Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

S S / 27.8.2023. 10:10:13

Poštovani, Trebala bih hidroizolirati s vanjske strane jedan zid kuće i temelj ispod tog zida. Kuća je građena prije 50 godina i nije ožbukana. Temelji su betonski, zid od opeke. Otkopali smo kanal uz zid do donje razine temelja i očistili koliko smo mogli, ali nismo mogli u potpunosti skinuti staru ljepenku. Beton je dosta neravan, ima udubljenja po nekoliko centimetara. Jedan cijeli red cigle uvučen je cca 3 cm u odnosu na ostatak ravnine. Zid je dug 3,8m. Imate li savjet kako to izravnati, hidroizolirati i kako završiti na uglu kuće?

ODGOVOR

Kako bi sanirali i hidroizolirali temelj i zid kuće potrebno je u potpunosti skinuti staru ljepenku. Sve dobro očistiti i otprašiti, izravnati REPARATURNIM MORTOM R4-250, te izvesti vertikalnu hidroizolaciju BETONPROTEKTOM MONOELASTIK-om.

B K / 26.8.2023. 18:35:52

trebam hidroizolirati tri zida lođe cca 15 m2, molio bih Vas s kojim materijalom, postupak i količinu materijala da kupim Lp

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije jasno o čemu se točno radi. Ukoliko se radi o hidroizolaciji holkera (spoja zida i poda) potrebno je ukloniti sve slojeve do konstrukcije zida, izvesti hidroizolaciju (npr.HIDROPROTEKTOM DUOELASTIK) i ponovno izvesti sve slojeve koje ste uklonili. Za konkretniji odgovor molimo da nam se obratite na brojeve telefona tehnološkog ureda 01/ 33 22 709 ili 01/ 33 22 808.

I H / 23.8.2023. 21:44:43

Poštovani, izlio sam betonske stupove za ulaznu ogradu (mala pješačka vrata i vata za auto) te bih na njih htio navući sep i zaribati ga. Da li je potrebna impregnacije prije i koja? Pošto bih sep htio u nekoj boji da li je bolja opcija naručiti obojeni sep po ton karti ili uzeti bijeli pa ga ofarbati akrilnom fasadnom bojom. Znam da je sep vodoodbojan ali ipak vuče vlagu pa mislim da je bolje posebno ga obojati još i sa fasadnom bojom. Molim savjet. :-)

ODGOVOR

Ukoliko stupovi nisu ničim obrađeni preporučamo da ih punoplošno obradite polimer-cementnim mortom UNITERM ili REPARATURNIM MORTOM. Nakon 7-10 dana tako pripremljenu podlogu impregnirajte odgovarajućim MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM i nakon barem 24h obradite željenom završno-dekorativnom žbukom. Za bojanje SEP-a preporučamo egalizacijsku fasadnu boju MINERALKOLOR. SEP možete naručiti u bilo kojem tonu iz naše ton karte COLORLINE s oznakom M. Napominjemo da vodoupojnost SEP-a može povećati problem neizoliranih betonskih elemenata pod utjecajem kapilarne vlage zbog čega može doći do oštećenja.

B K / 21.8.2023. 16:34:21

Pozdrav,dali imate u ponudi boju za tlakovce

ODGOVOR

Betonske opločnike možete obojati betonom za beton AKROTON

B K / 21.8.2023. 16:33:49

Pozdrav,dali imate u ponudi boju za tlakovce

ODGOVOR

Betonske opločnike možete obojati betonom za beton AKROTON

D B / 16.8.2023. 10:24:32

Poštovani Obraćam Vam se jer bih trebao savjet u vezi fasade.Naime napravio sam vasadu prije 7-8 godina od stiropora i silikatne završne fasade.Ali nisu tiplali stiropor sada se vide kocke stiropora.Dali imate savjet kako i čime to ofarbati i riješiti. Unaprijed Vam se zahvaljujem.

ODGOVOR

Kod ocrtavanja toplinsko-izolacijskih ploča samo bojanje cijele fasadne površine ne može riješiti problem. Za konkretniji odgovor molim da nam pošaljete fotografije.

