Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D P / 18.4.2006 15:11

Postovani,imao sam priliku u jednom Poljskom specijalizi-
ranom listu Murator naici na jednu vrstu premaza koja se koristi za stare terase,ste-penista itd pa me zanima da
li i Vi u Vasem proizvodno programu imate nesto slicno.
Pretpostavljam da bi premaz trebao biti kao prvo vodootporan i kao drugo otpo-
ran na habanje.
Pozdrav,Pelosa

ODGOVOR

U svom upitu niste naveli o kakvoj vrsti premaza se radi odnosno koja je njegova namjena (dekorativni premaz . hidroizolacijski premaz ili dr.).
Stoga Vas molimo da nam dostavite svoj broj telefona ili se obratite nama na tel : 01 / 33 22 830, 33 22 831, 33 22 882.

A U / 18.4.2006 17:15

Nisam zadovoljan bojom postojeće fasade. Radi se o toplinskoj fasadi sa polistirenom i završnom akrilatnom žbukom. Koji premaz upotrijebiti za bojanje fasade?

ODGOVOR

Za bojenje akrilatnih završnih žbuka preporučamo akrilatnu završno dekorativnu boju TERATON V.
TERATON V nanosi se na očišćenu i otprašenu površinu u dva naliča, četkom ili valjkom.
Cijena TERATONA V ovisi i odabranom tonu iz ton karte AKRILATNE ŽBUKE I PREMAZI.

A / 4.4.2006 8:54

U uputama za cementne špriceve naznačeno je da se produžne žbuke nanose na špric star minimalno 1 do 3 dana.Budući da produžnu žbuku namjeravam nanositi na špric nakon mjesec do dva,moje je pitanje koliko dugo cementni špric zadržava kvalitetu kao podloga za produžnu žbuku? Drugo pitanje je da li Samoborka na području Splita ima svoju trgovinu budući da se inače u trgovinama građevinskog materijala može pronaći tek manji dio Vašeg proizvodnog programa predstavljenog na ovim stranicama.Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Ukoliko se CEMENTNI ŠPRIC nanese prema uputi proizvoča i pravilima struke (priprema podloge, vremenski uvjeti i dr.) može odstajati mjesec dana prije nanošenja podložnih produžnih žbuka. Samoborka d.d. Samobor, na području Splita nema svoju trgovinu (maloprodaja) ali se možete slobodno obratiti u Samoborku Split d.o.o. u Muću (tel 021/ 652 105) i kolege će vas rado uputiti na vama najbližu trgovinu građevinskih materijala.

B D / 30.3.2006 8:46

Postovani ,zainteresirani smo za Milano klasik / prana .. potrebno nam je 20 m2 .pa nas zanima kolika bi to nas izaslo? Nadam se Vasem brzom odgovoru .. stranica Vam je super postovanje

ODGOVOR

Hvala na vašem komentaru i upitu. Maloprodajna cijena Milano klasik/prane ploče je 114,38 kn/m2 tj. za 20m2 to bi bilo 2.287,60Kn. U jedan m2 ide 6,25 kom ploča pa vam stoga treba za tu površinu 125 komada. Ovo je cijena u Samoborka trgovinama dok druge firme koje prodaju našu robu mogu imati nešto drugačiju cijenu. Inače, cijene svih naših proizvoda možete naći na našim web stranicama: www.samoborka.hr

M B / 23.3.2006 23:20

Poštovani, molio bih vas za savjet. Imam terasu koja je popločena klinker pločicama i procurila je već nakon 10 godina. Možete li mi reći koje vaše proizvode mogu koristiti u sanaciji i opisati mi sam naćin i postupak sanacije kako bi terasa trajala malo duže. Unaprijed hvala!

