Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

K / 5.2.2009 7:34

Poštovani!!
Uređujem visoko potkrovlje. Krov je betonski s gornje strane je crijep, a sa donje strane treba stavit termoizolaciju. Najprije sam razmišljao spustit strop i stavit knauf i kamenu vunu, ali od toga sam odustao i razmišljam o soluciji ljepljenja stiropola. Da li je moguće ljepit stiropol sa unutrašnje strane zida, kao šta se radi za fasadu. Ja bi zaljepio 5cm stiropola, na to zaljepio mrežicu, onda još jednu ruku ljepila i ako bude potrebno pogledao i pofarbao sa običnom bojom. Da li je to izvedivo. Unaprijed zahvaljujem. Pozdrav..

ODGOVOR

Na betonski strop možete ugraditi naš TERMOZOL sustav toplinske zaštite pločama stiropora debljine 5 ili 6 cm,(s obaveznim tiplanjem ploča).
Nakon gletanja SAMOTERM-om ne možete bojati strop unutarnjim bojama, već je potrebno ugraditi mineralnu ili silikatnu žbuku prema izboru iz naše ton karte.
Preporučamo vam da se odlučite za izvedbu spuštenog stropa sa Knauf pločama i toplinskom izolacijom vunom ili stiroporom.

V M / 3.2.2009 18:10

"Cjenjeni
Imam termo fasadu na kompletnoj kuci stavljenu prije 8 godina. Ne mogu se rijesiti prodora vlage oko prozor na istocnoj strani na najgornjoj etazi, u zadnju godinu dana pocelo se dogadjati i orosavanje s unutrasnje strane ali samo u potkrovlju. Oko prozora je naknadno stavljan sikaflex, te je premazivano s tekucim silikonom. Cini mi se da je fasada pri navlacenju ""izgorila"" , stavljana je u srpnju.Problemi su sve uocljiviji i veci. Molim sugerirajte sto uciniti. Unaprijed havla "

ODGOVOR

"Prema vašem opisu pretpostavljamo da dolazi do velike razlike u temperaturi vanjskog i unutarnjeg prostora - možda zbog nedovoljne topinske izolacije najviše etaže ili zbog vlaženja i mogućeg zacurijevanja s krova.
Potrebno je utvrditi da li su betonski serklaži i nadvoji dobro toplinski izolirani.
Ako je fasada ""pregorila"" prodor vlage može samo djelomično utjecati na orošavanje, ovisno kakva je završna obrada na toplinskoj žbuci.
Premazivanjem sikafleksa trebalo se riješiti orošavanja, ali iz opisa problema ne možemo dati konkretniji odgovor.
Preporuka je što češće provjetravati prostor i provjeriti da li je toplinska izolacija izvedana prema pravilu struke.
PS: Nismo vam mogli poslati odgovor emailom jer ste ostavili krivu povratnu email adresu."

R J / 3.2.2009 14:55

Poštovanje,za otprilike dva tjedna bih trebao postaviti grijanje u novosagrađenu kuću, inače kuća se sastoji od prizemlja /100 m2/ i potkrovlja /75 m2/. Onda idu glazure.Ako mi može objasniti postupak izrade glazure-što se prvo postavlja, koliko treba materijala i okvirne cijene. Inače bi išao sa 5 cm glazure i dolje i gore, dok bi dolje išao sa 3 cm stiropora, a gore 1 cm zbog zvučne izolacije. Dali je to dobro?

ODGOVOR

Prvo se postavljaju instalacije grijanja, a zatim glazure.
Redoslijed ugradnje plivajuće glazure:
toplinska izolacija - ploče stiropora, građevinska folija min. 25 my, rubne trake oko zidova, cementni estrih 20 - glazura min. debljine 3 cm.
U prizemlje možete ugraditi 3 cm toplinske ploče, te vam preporučamo da i na katu ugradite ploče min. 2 ili 3 cm.

J P / 10.2.2009 13:59

Prema vašim uputama završna obrada nakon izravnanja Teranilom ekstra može se nanijeti nakon 10-14 dana.
Molim da mi odgovorite. Da li se to vrijeme odnosi i na bojanje unutarnjih zidova jupolom?
Unaprijed zahvaljujem

S poštovanjem !

ODGOVOR

Preporuka je da sve podloge prije završnih radova budu suhe i čiste.
Suha podloga je bolja zbog jednoličnijeg nanosa mase, uklonjene zaostale vlage i jednakomjernije potrošnje.
Nakon obrade zidova TERANIL-om, podloga prije bojanja TERAPOL-om ili POLAKRIL-om mora odstajati minimalno 7 dana (najbolje 10-14 dana).
Za bojanje zidova jupol bojom obratite se JUB-u.

N B / 10.2.2009 1:11

U postupku smo renoviranja stana.Na zidove dnevnog boravka želimo staviti sep. Kakav nam preporučujete da bude što manje grub (zbog male bebe, mogućnost ozljeda), i kakvu boju koristiti za premaz istoga! hvala unaprijed!

