Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

d k / 10.3.2014. 13:38:30

Molim vas imam na kući hirofu oko 30 god. na mjestima je popucala kuća je od bloketa a iznutra je obložena sa siporeksom tako da nebi stavljao stiropor nego samo pofarbao postojeće što je naj bolje hvala

ODGOVOR

Potrebno je znati kakao vam je HIROFA popucala, naime ako se radi o lasastim pukotinama fasadna boja će premostiti pukotine.
Fasadnu površinu treba oprati vodom pod pritiskom i kada se osuši sve slabo držeće dijelove skinuti i pokrpati novim slojem HIROFE.
Kada se dobro osuši prebojite je fasadnom bojom MINERALKOLOR u boji prema izboru iz naše ton karte.
Obavezno bojite u dva sloja.
Impregnacija UNIVERZALKONCENTRAT GRUND je potebna neposredno prije bojanja.

PS. Nadamo se da će vam ovaj odgovor stići emailom jer ste nam ostavili email adresu koja uključuje slovo Č , a takva slova nisu dozvoljena u elektroničkim email adresama.

v t / 10.3.2014. 13:16:27

poštovani, stranica vam je super.
možda i meni možete pomoći savjetom. sva pitanja i odgovore sam prošla, ali nema ovo kaj mene zanima. naime, radi se o vanjskoj terasi, koju je pametan majstor napravio bez armiranja. obzirom je zemlja na nizbrdici, terasa puca jer naravno zemlja radi. prošlo ljeto nam je opet jedan pameten majstor rekao da stavimo pločice, a mi smo totalni neznalice, poslušali, i evo, nije došla niti zima a pločice su počele pucati, sad poslije zime je terasa, odnosno pločice koje su na pukotinama, sve popucale. užas jedan. znam da bi najbolje bilo razbiti cijelu terasu, ali to nam je skoro pa nemoguće jer je debela 50 cm (izvan zemlje) i još imaju tri stepenice (radi nizbrdice) a svaka debljine cca 30 cm. imate li kakav savjet da se postojeće pukotine povežu pa onda eventualno nešto staviti na to. Hvala unaprijed!

ODGOVOR

Molimo vas da nam proslijedite nekoliko fotografija vaše terase tj.detalja gdje je terasa pukla da bi vam mogli konkretno odgovoriti na vaš upit.

G H / 9.3.2014. 23:02:50

Molim Vas za informaciju što da radim sa ispucalom glazurom i kako da ju saniram, a da ju ne trebam ponovo vaditi i izlijevati novu..

ODGOVOR

Ako vam je glazura ispucala samo površinski do maksimalno 1 mm možete je izravnati samonivelirajućom masom TERANEKS.
Ako je glazura pukla kroz cijeli presjek ne možete upotrijebiti niti jedan proizvod, jer ako površina glazure nije čvrsta REPARATURNI MORT ili samonivelirajuća masa mogu se kompletno odvojiti od glazure.
Potrebno je znati kako je glazura ispucala i kolike su pukotine. Proslijedite nam nekoliko fotografija kako bi vam mogli konkretno odgovoriti.
-----------------------------
Prema poslanim slikama postojeća glazura nije u najboljem stanju, tako da se i nakon upotrebe REPARATURNOG MORTA ili samonivelirajuće mase može desiti da vam se kompletna podloga odvoji. Naime vama je glazura popucala kroz cijeli presjek, te je upitna čvrstoće postojeće glazure.
Na sadašnju glazuru ne preporučamo vam ugradnju novog proizvoda.
Sve loše dijelove glazure treba maknuti i ponovno ugraditi novi sloj glazure. U koliko će glazura biti neravna prije polaganja završne obloge možete nanijeti samonivelirajuću masu TERANEKS.

p s / 9.3.2014. 18:56:07

Postovanje,majstori su mi zaprali cijelo stepeniste fasadnom bojom od samoborke dok su krecili zanima me sa cime to ocistit,hvala unaprijed
Srdacan pozdrav Paolo Sponza

ODGOVOR

Ako majstori nisu prije bojanja zaštitili površinu, a boja se upila u nju teško je boju očistiti.
Ako se radi o betonskoj površini pokušajte površinu oprati s 3-4% solne kiseline.
Površinu dobro natopiti vodom do zasićenja premazati solnom kiselinom i ostaviti cca 10 minuta te dobro betonsku površinu isprati vodom pod pritiskom.

M K / 9.3.2014. 16:30:36

Poštovani,
Radimo fasadu na kući.Radnici su nanijeli impregnaciju prije fasadne boje krajem mjeseca siječnja. Odmah potom je počelo kišno razdoblje koje je trajalo sve do sada, te nije bilo moguće krenuti sa nanošenjem fasadne boje. Je li moguće da je kiša isprala impregnaciju i je li potrebno ponovno nanositi ili se može odmah krenuti sa nanošenjem fasadne boje?
Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Potrebno je znati koji tip impregnacije su majstori koristili i koliko je vremena prošlo od nanašanja impregnacije do kiše.
U koliko je u roku 2-3 h nakon nanašanja impregnacije padala kiša po fasadnoj površini moguće je da je impregnacija isprana.
Ako je impregnacija s objekta isprana potrebno je nanijeti novi sloj prije bojanja.
Ako je impregnacija ostala na fasadnoj površini samo se nanosi fasadna boja bez ponovnog impregniranja.

