Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

T Š / 30.8.2008 19:23

"Štovani,

Hvala na prijašnjim odgovorima, kao što ste mi savjetovali kupio sam dva karnistera od 20l Antisola, očistio zid od salitre i dva puta premazao sa Antisolom. Z nanošenje sam pronašao odlično rješenje a to je mala Sani ručna prskalica od 1 litre. Fenomenalno je nanostiti sa time, Antisol ulazi i sve rupe u fugama, nema rasipanja po podu i smatram da je daleko jednostavnije od četke te bi tu metodu trebali navesti u uputi za nanošenje. Kad sam naniosio na fugama je dolazilo do vrlo burne kemijske reakcije a posebno u prvom nanošenju. N stropu je reakcija bila vrlo mala jer je tu i bilo najmanje problema. Pošto mi je ostalo 3/4 jednog karnistera prešpricao sam i treći put zid ali još imam pola karnistera. Ukupan utrošak je bio nekih 0,35-0,4 l/m2. Da li smijem prešpricati i vanjski dio zida sa preostalim Antisolom da ga iskoristim, hoće li to ""zatvaranje"" zida sa obje strane štetiti zidu? Bojim se da time ne stvorim neke probleme. Ukoliko bi sa unutarnje strane potrošio sav Antisol ukupna potrošnja bi bila oko 0,5l/m2. Hvala na strpljenju"

ODGOVOR

"ANTISOL je sanacijski premaz (olovni fluor-silikat) čija je namjena pretvaranja toplivih soli u netopive. Nanosi se direktno na zid od opeke ili kamena. Potrošnja ovisi i o upojnosti podloge i najčešće je u granicama od 0,3 - 0,5 l/m2 za dva nanosa.

Neutrošenu količinu možete upotrijebiti s vanjske strane zida bez bojazni od ""zatvaranja"" zida. Naporotiv, ANTISOL se i primjenjuje u sustavu sa visokoparopropusnim žbukama.

Hvala na vašoj napomeni glede nanošenja špricanjem!!"

D N / 29.8.2008 22:46

Poštovani, prošle jeseni radio sam fasadu na kući koristeći vaš materijal završno sa silikatnom žbukom RS broj 043. Uz kuću imam garažni objekt dimenzija 12 x 4 m, no kako zbog financijskih sredstava nisam u mogućnosti staviti istu silikatnu žbuku, moje pitanje je - koji bi broj tj. boja mineralne žbuke, sepa, bio najsličniji toj silikatnoj žbuki broj 043? Po ton kartama u maloprodajnim trgovinama vrlo mi je to teško odrediti. Hvala!

ODGOVOR

Ton silikatne žbuke 043 izabrali ste po našoj staroj ton karti. Nažalost, isti ton nije uvršten u našu novu ton kartu, osim toga, SEP se, kao mineralna žbuka, ne proizvodi u tom tonu.
Preporučamo nanijeti bijeli SEP Z 200 i prebojati nakon 3-5 dana (nakon površinskog sušenja SEP-a) MINERALKOLOROM u tonu 043.

D B / 27.8.2008 20:35

Na kuci staroj 40 g.na soklu sam imao kulir-kamen koji se od vlage nabusio.Kada sam ga odbio temelji(beton)se dosta orunio,na nekim djelovima do armature.Molio bi vas za savjet kojim matrijalima da to saniram.Kako da koristim te materijale,kojim redosljedom i vremenskim razmazima izmejdu nanosenja pojedih materijala .HVALA

ODGOVOR

Iz vašeg upita može se zaključiti je riječ o betonskom soklu sa prisutnom kapilarnom vlagom. Izvor vlage može biti nepravilno izvedene parterne plohe oko objekta (krivo izvedeni padovi, zacurijevanje oborinske vode ili sl). Stoga je potrebno prije svega otkloniti uzroke - preporučamo izvesti otkop oko objekta, vertikalnu hidroizolaciju ispod razine tla, drenažu oko objekta.
Betonsku površinu sokla temeljito ispitati, otući sve slabodržeće dijelove, vidljivu armaturu očistiti te zaštititi antikorozivnim premazima.
Izvesti sanaciju betona, ovisno i potrebnim debljinama. Na saniranu , suhu i očvrslu betonsku površinu nabaciti CEMENTNI ŠPRIC,kao vezini sloj.
Žbukanje izvesti vodoodbojnom paropropusnom SOKL ŽBUKOM.
Detalje primjene možete naći na našoj web stranici.

B / 27.8.2008 13:02

Molio bi da opisete cijeli postupak i vremenske razmake pri upotrebi ANTISOLA.SANISL SPRIC.SANISIL H,jer neki nasi majstor kazu da se moze sve nanositi u jednom danu

ODGOVOR

Nabrojeni proizvodi se ne mogu i ne smiju koristit u jednom danu.
Svaki proizvod treba upotrebljavati po uputama proizvođača.
Antisol se upotrebljava dan prije nanašanja šprica. Drugi dan na osušeni Antisol nanosi se Sanisil Špric, te nakon minimalno 24 h žbuka Sanisil H.
Žbuka se prije završne obrade mora sušiti minimalno 3 tjedna.

t s / 12.9.2008 19:47

poštovanje: htio bih ispred kuće izbetonirat betonsku ploču dužine 20puta5.5m debljine betona 30cm,na koju bi kasnije stavio ploćice dajte mi odgovorite koju kvalitetu betona trebam i koliko bi me to koštalo unaprijed zahvaljujem

TOMISLAV STUPAR.

