Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

R / 28.5.2014. 15:13:23

Poštovani!
Prije dvije godine postavili smo fasadu 10 cm ,bez završnog sloja.Sad smo htijeli postaviti završni sloj i primjetili da je na mjestima ispucalo lijepoilo.Molimo za savijet ,šta sad da uradimop da završni ne puca?
Hvala !

ODGOVOR

U koliko su pukotine lasaste nema potrebe za nanošenjem novog sloja gleta, nego se podloga impregnira i nanese se završni sloj.
U koliko su pukotine malo šire, potrebno je nanijeti novi sloj gleta, armiranje mrežicom nije potrebno.

m p / 27.5.2014. 20:40:04

Poštovani,
iznad stana se nalazi ravni krov odnosno terasa koja je vremenom dotrajala i na stropu su se pojavile fleke. zadnja hidroizolacija je rađena katran ljepenkama, pa me zanima što mi preporučujete i moraju li se skidati te stare ljepenke prije ikakvih radova. hvala

ODGOVOR

Ako ćete upotrebljavati hidroizolacijski premaz potrebno je sve postojeće slojeve dobro očistiti i površinu toplinski zaštititi ugradnjom XPS ploča stiropora u minimalnoj d=3cm , izvesti cementu glazuru u minimalnoj d=4cm i premazati hidroizolacijskim premazom HIDROELASTIK 2K.
Na premaz ugraditi keramiku ili betonske ploče.

M B / 27.5.2014. 9:43:14

Dobar dan zanima me pri kojoj najvišoj temperaturi se može navuć klasičan sep 2mm na pripremu stiropora 5 cm mrežice ifino zaglađenog ljepila. Koji koristiti gtun,ili što učiniti da ne opregori.dali ima veze raditi u sjeni ili na sunčanoj strani.UNAPRIJED HVALA

ODGOVOR

Podloge treba impregnirati odgovarajućim MINERALKVARC GRUND-om OBOJENIM dan prije nanošenja SEP®-a Z 200.
Prilikom primjene i sušenja temperatura podloge i zraka ne smije biti niža od +5°C niti viša od +30°C.
Loši vremenski uvjeti nepovoljno utječu na kvalitetu radova. Ne smije se nanositi na osunčanoj plohi, za vjetrovita i maglovita vremena.
Na skelu obavezno postaviti zaslon protiv sunca ili kiše.
Prilikom izvođenja radova treba pridržavati se važećih građevinskih normi.

B / 26.5.2014. 16:52:11

Imam na moru apartman na 2 katu. Kroz vanjski zid prodire vlaga svake zime.Valjda kroz fasadu. Može li fasada biti loša makar je relativno nova 9 godina. ?Molim vas da me savjetujete što da radim? hvala unaprijed. Pozdrav

ODGOVOR

Ako vam se pojavljuje vlaga uzrok može bit neadekvatna izvedba fasadnog sloja.
Potrebno je utvrditi što je prilikom izvedbe fasade korišteno, koji materijali, koji tip dekorativne obrade je ugrađen.
Ako je samo problem u završnom sloju bojanjem fasadnom akrilatnom ili silikonskom bojom riješiti ćete dio problema, ako je problem u detaljima izvedbe potrebno ih je riješiti da bi sanacija bila uspješna.

I K / 26.5.2014. 13:50:56

Poštovani,
imamo vikendicu staru preko 30 godina koja je montažna i sastoji se od siporeks blokova 220x60cm poslaganih jedan do drugog. Na takav zid nikad nije bio nanesen nikakav završni sloj, a ja bih sad to htio sanirati. Što mi možete preporučiti za unutarnje, a što za vanjske zidove. Također htio bih izravnati pod da se može staviti laminat, pa trebam preporuku i za taj dio.
Unaprijed zahvaljujem.

ODGOVOR

Unutrašnjost objekta pregletajte TERANIL-om u dva sloja, dok s vanjske strane ili pregletajte TERATERMO GLET-om s rabiciranje staklenom mrežicom u sloju gleta i ugradite završno dekorativnu žbuku ili ožbukajte laganom žbukom VC 20 u debljini ~2 cm, pregletajte TERATERMO GLET-om i ugradite dekorativnu žbuku.
Ako je na podu izvedena cementna glazura izravnajte je samonivelirajućom masom TERANEKS u d= 0-5mm.