J / 9.8.2023. 17:19:28

Postovanje pitanje dali se može navuci sep na staru seranu fasadu?I ako moze koji je postupak hvala

ODGOVOR

Ovisno o granulaciji šerane fasade. Ako je finije granulacije možete navući SEP Z3 uz predhodno čišćenje fasade i impregnaciju MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM. Ako je postojeća šerana fasada grublje granulacije onda ju je nakon čišćenja potrebno impregnirati PREMIUM GRUNDOM, prevući FINOM ŽBUKOM EKSTRA i nakon cca 7 dana impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM, te nakon barem 24h obraditi željenom granulacijom SEP-a. Sve detalje primjene možete pronaći u tehničkim uputama proizvoda dostupnim na našem webu.

A R / 6.8.2023. 22:26:08

Živjeli, Imam namjeru sam obojiti lođe na svojoj kući. Ne zato što ne mogu platiti majstora, nego zato što volim sam raditi. Moj je moto uvijek: DIY. Pregledao sam vašu web stranicu, no nažalost nisam našao odgovore na neka pitanja. Moja je kuća u Rijeci (daleko od mora), sagrađena prije 30-ak godina, s vanjskim završnim slojem od hrapavog SEP-a. Velika većina fasade je bijele boje, no mali dio je izveden u žutoj oker boji. Fasada od vremena gradnje nije ponovno bojana, no lođe sam za pripremu oprao visokotlačnim mlazom vode. Stoga lijepo molim i nadam se dobiti od vaše firme odgovore na donja pitanja: - Koju fasadnu boju iz vašeg programa mi preporučujete? - Da li je potrebno na SEP nanijeti neki temeljni sloj. Ako da, što preporučujete. - Koliko slojeva boje treba nanijeti - Gdje mogu u Rijeci kupiti vaše boje (bijelu i oker) - Je li moguće da nijansu oker boje sam pripremim miješajući bijelu i oker boju S poštovanjem,

ODGOVOR

Za osvježavanje bojanjem fasade obrađene SEP-om preporučujemo MINERALKOLOR u dva naliča uz predhodnu impregnaciju UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM. Preporučujem da fasadne površine prije svega temeljito ispitate, uklonite eventualno slabo vezane dijelove i operete vodom pod tlakom. Tek tad ako su površine stabilne (čvrste, bez pukotina), nakon sušenja ju možete impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM. Prije impregnacije, a ukoliko na površinama ima vidljivih manifestacija zaraze mikroorganizmima (siva, zelenkasta objojenja) iste je nakon pranja potrebno tretirati biocidnim sredstvom TERACIT kako bi eliminirali spore mikroorganizama iz podloge. Svi naši proizvodi su gotovi proizvodi i bilo kakvom intervencijom i dodatkom mijenjate svojstva proizvoda. MINERALKOLOR je moguće naručiti prema tonovima iz naše ton karte COLORLINE s oznakom M.

M B / 6.8.2023. 22:24:48

Lijepi pozdrav, Htjela bih sanirati rupe(oštećenja )u betonu u dvorištu. Nisu duboke, Max 5 cm, ali ih ima na više mjesta. Najšira površina je cca 5 cm 2. Moje pitanje je da li je bolje koristiti suhi beton ili reparaturni mort? I da li podlogu trebam pripremiti, i s čime? Unaprijed puno hvala, Lp Martina

ODGOVOR

Za mjestimično krpanje betonske ploče preporučamo REPARATURNI MORT G uz predhodnu impregnaciju UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM 4-6h prije reparacije mortom.

S P / 3.8.2023. 18:36:34

Poštovani, Nisama bila sigurna za Vasu boju 4001 kad sam gledala kartu da je bas bijela, pa sam otisla u trgovini i vidjela bazu 4000 koja je bas bijela i svida mi se. Moje pitanje je da li je ipak bolje iz nekog razloga uzeti 4001 ili je u redu samo baza bez boje koja mi se na oko cini u redu?

ODGOVOR

Ton 4000 je u Samoborkinom proizvodnom programu oznaka za proizvod standardne bijele boje. U ton karti COLOR LINE nije prikazan jer su u njoj prikazani tonovi koji su obojeni. Ton 4001 pripada u razred obojenih proizvoda jer je za njegovu proizvodnju potreban dodatak pigmenta. Dakle, kupnjom boje s oznakom 4000 kupit ćete bijelu boju, a boju s oznakom 4001 „prljavo“ bijelu. Kvaliteta proizvoda je jednaka.