ODGOVOR

Izračunom betonskih konstrukcija se ne bavimo pa molim da se obratite ovlaštenim građevinskim statičarima koji će vam točno izračunati marku betona, približnu cijenu koštanja prema postojećoj konstrukciji i prema terenu gdje će se radovi izvoditi.

D Š / 11.9.2008 22:30

"Molim vas da mi odgovorite koje su prednosti i mane TERMOZOL sustava u odnosu na TERMOVOL sustav i obratno, i koje završne žbuke bolje ""pristaju"" uz TERMOZOL a koje uz TERMOVOL sustav? Hvala"

ODGOVOR

Prednosti oba sustava su brza izvedba, toplinski koeficijent, paropropusnost, brzina prijenosa vodene pare, relativni otpor difuziji vodene pare, otpornost na vatru.
Prednost Termovol sustava u odnosu na Termozol sustav - protupožarna zaštita(ploče kamene vune su nezapaljive).
Na oba sustava mogu se upotrijebiti sve završno dekorativne žbuke koje imamo u ponudi: mineralne(sep), silikatne, silikonske, akrilatne.
Za sustav Termovol preporučamo obabir mineralnih silikatnih i silikonskih žbuka, zbog koeficijenta paropropusnosti.
Naši saustavi su certificirani i imaju izjavu o sukladnosti prema HRN EN13499:2004, HRN EN 13500:2004 sa svim opcijama završne dekorativne odrade.

z m / 26.8.2008 21:02

Poštovani, na soklu kuće izbila mi je salitra te sam sada skinuo gornji sloj žbuke. Zanima me sa čime premazati beton prije lijepljenja STIRODUR ploča . Prodavač u jednom dučanu mi je rekao da mogu to učiniti i sa staklenom vodom.da li je to istina ?

ODGOVOR

Od naših proizvoda za spriječavanje isoljavanja, koji pretvara topive soli u netopive i kojim možete premazati zid s kojeg je skinuta žbuka, možemo vam preporučiti ANTISOL.
Staklena voda nije u našem proizvodnom programu, a inače se upotrebljava kod izrade Schiedel dimnjaka i ugradnje kaljevih peći i kamina, te vam stoga ne možemo odgovoriti na taj dio vašeg pitanja.

S B / 25.8.2008 20:14

Postovani,

da li je moguce na izgletovanom zidu postaviti plocice.Majstor mi je grskom na izmalterisanom zidu nanio glet masu, da li je neophodno skinuti radi boljeg hvatanja lijepka keramike za zid

Odgovorite mi na upisani mail.

Hvala u naprijed i super ste

ODGOVOR

Preporuka je da se na gletane zidove ne lijepi 1.direktno keramika, već da se glet ostruže do žbuke zbog mogućnosti slabije prionjivosti ljepila i gleta. Ovisno s kakvom vrstom gleta je pregletano, preporučamo vam da postojeći glet što više ostružete sa zida i da lijepite keramiku sa fleksibilnim ljepilom kao naš TERATEKT F.

J B / 21.8.2008 18:10

skidanjem stare fasade, uočena je povećana vlaga na vanjskom zidu, a taj zid bi trebao biti u sklopu kupaonice koju treba napraviti.kako spriječiti daljnju vlagu na tom zidu prije žbuke da nebi bilo posljedica kao što su mrlje na zidu?

ODGOVOR

Potrebno je prvo utvrditi o kakvoj se vlazi radi, kapilarnoj ili kondenznoj te je adekvbatno sanirati.
Vlagu možete spriječiti hirdroizolacijskim premazima i drenažom oko objekta. Najbolje se obratite firmama STIG ili SIKA koju se profesinalno bave hidroizolacijama te vam oni mogu ponuditi kvalitetno rješenje.

Z U / 21.8.2008 12:34

Poštovanje,

Zanima me dali se moze kombinirati dvije vrste opločnika, npr. vasa kleopatra i pegaz...iste su visine tako da pret. da je moguće, i zanima me koliko se treba čekati, npr. ako idući tjedan trebam 95m2 pegaza i 4 m2 kleopatre, zahvaljujem.

ODGOVOR

Sve vrste opločnika iste visine mogu se međusobno kombinirati ukoliko to shema slaganja zahtijeva i dopušta. Opločnik PEGAZ ima skošene rubove, dok je opločnik KLEOPATRA oštrih rubova, što ne utječe na njihovo kombiniranje.
Za konkretan odgovor oko mogućnosti isporuke morali bismo znati koji tip opločnika PEGAZ vas interesira.
Ukoliko potrebne količine nema na skladištu rok isporuke je 10 dana.
Pozivamo vas da nas posjetite u našem prodajnom prostoru u Samoboru, ili se obratite telefonski u naš odjel prodaje betona na tel: 01/ 33 22 835.