Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D M / 3.7.2010 19:00

"Obzirom na neke specifične zahtjeve koje ne mogu zadovoljiti sa na tržištu dostupnim gotovim roštiljima, želio bih sam napraviti veliki roštilj (sa ražnjom).
Ložište će biti obloženo sa šamotnim opekama, ali želio bih i da beton ima donekle vatrootporna svojstva.
Jedan moj prijateljk radio je sličan roštilj od običnog betona, i roštilj je ispucao.
Molim vas ""recept"" za vatrootporni beton za izradu roštilja.
Hvala i srdačni pozdravi."

ODGOVOR

"""Recept"" za izradu vatrootpornog betona nemamo pa vam ga niti ne možemo dati.
Najbolje bi bilo da se probate obratite proizvođačima roštilja da vas savjetuju s kakvim materijalima možete napraviti beton.
PS. Probajte ""posurfati"" po internetu i raznim forumima gdje možete naći različitih ideja i savjeta npr. izolacija pepelom."

I / 1.7.2010 19:03

Postovani, ugradio sam PVC prozor i vrata. S vanjske strane na par mjesta otkinut dio ´´serane´´ fasade - rupe od max 5x10 cm duljine i dubine 3 cm. Kojim od vasih proizvoda bi mogao sanirati te rupe. 2. Ispod ulaznih vrata je balkon i sad nakon montaze vrata ispod praga je sad rupa 100 x 5 cm s 4 cm dubine - imate li koji pogodan proizvod za sanaciju a da ne dode do propustanja vode i sl. ispod vrata. Unaprijed hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Krpanje možete izvesti ili toplinskom žbukom ili grubom žbukom VC 60, te nakon toga ponovno nanijeti TERABON-u, ali nakon sušenja cijelu površinu treba prebojati fasdanom bojom MINERALKOLOR.
Za krpnje rupa ispod vrata upotrijebite BRZOVEZNI REPARATURNI MORT.

L G / 30.6.2010 21:06

Poštovani, prostorija na moru u kojoj boravimo je grubo ožbukana, te bi htjeli još nabaciti finu žbuku, te me zanima koliko se takva žbuka treba sušiti (wc40) ili mi možete preporučiti nešto drugo što se jako brzo suši. Problem je što imamo samo tu prostoriju za spavanje, a imamo malu djecu.

Hvala unaprijed!

ODGOVOR

Ako je prostor ožbukan grubom žbukom nije potrebno još nabacivati finu žbuku (VC40), već je prostoriju neophodno impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om neposredno prije izvođenja radova, a prostor pregletati masom za gletanje zidova i stropova TERANIL.
Nakon gletanja prostor prebojite unutarnjom bojom TERAPOL ili POLAKRIL, u boji prema izboru iz naše ton karte.

a k / 30.6.2010 15:10

Dali ima sepa u više boja ili se naknadno mora obojati po želji, zanima me za kamenu kuću čije bi lice napravio pola od kamena a pola od više nijansi sepa.
npr. tamno smeda- prljavo bijela.

ODGOVOR

SEP se proizvodi u više boja koje se biraju prema ton karti i označene su u njoj velikim slovom M.
Ton kartu možete naći u našim prodajnim centrima u Zagrebu, Karlovcu i Samoboru ili u bolje opremljenim trgovinama građevinskim materijalom širom Hrvatske.

M S / 5.7.2010 15:39

Poštovani !
Izgradio sam kuću u Varaždinu koristeći Porotherm ciglu 38 cm. Planiram staviti fasadu (termožbuku). Molim vas za preporuku vašeg proizvoda, te u kojoj debljini se mora nanesti na zid da zadovolji propise o toplinskoj izolaciji.
Pozdrav,
Mario

ODGOVOR

Nakon korištenja porotherma 38 nije potrebno dodatno ugraditi toplinski sustav, jer već sam blok toplinski zadovoljava sadašnje kriterije toplinske izolacije.
Ako ipak želite objekat dodatno izolirati toplinskom žbukom, upotrijebite TERATERMO 080 u d=3-4 cm, pregletajte TERATERMO GLET-om i završno obradite dekorativnom žbukom: mineralna sep, silikatna, akrilatna ili silikonska, u boji prema izboru iz naše ton karte
Osim toplinske žbuke možete upotrijebiti i VC 20L laganu vapneno cementnu žnuku u d=2 cm, te zatim također pregletati TERATERMO GLET-om i završno obraditi dekorativnom žbukom.

c / 27.6.2010 15:08

imam kuću na moru na kojoj je cem.žbuka i fasadna boja. dali na to mogu ići sa silikatnom žbukom 2 mm i šta moram prije napraviti ?

