Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

R P / 4.3.2014. 18:37:42

Poštovan,
namjeravam garažu preurediti u stambeni prostor. Ispod stepenica koje su povezane sa garažom napravljeno je kupatilo i kuhinja, prije nekih 2o.godina. Vanjski zid kao i stepenice salivani su od betona i ožbukani, ofarbani sa klakom, koji je vremenom 0d vlage otpao, a pločice u kupatilu su dobre.
Molila bi savjet;
- sa čime premazati sa gornje strane stepenice da nevlaži
- sa čime izolirati izvana i iznutra betonski zid gdje je kuhinja, hidro i termo, debljine je 1o-12 cm. Zid nije ukopan u zemlju,
- drugi zid koji se nadovezuje na ovaj je obloženo brdo, neznam kako ga drukčije nazvati, naliveni beton, koji je također vlažan jer iznad se nalazi trotoar oko kuće
- na podu su pločice koje bi digla i stavila izolaciju,
naravno i nove pločice.
Sličicu zidova ne tražite, jer neznam poslati.
Hvala

ODGOVOR

Iako iz vašeg upita nije moguće dobiti jasnu sliku o postojećem stanju objekta, preporučamo sve vanjske površine AB zidova toplinski izolirati izvedbom TERMOZOL sustava – povezanog sustava za vanjsku toplinsku izolaciju s pločama ekspandiranog polistirena debljine minimalno 12 cm. Detalje primjene možete naći na našoj web stranici.
AB zid koji je u dodiru s tlom preporučamo izolirati HIDROPROTEKT DUOELASTIKOM prema uputi.
Hidroizolacija se izvodi direktno na bet. površini te žbuka unutarnjom žbukom uz obveznu primjenu CEMENTNOG ŠPRICA 2 EKSTRA kao vezivnog sloja.
Na betonskim stepenicama provjeriti izvedene padove i po potrebi izvesti potrebne korekcije. Hidroizolaciju izvesti HIDROPROTEKT DUOELASTIKOM uz obveznu izvedbu „holkere“ brtvenim trakam na spojevima stepenica i vertikala zida.Na tako pripremljenu podlogu izvesti oblogu keramikom fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS.

D B / 4.3.2014. 12:18:05

Poštovani, iteresira me najbolja, odnosno funkcionalna hidroizolacija krova garaže, pošto kroz ploču prolazi vlaga?

ODGOVOR

Hidroizoloaciju AB ploče objekta garaže potrebno je izvesti prema pravilima struke kao i svaki ravni krov.
U koliko je AB ploča izvedena sa odgovarajućim padovima hidroizolaciju je, ispod keramičke obloge, moguće izvesti HIDROPROTEKT DUOELASTIK-om.
Detalje primjene možete naći u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.

f j / 3.3.2014. 14:39:44

postovanje
interesuje me razlika zbuka(zaribane fasade ) pravljen sa kamenom od dolomita i kalcita , koja je razlika i koji je kvaliteni
pozdrav

ODGOVOR

Minerali kalcit i dolomit, iako različiti po kemijskom sastavu, sličnih su fizikalnih svojstava.
Svojstva završnih žbuka (pokrivnost, obradivost, tekstura) ovise, kada je agregat u pitanju, uglavnom o boji i obliku zrna, te su kalciti zbog svoje bijele boje pogodniji za pripravu završno-dekorativnih pastoznih žbuka.
Dolomit se više koristi u proizvodnji mineralnih praškastih završnih žbuka.

D P / 3.3.2014. 13:59:36

Poštovani,

zanima me gdje se uživo mogu vidjeti sve boje i nijanse opločnika Pompej i Kartaga ?
Nalazim se u Slavonskom Brodu i želio bih staviti jednu od ove dvije vrste opločnika, a složit će te se da je odabir boje preko kataloga ili interneta dosta diskutabilan.

Lijepi pozdrav.

ODGOVOR

U Slavonskom Brodu izloške naših opločnika možete vidjeti u trgovini Velekem.
Zasigurno nećete pronaći sve boje u svakom tipu opločnika ali ćete dobiti uvid u stvarni izgled samog tipa kao i boja koje su u pravilu u svim tipovima opločnika iste.