ODGOVOR

S vaše terase najbolje bi bilo skinuti postojeće pločice i sanirati betonsku površinu hidroizolacijskim premazom kao Samoborka HIDROIZOLACIJSKA ŽBUKA u tri premaza, te nakon toga izvesti klasičnu hidroizilaciju varenom ljepenkom ili slično te ponovno staviti novi pokrovni sloj pločica . Detaljnije : HIDROIZOLACIJSKA ŽBUKA - mineralna žbuka za zaštitu od vlage i procjenih voda, pogodna za unutarnje i vanjske radove. Sa postojeće terase skinite mehanički postojeći pokrov i podlogu dobro očistite i dobro operite vodom pod pritiskom . Ostaviti da se prirodno osuši koliko je to moguće ali nije nužno da podloga bude suha. Podlogu dobro navlažite prije nanošenja hidroizolacijske žbuke . PRIPREMA MATERIJALAPrvi sloj - hidroizolacijsku žbuku miješati sa vodom u omjeru 1:3 (voda:hidroizolacija) . Drugi i treći sloj - hidroizolacijsku žbuku mješati sa vodom u omjeru 1:4 ručno ili el.mješačem . NAPOMENA:Hidroizolacijsku žbuku usipavati u vodu, ne obrnuto . PRIMJENA : PRVI SLOJ - Hidroizolacijsku žbuku nanositi u debljini 1,5-2mm zidarskom četkom . DRUGI SLOJ - hidroizolacijsku žbuku nanositi unakrsno u debljin 1,5-2 mm zidarskom četkom na očvrsli prvi sloj, unutar 8-12h,bez prethodnog vlaženja podloge . TREĆI SLOJ - hidroizolacijsku žbuku nanositi gladilicom na očvrsli drugi sloj . NAPOMENA: Ne primjenjivati kada je terasa izložena direktno suncu, da se ne desi pucanje nanešenih slojeva . Potrošnja HIDROIZOLACIJSKE ŽBUKE je 6-8 kg/m2 za d=4-5 mm (tri sloja) . MPC 6,09 kn/kg , u vreći od 25kg . Za pravilnu primjenu hidroizolacijskih katranskih premaza najbolje se obratiti KATRAN d.d. Radnička cesta 27 Zagreb tel.primjene proizvoda 01/6040681, 6040644 . Na pravilno izvedene hidroizolacijske premaze obavezno morate staviti sloj cementne glazure CEMENTNI ESTRIH 20 ili 30 u min.d=3,5 cm, te na to lijepiti pokrov od keramike ili slično .

T B / 10.4.2006 15:39

postojeća fasada od SEP-a je postala porozna i vodopropusna, međutim ne ´šuška´ tj. ne odvaja se od podloge i ne otpada. zanima me kako najdjelotvornije sanirati navedenu fasadu, i kojim proizvodima. Fasada se nalazi na sjevernoj strani ako je to bitno kuće , Dalmacija

Unaprijed hvala!!!

ODGOVOR

Vašu postojeću fasadu dobro operite vodom pod pritiskom i očistite četkom.Pošto je žbuka u kvalitetno stanju preporučamo vam bojanje Samoborka fasdanim bojama MINERALKOLOR ili TERATON V u boji po izboru iz Samoborka ton karte.
Predlažemo vam TERATON V akrilatnu boju za zaštitu fasadnih površina.
Ako je podloga jako upojna impregnirajte UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM razrijeđenim vodom u omjeru 1:2 neposredno prije nanošenja TERATONA V.
TERATON V nanositi u dva nalića, prvi nalić razrijediti sa 10-15% vode, dok drugi sa najviše 10% vode.Drugi nalić nanositi na potpuno osušeni prvi.Boju nanositi zidarskom četkom ili valjkom.

S K / 23.3.2006 16:57

Bilo bi dobro da na vaše stranice stavite ateste i certifikate proizvoda u pdf formatu jer ih često traže nadzor i investitor objekta

ODGOVOR

"Vaš prijedlog je sasvim u redu ali zbog prijašnjih iskustava, problema i malverzacija s našim atestima i certifikatima za sada to nećemo biti u mogućnosti ispuniti. Korisnici naših proizvoda mogu na zahtjev telefonom u svakom trenutku dobiti te dokumente od naših referenata (molim pogledajte brojeve pod ""Kontakti"")"

