Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

J / 10.2.2014. 10:53:22

Poštovani , mort za zidanje fasadne opeke. Kakve boje postoji materijal nakon sušenja ? Npr. bijela , siva , boja bile kave.
Fala.

ODGOVOR

Mort za zidanje fasadne opeke proizvodi se s bijelim i sivim cementnom te je bijele ili sive boje.
Obojeni mort se proizvodi isključivo prema upitu.

Boja bijele kave uključuje širok spektar boja, te je potrebno točno odrediti boju na kamenu koju želite da se istonira. Naime po uzorku kamena moguće je tonirati mort za zidanje s time da je cijena toniranog morta je van važećeg cjenika i skuplja cca od 30-50%. U koliko želite takvu boju, trebali bi nam dostaviti uzorak kamena i označiti koju boju želite, te vam možemo mort iztonirati i ako vam ton odgovara mort se može proizvesti u traženoj količini.

i d / 9.2.2014. 21:47:03

Postovani,
Između glazure u prostrijama stana i betonskog poda u dnevnom boravku imam visinku razliku od 6 cm. Na koji je naćin sa vašim proizvodima najbolje riješiti navedeni problem i koliko se to treba sušiti budući da bih zelio postaviti paket u istoj razini kroz sve prostorije.

Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Obzirom na raspoloživu visinu preporučamo izvedbu plivajuće glazure, s 2+2 cm elastificiranog polistirena, polietilenskom folijom i 4 cm CEMENTNOG ESTRIHA 29.
Izvedbom plivajućeg estriha zadovoljit ćete i zahtjeve toplinske i zvučne izolacije.
Parket možete polagati cca 21-28 dana od izvedbe estriha, odnosno u trenutku kada zaostala vlažnost podloge zadovolji zahtjeve podne obloge.

D / 9.2.2014. 17:37:08

Poštovani,
Molim odgovor, da li Vaša firma vrši dostavu betonskih šahti za vodomjere, ili moram osigurati vlastiti prijevoz. Koliko je otvora predviđeno u tim šahtama, te mogu li se ti otvori zabrtviti? Da li imaju betonirano dno?
Hvala, uz srdačan pozdrav

ODGOVOR

Tehničku uputu VODOMJERNOG OKNA možete pogledati na našoj web stranici http://www.samoborka.hr/upload/proizvodi/TUP-%20VodomjernoOkno.pdf .
U slučaju kupnje u našoj maloprodaji, možemo organizirati dostavu na području Samobora i Zagreba.
Molim da se o uvjetima plaćanja i eventualne dostave javite na tel: 01/ 33 22 832.

p b / 8.2.2014. 22:07:09

Pošrovani
inkarato sam unutrašnje zidove stana,i na sve navukao mrežicu i ljpilo.Sad planiram staviti sep od 1,5 mm, pa me zanima da li prije sepa mogu nanjeti samoborka grund putz uni pa preko toga sep,a stropovi su mi od knaufa,da li če biti kakvih problema ako grund putz uni nanosim na knauf? Hvala

ODGOVOR

Preporučamo podloge prije nanošenja SEP-a Z 200 (2 mm) ili drugih tipova sitnozrnatih završnih žbuka, impregnirati temeljnim premazom, MINERALKVARC GRUNDO OBOJENI , prema odabranom tonu završne žbuke.

T G / 7.2.2014. 9:41:10

kod postavljanja kulira za terasu sa savskim šljunkom, da li je potreban dodatak u smjesu zrnca/cement/voda i kojim sredstvom da se tretira površina za lakše ispiranje i zaštitu?

ODGOVOR

Preporučamo da za izradu pranog kulira angažirate izvođača sa iskustvom. U pripremi materijala za izvođenje pranog kulira može se koristiti i udio finog kvarcnog pijesaka, kao i po potrebi pigmenti..
Izvedene površine preporučamo nakon cca mjesec dana hidrofobirati BETOSILOM- sredstvo za zašititu i hidrofobiranje betonskih površina i kamena.
Detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi na našoj web stranici.

