rješenje toplinske izolacije.

M C / 4.3.2021. 11:47:11

Da li se.moze preko mineralnog sepa ljepiti ukrasni kamen

ODGOVOR

Ukoliko imate čvrstu podlogu na koju je navučena završno dekorativna žbuka SEP možete ljepiti ukrasni kamen debeloslojnim ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL, te ukoliko je SEP naknadno obojen podlogu treba impregnirati KONTAKT GRUNDOM. U slučaju da je SEP izveden kao završno dekorativan sloj toplinsko izolacijskog sustava s toplinsko izolacijskim pločama ljepljenje kamena nije preporučljivo.

L J / 2.3.2021. 18:33:03

Poštovani, napravio sam betonski kuhinjski element,odnosno ploču na koju dolazi sudoper i štednjak, zanima me koja sredstva imate za fino uređivanje betonske površine,odnosno sve što mi je potrebno za uređenje,od nekakve glet mase, ispunjivača pora u betonu do boje?

ODGOVOR

Za obradu kuhinjskih elemenata preporučamo Vam BETON DEKOR. Njime možete dekorativno obraditi betonsku površinu i postići imitaciju mramora ili rustikalnog betona i niz različitih dekora ovisno o obradi. Detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi proizvoda dostupnoj na našoj web stranici.

S G / 2.3.2021. 12:53:51

Zainteresiran sam za samogradnju pranog kulira na vanjskim stepenicama. Da li imate proizvode za pigmentaciju cementa da se dobije svjetlija ili neka druga boja cementa ili se mora uzeti bijeli cement. Da li imate manja pakovanje bijelog cementa, kako bih napravio neke probe prije odluke. Sa štovanjem Stanko

ODGOVOR

Za potrebe izrade podloge od kulira u svjetlijem tonu potrebno je koristiti bijeli cement. Kako bi osigurali ujednačenu obojenost preporučamo koristiti KULIRMIX. To je vezivo za izradu pranog kulira s kojim se u suhom stanju miješa ukrasno zrno, u raznim tonovima, koje Vam također možemo ponuditi, a čiji izbor možete pronaći na stranici https://www.samoborka.hr/zrno.

D M / 1.3.2021. 20:03:12

Poštovani... Čime mogu oprati teraplast?

ODGOVOR

Površine obrađene TERAPLASTOM preporučamo oprati vodom (hladnom ili toplom) i mekom četkom. Jače izražene nečistoće mogućje je ukloniti I pranjem blagim detergentom za posuđe.

M M / 27.2.2021. 18:56:23

Molim kako da ocistim ogradu od teraplasta na koju se nakupila mahovina.

ODGOVOR

Površine obrađene TERAPLASTOM preporučamo oprati vodom, može i mlakom, i mekom četkom. Pojava mahovine je posljedica dugotrajne vlažnosti podloge, kao i oklono prisutne zaraze, pa preporučamo čišćenje površina na kojima se pojavljuje provoditi najmanje jedan do dva puta godišnje.

A M / 25.2.2021. 21:31:52

Poštovani, molim vas za informaciju u vezi lijepljenja keramike, odnosno kako mogu lijepiti coklu za završnu fasadu Sisi Putz? Hvala ...

ODGOVOR

Tehnički gledano ispravno rješenje je prvo lijepljenje keramike, a zatim navlačenje završno dekorativne žbuke tipa Sisi Putz. Takvu podlogu potrebno je impregnirati KONTAKT GRUNDOM. Keramiku lijepiti fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS, te dobo zabrtviti trajno elastičnim kitom na spoju između žbuke i keramike.

A S / 25.2.2021. 8:10:56

Poštovani, gradim kuću i trenutno sam u fazi izrade estriha. Pošto imate veliki izbor gotovih cementnih estriha molim vas prijedlog koji odabrati, odnosno da li je dovoljan već cementni estrih 12? Izolacija u prizemlju je 7 cm EPS, a na katu 4 cm EPS, svaka etaža je po 75 m2, a debljina estriha bi bila 4,5-5 cm. Hvala

ODGOVOR

Za opisanu namjenu preporučamo Vam CEMENTNI ESTRIH 20.

J A / 24.2.2021. 21:49:19

Postovanje,zanima me koju je hidroizolacija bolje postaviti na mrtvu plocu u podrumu,lijepljenje ljepenke v4, hidroizlacije koje se mjesaju sa vodom ili hidroizolacija koja se mjesa sa tekućinom i postaje gumena.Problem su podzemne vode

ODGOVOR

Samoborka u svom prodajnom programu ima polimer cemente hidroizolacijske premaze koji se miješaju s vodom te Vam kao najbolje rješenje možemo ponuditi BETONPROTEKT DUOELASTIK. Ukoliko nemate vertikalne hidroizolacije svakako Vam savjetujemo da izvedete holker. Prednost polimer cementnih hidroizolacijskih premaza je u tome što se na njih može direktno lijepiti keramika ukoliko je podloga ravna, a zidovi premazani njima se mogu žbukati.