Širu ponudu uzoraka možete pronaći u našem sjedištu – Zagrebačka 32a, Samobor.

S M / 28.2.2014. 19:24:49

1) Da li je potrebno ugraditi traku za brtvljenje na spojevima zidova ako se za sanaciju vlage koristi mineralna žbuka Hidroprotekt?
2) Da li je prije nanašanja Hidroprotekta potrebno koristiti neki temeljni premaz?

ODGOVOR

HIDROPROTEKT je mineralni premaz koji se nanosi četkom u dva do tri sloja te se u njega ne ugrađuje traka za brtvljenje.
Prije ugradnje HIDROPORTEKTa ne koristi se nikakav impregnacijski premaz već površine treba dobro očistiti i oprati vodom.

K / 28.2.2014. 18:22:52

Uradili smo termo fasadu ;
stropor 5cm.mrežicu i ljepilo.Što nam preporučujete za završno.Nalazimo se u Istri
priobalni pojas.
Pozdrav

ODGOVOR

Za završno dekorativnu obradu dobro pripremljene površine preporučamo vam ugradnju akrilatne ili silikonske žbuke teksture, granulaciju i boje prema izboru iz naše ton karte.

I B / 28.2.2014. 13:43:36

Na kuci je bivši vlasnik stavio stiropor fasadu sa selom. Sada se pojavljuju pukotine u kutovima prozora i balkonskih vrata i nastavljaju duž fasade i također uzduž stolarije. Da li je to moguće sanirati i kako

ODGOVOR

Pukotine koje vam se pojavljuju oko otvora mogu biti posljedica toga da prilikom izvedbe armaturnog sloja oko otvora nije izvedeno dijagonalno rabiciranje.
Potrebno je znati kako je i s kojim materijalom sustav izveden, kada su se pojavile pukotine, koliko se prostiru i da li su lasaste ili su većih dimenzija.
Najbolje bi bilo da nam proslijedite nekoliko slika detalja pukotina da bi vam mogli konkretnije odgovoriti na vaš upit.

s s / 28.2.2014. 10:52:52

postovanje...uradio sam trotoare oko kuce betoniro i sad mi povrsinski mraz dofatio i stabi sad bilo dobro uradit pobetonu..

ODGOVOR

U koliko se radi o ljuštenju površinske cementne skramice, skramicu treba skinuti, površinu dobro isprati vodom pod pritiskom i nanijeti REPARATURNI MORT.

M D / 28.2.2014. 4:04:49

Postovani,

Namjeravam ugraditi cementni estrih 30 na taracu,koji bih potom premazao duoelastik hidroprotektom i na to plocice.Da li teratekt flexs moze direktno na hidroizolaciju i koliko vremena treba cekati da se na estrih moze namazati izolacija.

LP

ODGOVOR

Na izvedenu hidroizolaciju keramičke plopčice možete lijepiti TERATEKT FLEKS ljepilom već nakon 24 h od ugradnje hidroizolacije.
Cementna glazura mora biti stara cca 28 dana sa što manje zaostale vlage prije ugradnje hidroizolacijskog premaza.

z v / 27.2.2014. 20:20:41

Poštovani!napravio sam kucu dijelomično na starim temeljima.Pošto sam dograđivao dio, podrum je ostao ispod sredine kuće.nema drenaze oko kuce, nema ni izolacije temelja u zemlji.vodena zila mi ide ispod kuce .u podrumu mi je suho al ponekad i za vrijeme bez kise ali i kad je puno kise bude curak vode .kako riješiti problem s obzirom da je podrum u sredini kuce?hvala

ODGOVOR

Pošto ste naveli da objekat s vanjske strane nema hidroizolaciju i drenažu problem vlage teže ćete riješiti samo s unutarnje strane.
Ako se radi o procjedu možete zatvoriti upotrebnom HIDRO STOP mineralne žbuke.
Ako se radi o vlaženju površinu premazati HIDRO PROTEKT mineralnim premazom u dva do tri sloja četkom.