R M / 8.3.2014. 23:32:33

Postovani

Odlucili smo se na kupnju etaze kuce starije gradnje 1952 god.
Zelimo napraviti potpinu adaptaciju iznutra ali prvenstveno nas zanima adaptacija poda.
Na podu su grede nema betonske ploce a na njima su daske na kojima su parketi u sobama i plocice u kuhinji i kupatilu.
Zanima me koja bi bila najbolja solucija za adaptaciju poda posto mislimo skidati cjeli pod do samih greda.
Sto staviti na grede i kojim redom dalje do zavrsnog poda kad treba stavljati plocice i parkete.
Nebi htjeli da se cuje ono skripanje koje se cuje sada u stanu niti da nam se desi pucanje plocica nakon nekog vremena.
Moram napomenuti da je ispod nas jos jedan stan i da bi htio staviti dobru zvucnu a i toplinsku izolaciju izmedju stanova.


Unaprijed zahvaljujem

Ratko Maodus

ODGOVOR

Samoborka dd je proizvođač građevnog materijala te se ne bavi izvođenjem radova.
Za adaptaciju poda morate se obratiti ovlaštenom statičaru ili arhitektu koji će napraviti proračun i napisati kakvu podnu konstrukciju možete izvesti u objektu.
Na temelju toga mi vam iz našeg proizvodnog programa možemo ponuditi proizvode kojim ćete moći izvesti podnu površinu.

A F / 8.3.2014. 12:17:29

imam roštilj od betonskih elemenata koji na izgled djeluju porozni. u kišnom periodu se napiju vode. Možete li mi preporučiti kojom bojom bi ih mogao adekvatno zaštititi od vlage?
Unaprijed hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Betonske površine očistite i pregletajte REPARATURNIM MORT-om pa kada se REPARATURNI MORT osuši površinu obojite bojom za beton AKROTON u boji prema izboru iz naše ton karte.

T / 8.3.2014. 0:17:18

U fazi sam postavljanja zidnih pločica, i to mi moglo potrajati još 5 dana, pa me zanima da li postoji neki određeni rok nakon koliko dana od postavljanja pločica treba raditi fugiranje ili ne postoji rok, mislim da li možda treba fugirati u roku 5 dana od postavljanja ili teoretski npr mogu fugirati i nakon 3 mjeseca.
Pločice su ljepljenje se Teratekt Fleks ljepilo, a Masu za fugiranje sam kupio Terafil Fleks, nadam se da to odgovara.

ODGOVOR

U pravilu se fugiranje pločica izvodi minimalno 48 h nakon lijepljenja, ali se fugiranje može izvesti i u roku 5 dana ili kasnije, no nije poželjno da fuge duže vremena budu nezaštićene tj.bez mase za fugiranje.
Upotreba flkesibilnog ljepila i fleksibilne fug mase je izvrsna.

j d / 6.3.2014. 23:18:20

koje je vrijeme potrebno susenja ljepila izmedju prve ruke to jest od postavljanja mrezice pa do drugog sloja lepila izravnavanja.

ODGOVOR

Izrada temeljnog sloja (armiranje i gletanje):
SAMOTERM nanositi na postavljene ploce punoplošno u debljini minimalno 2 mm. U sloj SAMOTERM -a utisnuti dijagonalno trake Staklene mrežice dim. 30x50 cm na kutove oko otvora (prozora i vrata). Zatim postaviti kutne profile sa mrežicom na sve kutove objekta i na špalete oko otvora.
Staklenu mrežicu utisnuti u svježi SAMOTERM® po citavoj površini s preklopom min. 10 cm na svim spojevima mrežice.
Na očvrsnuti SAMOTERM (nakon minimalno 24 sata) nanijeti SAMOTERM GLET i zagladiti. Ukupna debljina očvrsnutog temeljnog sloja (armiranje/gletanje) treba biti minimalno 4 mm.

T I / 6.3.2014. 19:21:43

pozdrav!
ljepio bih stiropor debljine 3 cm na strop u stanu ali je strop od betonskih ploča koje su mazane nekom masnom tekućinom(ili naftom).Da li je sigurno ljepiti stiropor na takvu podlogu?Hvala!

ODGOVOR

Potrebno je postojeću tekućinu mehanički ostrugati ili ispjeskariti, te što više oprati površinu vodom.
Očišćenu površinu grundirati KONTAKT GRUND-om dan ranije i ljepiti ploče SAMOTERM-om.
Bez skidanja masnog sloja tekućine, ploče nije moguće lijepiti.