Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

j d / 1.5.2014. 22:13:54

planiram sam obradit štukature oko prozora koje su napravljene od XPS 2cm kojom tehnikom i kojim materijalom .unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Štukature oko prozora možete obraditi našim proizvodom PRIM ŠTUKATUR - nanosi se špricanjem ili gletanjem u debljini 2-3 mm.
Proizvodi se po narudžbi kupca u roku 2-3 dana.

M Z / 1.5.2014. 13:01:52

Poštovani,
zanima me da li se silikon sa vanjske strane prozora nanosi pije ili nakon nanošenja završne fasadne boje. Unaprijed hvala

ODGOVOR

Silikon se ugrađuje nakon nanašanja fasadne boje.

D V / 30.4.2014. 12:02:04

postovani, napravio sam kucu pa su mi dvije sobe malo kao ukopane na zemlji pa me zanima sta da stavim sa vanjskih zidova da bi izbjegao vlagu.hvala i pozdrav.

ODGOVOR

Površinu premažite dvokomponentnim hidroizolacijskim premazom DUEOLASTIK HIDROPROTEKT u dva sloja ukupne debljine 3-4 mm.
Na hidroizolaciju ugradite ploče XPS, na ploče XPS stavite čepastu foliju i zatrpajte šljunkom ili zemljom .

D M / 30.4.2014. 10:46:58

na balkonu imam problema s pucanjem i ljuštenjem žbuke i fasadne boje na sjevernoj strani kući. Molim Vas preporuku kojim bi materijalima i postupcima mogao sanirati problem

ODGOVOR

Pretpostavka je da vam se žbuka i boja ljušte zbog prisutne vlage koja se može nalaziti unutar konstrukcije ili od vlage koja vam se negdje nakuplja ili od zacurijevanja.
Kako bismo vam mogli dati konkretan odgovor bilo bi dobro ako ste u mogućnosti da nam proslijedite nekoliko slika i da opišete konstrukciju.

h č / 28.4.2014. 19:48:07

Interesuje me kako izolovati betonsku ploču ravne garaže koja prokišnjava,najsidurnija solucija,ne postoji mogućnost da se postavi krovna konstrukcija,predlažu mi lepenku 4 mm u da sloja pa ,armiranu ploču od vodenog šljunka 5 cm-molim vaše mišljenje.

ODGOVOR

Na postojeću ab ploču možete ugraditi ljepenku, izvesti betonsku glazuru u minimalnoj debljini 3 cm te na glazuru ugraditi dvokomponentni hidroizolacijski premaz DUOELASTIK HIDROPROTEKT , u dva sloja ukupne debljine 3-4mm. Nakon minimalno 24 h ugraditi keramičku oblogu na terasu.

S A / 27.4.2014. 14:43:28

Pozdrav. Primjetio sam edavno na fasad staroj 2 godine nekoliko udubina koje su, pretpostavljam, nastale prilikom oluje (vjetar je dječju plastičnu kućicu bacio na fasadu). Fasada je neka iz vaše palete, stiropor ispod se ne vidi, ali se vidi udubina i pukotine. Kako bi se to moglo najbolje sanirati? Hvala.

ODGOVOR

Mehanička oštećenja fasadne žbuke mogu se sanirati tako da se oštećenje očisti tj.odstrani i nanese novi sloj žbuke na dijelu oštećenja.
Zbog vidljive razlike u boji postojeće žbuke i nove tj. ujednačavanja boje površine, potrebno bi bilo cijelu površinu premazati fasadnom bojom.

A D / 26.4.2014. 22:55:45

Poštovani, prije nanošenja Teranila kojim grundom impregnirati zid ožbukan vapneno-cementnom žbukom i obojen sa dva sloja disperzivne (perive) boje, kontakt grundom ili univerzalkoncentrat grundom?

ODGOVOR

Boju na zidovima potrebno je mehanički ostrugati prije gletanja.
Neposredno prije gletanja TERANIL-om površina se premazuje impregnacijom UNIVERZALKONCENTRAT GRUND koja se razrijeđuje s vodom u omjeru 1:1.

P / 25.4.2014. 12:49:07

Poštovani,
koje ljepilo koristiti i kako pripremiti podlogu za ljepljenje pločica od stare prirodne cigle na zidove od gips ploča i čime kasnije fugirati?
Srdačan pozdrav!

ODGOVOR

Na knauf nije moguće lijepiti ciglu jer je preteška.
Ciglu morate postavljati na ankere s kojima ćete je učvrstiti, a ljepilo koje tom prilikom možete koristiti je TERATEKT FLEKS UNILEVEL.
Najbolje je kontaktirati proizvođača knauf ploča i zatražiti savjet o postavi cigle na njihove ploče.

K G / 24.4.2014. 21:25:40

Poštovani, molio bih jedan savjet. Renoviram stan uključujuči vodoinstalacije i elektroinstalacije. Dakle, zidovi su dosta oštećeni i treba krpati šliceve i ostalo sto je oštećeno. Koja bi bila najidealnija opcija za popravak zidova? Dali strugati staru boju pa gletati? Dali postaviti mrežicu na pukotine tj kanale? Koji je Vaš savjet da se zidovi dovedu u red? Hvala!

ODGOVOR

Instalaterske otvore treba krpati ili toplinskom žbukom ili vapneno cementnom žbukom VC 60.
Instalaterski otvori rabiciraju se staklenom mrežicom SM 10R.
Ako na zidu postoji više nalića boje, prije nove boje potrebno je boju ostrugati i zidove pregletati TERANIL MAX-om i nakon sušenja zidove obojati unutarnjom bojom TERAPOL ILI POLAKRIL.

S M / 24.4.2014. 14:14:28

Poštovani, radi se uređenje terase u Dalmaciji. Terasa je betonska, površine 30m2 i napravljena je u produžetku kuće. Visina terase je od 70cm do 150cm i prati pad terena. Na terasi je zazidan zid visine 1metar od betonskih blokova. Zid je požbukan klasičnom žbukom granulacije do 4mm.
Pitanja su sljedeća: čime pregletati ožbukani zid (Fina žbuka F900, Teratermo glet ili nešto drugo) prije daljnjeg nanošenja završne dekorativne žbuke. Koju završnu žbuku je najbolje upotrijebiti za područje Dalmacije (ili koju fasadnu boju)??
Drugo pitanje se odnosi na betonski zid terase koji je relativno ravno izveden i trebalo bi ga pregletati prije završnog sloja. Čime ga pregletati u ovisnosti koji se završni sloj stavlja, (Teraplast ili boja Akroton?)

hvala na odgovoru

ODGOVOR

Podložnu žbuku pregletajte TERATERMO GLET-om i završno obradite dekorativnom akrilatnom žbukom TERAKRIL Z , prema izboru iz naše ton karte.
Betonski zid ako je ravan i bez oštećenja možete pregletati TERAFAS KIT-om i zatim na njega nanijeti ili akrilatnu žbuku TERAKRIL Z ili TERAPLAST , prema izboru iz naše ton karte