S S / 6.2.2014. 19:06:48

Poštovani,
planiramo obnoviti fasadu s time da ugrađeni materijal mora zadovoljiti koeficijent prolaza topline vanjskog zida (mora biti manji od 0.25 W/m2K). Da li će EPS debljine 10 cm udovoljiti tom uvjetu? Sadašnji uvjeti: debljina vanjskog zida je 37 cm i zid je od pune opeke.
Hvala

ODGOVOR

U svom upiti niste naveli sve potrebne podatke za točni izračun koeficijenta prolaza topline-lokacija objekta, opis slojeva postojeće obrade vanjskih zidova.
Prema okvirnom proračunu na konstrukcijiu vanjskog zida od pune opeke debljine 37 cm potrebna je minimalno debljina 12 cm toplinsko-izolacijskog materijala deklarirane toplinske provodljivosti 0,036 W/mK, kako bi se postiogao traženi koeficijent prolaza 0,25 W/m2K. Obzirom na razlike u deklariranim toplinskim provodljivostima pojedinih tipova ploča ekspandiranog polistirena dostupnih na hr. tržištu, preporučamo debljinu od 14 cm.

d i / 5.2.2014. 10:17:57

NA FASADU MI JE NAVUČENA MREŽICA I LJEPILO PRIJE DVIJE GODINE,SADA BI STAVIO ZAVRŠNI SLOJ ALI JE LJEPILO POPUCALO NA PAR MJESTA.DALI TO SMETA ZA ZAVRŠNI SLOJ,TREBA LI PONOVNO MREŽICA.SAVJET

ODGOVOR

Potrebno je provjeriti prionjivost armirajućeg sloja za izolacijske ploče.
Ukoliko je prionjivost zadovoljavajuća, potrebno je prebrusiti površinu armirajućeg sloja, te ga dobro odprašiti i nanijeti novi armirajući sloj na koji se impregnira prije nanošenja završnog sloja.

D H / 4.2.2014. 12:12:15

Poštovani,

podrum 70-ak godina stare obiteljske kuće je ukopan u zemlju i zidovi nisu pristupačni s vanjske strane. Tijekom zime i generalno vlažnog vremena se u unutrašnjosti skuplja ogromna količina vlage, čak do razine da se ukapljuje po vratima i zidovima. Zanima me na koji bi se način moglo riješiti te vlage, intervencijom samo iznutra?

Hvala na odgovoru,
srdačan pozdrav!

ODGOVOR

Kako bi Vam mogli preciznije odgovoriti, potrebno nam je znati da li su zidovi od opeke ili betona, te da li su ožbukani.
Zidove od opeke možete sanirati visokoparopropusnom žbukom za sanaciju vlažnih zidova SANISIL H, uz prethodnu pripremu podloge SANISIL ŠPRIC-om.
Nakon sanacije podrumskih zidova potrebno je osigurati konstantno provjetravanje podrumskih prostorija, kako bi vlaga koja je isparila iz zida mogla izaći van, da se opet ne kondenzira u unutarnjim prostorijama.

J R / 3.2.2014. 11:37:09

Poštovani.
Zanima me dali vaša firma vrši radove na fasadama tj postavljanje stiropol izolacije te ukoliko vrši kako i kad bi bilo moguće napraviti nekakav troškovnik radova. Hvala

ODGOVOR

Samoborka dd ne bavi se izvođenjem radova, već samo proizvodnjom i prodajom vlastite proizvodnje građevnog materijala.
Troškovnik radova ne radimo već troškovnik rade ovlašteni arhitekti.
Mi vam na temelju troškovnika arhitekte možemo samo napraviti ponudu našeg materijala.

m m / 31.1.2014. 8:32:45

Zanima me mogu li bacatu sol po opločnicima od samoborke kokretno modul Orfej i Afrodita
hvala

ODGOVOR

Betonski proizvodi ispituju se na smrzavanje i sol prema normi HRN EN 1338:2004 HRN EN 1339:2004, HRN EN 1340:2004.
Za odleđivanje površina smiju se koristit sva sredstva pogodna za betonske proizvode (na bazi NaCl).
Ostala sredstva na bazi sulfata mogu oštetiti površinu betonskih opločnika.