O H / 25.5.2014. 13:38:41

Ispričavam se, ispustio sam nešto u prethodnom mailu.
Poštovani,
Imam problem oko uređenja dvorišta. Prošle godine mi je „majstor“ izbetonirao dvorište. Sve izgleda kao da je radilo više majstora. Nema homogene cjeline, na nekim mjestima gdje je razlika u visini je upotrijebljena plastična mrežica koja je sad izbila na površinu (tj. oljuštio se cement). Htio bih ponovno sanirati dvorište, tako da sve izgleda kao jedna cjelina. Razgovarao sam sa jednim poznanikom koji mi je preporučio nešto kao neku smolu, a kasnije sam ustanovio da je to nešto iz vašeg proizvodnog programa (TERATEKST?). Zanima me da li se to može upotrijebiti, koliko treba najmanje biti debelo i da li je otporno na habanje obzirom da moram zimi
čistiti snijeg lopatom?
Zaboravio sam napomenuti da mi se beton nakon kiše jako dugo suši (2-3 dana), a ima tragova plijesni, odnosno zelena je podloga.
Unaprijed se zahvaljujem na savjetu i odgovoru,
Omer Hadžović

ODGOVOR

Pretpostavljamo da ste mislili na naš proizvod TERAPLAST.
TERAPLAST je gotova akrilatna smjesa koja se nanosi isključivo na vertikalne, a nikako ne na horizontalne površine.
Prema vašem opisu najbolje je da sva oštećenu površinu skinete i ponovno izbetonirate te površinu premažete hidroizolacijskim premazom i na to ugradite ili betonske ploče ili keramiku.
Ukoliko vam se pojavljuje zelena podloga znači da je prisutna zaraza mikrorganizmima tj. algama.

D D / 24.5.2014. 8:52:48

Poštovani,
kućica je zidana uniterm blokovima od cigle.Sa juzne i zapadne strane namjeravam raditi fasadu od stiropora 3cm. te kao zavrsni sloj kamenu fasadu / debljine 15-25cm/.Sa istočne i sjeverne strane stiropor 3cm. te eventualno zavrsno kamenu oblogu / debljine 3-5cm/ ili fasadnu žbuku.Kako se radi o vikendici navedeni radovi će se izvoditi u dužem vremenskom periodu a u međuvremenu bi kućica trebala biti useljenja, razmišljao sam o tome da se za prvu ruku nanese sloj Samoterm-a armiranog sa mrežicom na koji bi onda dolazilo sve gore navedeno u narednom razdoblju.Jeli to izvodljivo? Možda imate neki drugi prijedlog.Unaprijed zahvaljujem.

ODGOVOR

Ako ne namjeravate odmah izvesti sve slojeve, bitno je da ploče stiropora pregletate 2 puta i armirate staklenom mrežicom u sloju gleta.
Završnu obradu možete izvesti kada želite.
Na toplinski sustav predlažemo da ugradite završno dekorativnu žbuku prema izboru.

K S / 23.5.2014. 18:42:38

Poštovani, molim Vas da mi kažete postoji li tekućina s kojom mogu ukloniti fasadnu boju koja je pokapala po pločicama, velike mrlje smo jedva uklonili (spužvom trljali), ali nakon toga su ostale svijete fleke koje nikako ne mogu ukloniti (pločica je tamna)! Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

tekućina kojom se skidaju mrlje na keramičkim pločicama od fasadne boje ne postoji.
Ako se boja upila u pločicu nije ju moguće oprati.

F S / 22.5.2014. 18:24:35

Postovani

kako se moze skinuti uljana farba sa oplocnika,prefarbavao sam prozore i ispala mi je boja po oplocniku,pokusavao sam da ocistim NITRO razredjivacem,vec sam potrosio 10 litara malo je kao bolje ali i dalje ima dosta...hvala

ODGOVOR

Uljana boja se teško može skinuti s opločnika, no možete probati površinu opločnika dobro natopiti vodom do zasićenja, zatim prešpricati s 2-3% solnom kiselinom, ostaviti 5-10 minuta da djeluje na opločniku i nakon toga dobro isprati vodom pod pritiskom.

s k / 19.5.2014. 11:31:29

Svaka cast za ovu stranicu,imam ogromni problem,ako mi mognete pomoci?,imam tarasu koja je nastiklana,tarasa je 7 sa 3 m,a bila je 7 sa 1 m,medjutim ona je na tom sastavu pocela propustat vodu,pa smo mi plocice polijepili ,i stavili fuge navodno koje su vodootporne,ali dzaba vodu i dalje propusta,sta da radimo,ima li lijeka

ODGOVOR

Potrebno je maknuti pločice s terase i obavezno očistiti spoj dviju betonskih ploča.
Očišćenu terasu i spoj premazati hidroizolacijskim premazom DUOELASIK HIDROPROTEKT u dva sloja ukupne debljine 3-4 mm i nakon toga polijepiti keramičke pločice fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLKES.
Spoj dviju ploča obavezno premostiti ugradnjom staklene mrežice u sloju hidroizolacije.
Fugirajte masom za fugiranje TERAFIL FLEKS.