Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M R / 6.9.2010 7:44

Nije mi jasno u vašim cijenicima konkretno za dekorativne žbuke razlika cjenovnih razreda. O čemu ovisi koji cjenovni razdred gledam I ili II.

Hvala!

ODGOVOR

Cjenovni razredi su naznačeni na našoj ton karti boja naših završno dekorativnih žbuka i premaza koju možete pogledati u našim trgovinama u Samoboru ili Zagrebu (Adžijina ulica) i u ostalim bolje opremljenim trgovinama građevinskog materijala širom Hrvatske .
Prvi cjenovni razred je po cijeni povoljniji jer se u proizvodnji koriste cjenovno povoljniji aditivi (koloranti, pigmenti) za razliku od II ili III cjenovnog razreda koji zahtjevaju skuplje aditive zbog svoje nijanse boje.

Ž M / 1.9.2010 11:42

Imam terasu sagrađenu fasadnom opekom, a prilikom gradnje na nekoliko mjesta mi je lagano curio beton preko fasadne opeke.
Pa Vam postavljam sljedeče pitanje da li u vašem asortimanu postoji neka tekučina ili nešto slično dase s fasadne opeke uklone tragovi tog cementnog mljeka i cementnih mrlja.

Unaprijed Vam se zahvaljujem

ODGOVOR

Ne nažalost nemamo proizvod kojim možete skinuti beton tj. očistiti opeku osim mehanički - laganim struganjem.
Nakon čišćenja fasadnu opeku možete premazati SILIKOSAM KONCENTRAT-om , silikonskom emulzijom da se opeka hidrofobira.

d d / 31.8.2010 17:08

kako se dugo treba sušit vapneno gipsana žbuka prije bojanja

ODGOVOR

Gips-vapnene žbuke, prije završnog bojanja, trebaju se sušiti 3-4 tjedna.

B K / 31.8.2010 15:13

Sa jednog zida u tavanskom prostoru skinuo sam žbuku do stare cigle. Ciglu sam očistio i i između fugirao cementnim mortom. Htio bih da se stara cigla vidi, pa vas molim da mi preporučite čime da je premažem da se ne trusi, a ujedno da lijepo izgleda. Hvala!

ODGOVOR

Na očišćenu ciglu možete nanijeti SILIKOSAM KONCETRAT, bezbojnu impregnaciju. Cigla će ostati prirodne boje, a zaštićena od vanjskog prljanja i trusenja.
SILIKOSAM KONCETRAT se razređuje vodom u omjeru 1:9, tako da kupnjom 1 litre dobijete 10 litara impregnacije. Ovisno o upojnosti podloge -cigle potrošnja SILIKOSAM KONCETRAT-a (razrijeđenog !) je 0,3-0,4 l/m2 .

D Đ / 30.8.2010 21:03

Htio bi izliti glazuru na cijevi podnog grijanja u prostoriji od cca 4 m2. Pošto nemam iskustva sa ravnanjem glazure a nijedan majstor mi neće dolaziti radi tako male površine, htio bi u svojoj reziji cijevi pokriti samonivelirajućim tekućim estrihom. Imate li takav proizvod u ponudi?

ODGOVOR

Ne, više nemamo u svojoj ponudi niti prodaji takav proizvod (anhidrit estrih) .

m u / 30.8.2010 17:37

molim vas pomoć imam rezervar betoniran za vodu majstor ga je izoliro sa HIDROSTOPOM 94 koji nije za pitku vodu dali ja sad mogu sa vašim proizvodom preko ovog izolirati tako da mogu koristit vodu i za piće zahvaljujem na odgovoru

ODGOVOR

Pošto je bunar izoliran drugom vrstom hidroizolacije najbolje je da kontaktirate proizvođača hidrostopa i uvidom u tehničko sigurnosni list provjerite podatke ili kontaktirate njihovu tehničku službu i savjetujete se prije upotrebe drugih proizvoda.

M J / 30.8.2010 9:51

Poštovani,

koja je razlika izmedju Terapola i Sprinta te koji je od njih bolji za bojanje unutarnjih zidova?

ODGOVOR

TERAPOL i SPRINT su unutarnje disperzijske boje.
SPRINT je jeftinija verzija poludisprezije i dopuna Samoborkinog asoritmana unutrašnjih boja koja je prilagođena kupovnoj moći cijenom i kvalitetom kojom dokazujemo svoju predanost razvoju i unapređenju programa boja.

ž i / 28.8.2010 14:17

Gdje mogu naći tamnije (cigla)nijanse crvene boje za hirofu.

ODGOVOR

Fasadnu boju TERATON V u traženoj nijansi možete kupiti kod nas u Samoborci ili kod trgovaca koji imaju stroj za mješanje boja i koriste Samoborkine proizvode.

D K / 28.8.2010 12:28

Koliko staviti perlita na jednu mješalicu (standardna)žbuke, te koliko bi bilo peželjno staviti te (toplinske) žbuke na zid sa unutarnje strane objekta?

ODGOVOR

Ne preporučamo vam da u gotovu žbuku stavljate perlit već kupite gotovu pripremljenu toplinski žbuku koju ćete ugraditi na zidove s unutarnje strane.
Toplinska žbuka namjenjena je prvenstveno za vanjske zidove ali se može upotrijebti i za žbukanje unutarnjih zidova. Debljina žbuke minimano mora biti 2-3 cm.

N J / 27.8.2010 17:06

Poštovani
Molim vas za savjet o stiropor fasadi.Kuća je građena od bloketa i ožbukana je vapneno- cementnom žbukom.Obojana je fasadnom bojom.Želio bih na to staviti još 5 cm stiropor fasade. Možete li mi objasniti postupak (treba li skidati boju i kako ,treba li tiplati stiropor)?Kuća je visine max. 7 m, a žbuka ne šuška nego je popucala.Unaprijed zahvaljivam.

ODGOVOR

Fasadnu boju treba mehanički ostrugati sa žbuke, zidove oprati vodom pod pritiskom i očetkati mekim četkama da se skine prljavština i prašina.
Pošto je na objektu ugrađena podložna žbuka zaljepljeni stiropor poželjno je dodatno mehanički pričvrstiti pričvrsnicama.Preporuka je da ugradite stiropor d=8 cm jer je objekat zidan betonskim blokom. Završnu žbuku odaberite prema izboru iz naše ton karte - TERAKRIL.