ODGOVOR

Boju treba mehanički ostrugati, oprati vodom pod pritiskom i pregletati TERATERMO GLET-om uz rabiciranje staklenom mrežicom u sloju gleta.
Dan ranije impregnirati grundom i nanijeti završnu žbuku, prema izboru silikat ili akrilat.
Preporuka za more je akrilatna žbuka.

S / 27.6.2010 12:18

Poštovani,
Pitanje 1. planiram izvesti ectis sustav na kući udaljenoj par metara od mora,svakodenavno je izložena vjetrovima koji po zidovima nanose morsku vodu u obliku pare,tako da su sad zidovi posoljeni, zidovi su izgrađeni od šupljeg betonskog bloka 20cm, molim preporuku za izvedbu sustava(ima li smisla ispirati visokotlačnim čistačem). Inače stiropor je 10 cm, kao i savjet za završnu žbuku, akril ili silikon.
Pitanje 2. koju unutarnju žbuku preporučate da bi osigurala dobru zrakonepropusnost, ugodnu klimu, a može se lako nanositi ručno, debljina oko 1 cm.
Zahvaljujem,
lijep pozdrav.

ODGOVOR

Prije ugradnje sustava obavezno je pranje zbog zaostale posolice. Preporuka za završnu žbuka je silikonska žbuka.
Za unutarnje radove odaberite GV 10 žbuku.

ž l / 27.6.2010 9:56

Streha ispod krova je izvedena kao sanduk od OSB ploča obojeno u bijelo. Kako kvalitetnije riješiti ovaj detalj. Da li na ploče mogu ljepiti stiropor (1 do 2 cm max) i onda isti mrežicom i premazima obrađivati? Molim i za savjet koju fasadnu žbuku ili premaz staviti na postojeći demit sustav sa završnim edel putzom obojanim fasadnom tamno crvenom bojom koja je izgubila prvotni ton. Kako najbolje obnoviti i osvježiti navedeno?

ODGOVOR

Proizvode koji se mogu ugraditi na OSB ploče nemamao deklarirane, tako da vam iz svog proizvodnog programa ne možemo ponuditi ništa što možete upotrijebiti na tim pločama.
Ako ste koristili edel putz koji set bojali, najbolje bi bilo upotrijebiti boju koju ste koristili i prvi puta.
Kao zamjenu za postojeću boju koju imate, možete koristiti naš TERATON V u boji prema izboru iz naše ton karte.

T V / 26.6.2010 14:32

"Poštovani,
rušili smo pregradni zid te smo ""šliceve"" na plafonu zatvarali žbukom po vašoj preporuci(budući da je spoj nove i stare žbuke), to smo naravno kasnije fino požbukali, impergnirali te pogletali i na kraju pokrečili.
Nakon mjesec dana na tim dijelovim došlo je do laganog šprungiranja plafona.
Što nam je napraviti?

Unaprijed Vam hvala na savjetu.


"

ODGOVOR

Ako su pukotine koje su se pojavile lasaste upotrijebite slikonski kit za zapunjavanje pukotina. Ako su pukotine doboke potrebno je ostrugati boju i glet te ponovno pregletati uz rabiciranje staklenom mrežicom u sloju gleta.

M K / 29.6.2010 11:04

Poštovani, na opločnjacima su nam se u dvorištu dva dana nakon postavljanja pojavile bijele fleke koje nam izgledaju kao da je po njima prolivena neka boja. Proizvođač nam kaže da je riječ o salitri i da je to normalna pojava. Je li normalna ako su opločnjaci izrađeni po svim pravilima i može li se to nekako ukloniti jer je smisao opločnjaka da uljepšaju dvorište a to sada izgleda ružno. Hvala, pozdrav!

ODGOVOR

"Postojeći odgovor možete naći putem tražilice u gornjem desnom uglu naših web stranica tj.
ovo je direktna veza do tog odgovora"