L J / 23.2.2006 20:55

"Postovani, pregledom vaseg proizvodnog programa i vasih odgovora na komentare obraćam se u želji da ću dobiti kvalitetan odgovor. Naimen, trebala bih renovirati devastirani stan u kojem nema nista-podnih obloga, plocica, a i postojeca stolarija je u ocajnom stanju. Zidovi su betonski i na njima se nalaz ostaci podloge i starih premaza koji se odvajaju na dodir.Znam da sve to trebam ostrugati do podloge (betonske) pa vas molim da me uputite koje vase proizvode da upotrijebim nakon struganja zidova. Ovo mi je potrebno kako bih znala, u ponudi raznih ""majstora"" koji su postupci i materijal potrebni do finalnog izgleda zida.Napominjem da bi zidovi trebali biti bijeli ili neka pastelna boja, koju mi vi preporučite. Hvala! Lana "

ODGOVOR

Obzirom na postojeće stanje unutarnjih zidova u Vašem stanu, s istih je potrebno u potpunosti otući postojeće slojeve, uključujući i žbuku. Površine temeljito očistiti i otprašiti. Preporučamo tako očišćene površine ožbukati jednoslojnom strojnom (i ručnom) gips vapnenom žbukom GV 10 u svim prostorijama izuzev sanitarnih čvorova, kupaonica, kuhinja i sl.(podrum). Prethodno je potrebno betonske površine premazati KONTAKT GRUNDOM, najmanje dan prije nanošenja žbuke. Prednosti primjene gips-vapnenih žbuka jesu prirodniji sastav materijala, kraće vrijeme obrade, mogućnost izvedbe gletane teksture, čime se izbjegava potreba za dodatnim gletanjem. Zbog gipsa u sastavu nisu pogodne za prostorije sa većim postotkom vlage te kao podloge za oblogu keramikom. Za te prostorije preporučamo vapneno-cementnu žbuku VC 40, za koju je potrebno prethodno obraditi betonske površine CEMENTNIM ŠPRICOM 2 EKSTRA,najmanje dan prije nanošenja žbuke. Detalje primjene možete pronaći na našem web-u.

Z A / 25.2.2006 20:53

Molim Vas da mi stručno objasnite razliku izmedju TERMO i TERATERMO ŽBUKA, jer mi nije jasno zašto se TERMO ŽBUKA nemože mašinski nanositi prilikom fasadiranja i kakve su ostale tehničke razlike...? Hvala

ODGOVOR

Samoborka d.d. Samobor u svom proizvodnom programu ima više vrsta toplinskih žbuka, koje se razlikuju po svojim tehničkim karakteristikama, prije svega po toplinskoj provodljivosti, te po načinu nanošenja. Receptura TERMO ŽBUKE omogućuje samo ručno nanošenje, za razliku od ostalih toplinskih žbuka koje su osim za ručno deklarirane i za strojno nanošenje. Glede ostalih tehničkih karakteristike, iste možete pronaći na tehničkim listovima (prospektima) za svaki pojedini proizvod na našoj web stranici.

G K / 16.2.2006 20:52

Lijepo molim za pomoć: Kako najučinkovitije sanirati staru kamenu kuću (debljina zidova cca 50cm) u kojoj se iznutra pojavljuje kondenzacijska vlaga, gljivice... Kuća se nalazi u okolici Senja. Hvala.

ODGOVOR

Kako bismo mogli preciznije odgovoriti na vaš upit potrebne su nam dodatne informacije o vašem objektu (da li je objekt ožbukan iznutra i izvana. kojim materijalima i dr.) te vas molimo da se javite telefonski u naš tehnološki odjel na tel : 01 / 33 22 830 : 33 22 831 ili 33 22 882. Pojava kondenzacijske vlage i njenih direktnih posljedica - razvoj plijesni, uzrokovana je nedostatnom toplinskom izolacijom vanjskih zidova. Rješenje takovih problema, izvedba je toplinske izolacije vanjskih zidova primjenom toplinskih žbuka ili toplinskih sustava. Kod objekata koji su s vanjske strane već ožbukani najčešće se primjenjuju toplinski sustavi kao TERMOZOL SUSTAV - sustav toplinske fasade sa toplinsko-izolacijskim polistiren pločama. Detaljnije infomacije možete pronaći na našem web-u. Obzirom na specifične zahtjeve sanacija starih, poglavito kamenih objekta molimo javite se u naš tehnološki odjel ili ostavite svoj broj telefona.