ODGOVOR

Ako zbog navedenih razloga želite što manje grubu teksturu preporučujemo vam gletanje zidova TERANIL-om i bojanje unutranjom bojom TERAPOL ili POLAKRIL.
Ako ipak želite koristiti SEP, ugradite SEP-Z100 (koji se proizvodi samo u bijeloj boji) i naknadno prebojite unutarnjom bojom TERAPOL ili POLAKRIL u boji po izboru iz naše ton karte.

l / 2.2.2009 14:21

zanima me ima li u vašoj proizvodnoj mreži kamenog kulira,zrnaca u boji pogodnih za brušenje i poliraje i kako doći do toga

ODGOVOR

U našoj ponudi možete pronaći lomljeno zrno za izradu pranog kulira ili brušenog teraca i to : crno zrno, crveno zrno i snježno bijelo zrno granulacija 3-6. 6-9 i 9-12 mm, kao i bijelo zrno (dolomit) 2-4. 6-8, 8-12 mm.
Zrno je pakirano u vreće 25 kg i dostupno je na svim našim prodajnim mjestima : Samobor - Zagrebačka 32 a, Zagreb- Adžijina 12, Karlovac- Mihanovićeva bb.

J G / 2.2.2009 11:57

Poštovani,
Na kući u okolici Zagreba se već 20 godine nalazi tera-termo tolinska žbuka debljine 4 cm i završni sloj SEP-a. Budući da se to pokazalo nedovoljnim, planiram poboljšati fasadu u toplinskom smislu. Što mi predlažete - mineralnu vunu ili stiropor, koju debljinu i koji završni premaz. Da li je potrebno dodatno mehaničko učvršćivanje (sidrenje) izolacijskih ploča. Hvala!

ODGOVOR

"Iako u svom upitu niste naveli vrstu ziđa i debljinu vanjskog zida preporučamo primjenu povezanih sustava za vanjsku toplinsku izolaciju s pločama min debljine 4 cm. Prednost izolacijskih ploča ili lamela mineralne vune su protupožarna zaštita, bolja zvučna izolacija te veća paropropusnost.
Obzirom na postojeću obradu vanjskih zidova izolacijske ploče potrebno je dodatno mehanički pričvrstiti pričvrsnicama i to s 4-6 kom /m2.
Minimalna duljina pričvrsnice = debljina ploče + debljina postojećih slojeva žbuke + 7 cm za zid od opeke, odnosno 5 cm za beton.
Detalje izvedbe sustava možete pronaći na našoj web stranici .
Završna obrada izvedenog sustava moguća je sa svim sitnozrnatim završno dekorativnim žbukama kao mineralne žbuke tipa SEP Z 200 + MINERALKOLOR, SILIKATNA ŽBUKA Z ili R, akrilatne žbuke TERAKRILI, ili SILIKONSKA ŽBUKA.
"

Z / 31.1.2009 12:28

Poštovani,
prije nekog vremena mijenjali smo prozor. Međutim nešto nije bilo kak treba i oko tog prozora nije do kraja požbukano, kao i širine 3 cm oko balkonskih vrata. Budući nemam pojma o samom zidanju, raspitala sam se i dobila informaciju da vi imate u svom programu gotovu smjesu za žbukanje. Koji mi svoj proizvod preporučujete?

ODGOVOR

Preporučamo da žbukanje obavite grubom žbukom VC-60.

Z K / 30.1.2009 11:38

Molim Vas da mi objasnite postavljanje stiropor ploča na unutarnje zidove,i sve što ide uz to!

Puno hvala

ODGOVOR

Toplinska izolacija vanjskih zidova izvodi se u pravilu na vanjskoj strani.

Ukoliko ipak izvodite toplinsku izolaciju s unutarnje strane primjenom ploča
ekspandiranog polistirena postupak je isti kao i kod izvedbe vanjskog
sustava.
Detalje primjene možete naći na našoj web stranici TERMOZOL toplinskog sustava.

Z D / 30.1.2009 10:23

Poštovani.Posto su bile velike kiše voda je niz odžak došla u kuću i sada su ostale velike žute fleke kojih ima i na plafonu. Čime da to prefarbam da se nevide više jer ih je teško ukloniti.
Veliki pozdrav

ODGOVOR

Preporučamo odstraniti postojeće slojeve boje i gleta kako bi se omogućilo
lakše i brže isušivanje podložne žbuke.
Ukoliko je došlo do izbijanja čađe iz dimnjaka, na žalost novi slojevi gleta ili boje neće spriječiti njeno širenje. U tom slučaju potrebno je skinuti žbuku do podloge i ožbukati novom žbukom (VC 40). Napominjemo da je potrebno sanirati sami dimnjak (pretpostavljamo da je riječ o klasičnom zidanom dimnjaku) jer se u protivnom isti slučaj može ponoviti kod novih oborina.
Ukoliko je riječ o klasičnim vlažnim mrljama (bez tragova čađe) dovoljno je
nakon isušivanja podložne žbuke istu impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT
GRUND-om, pregletati TERANIL-om i obojiti unutarnjom bojom TERAPOL ili
POLAKRIL.