Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

m t / 1.6.2014. 11:47:13

Poštovani,
prije nešto više od godinu dana navučen je sep na vanjski zid kuće na moru.Sada je taj zid tako prljav i flekav,da je to strašno za vidjeti.Čime bi trebalo premazati sep (Vaš proizvod sepa) da se trajno uklone mrlje i prljavština i da zid trajno bude bijeli?
Hvala

ODGOVOR

SEP možete obojati MINERALKOLOR-om, ali prije bojanja poželjno je površinu isprati od prljavštine i soli koja se nakupila na fasadi.
Inače SEP nakon nanošenja treba hidrofobirati mineralnom i paropropusnom bojom MINERALKOLOR, pa se u tom slučaju pojava mrlja i prljanje smanjuje na minimum.

m j / 31.5.2014. 21:13:14

Recite mi molim vas da li je neophodno tiplati EPS ako se ploče lijepe kako treba.Ne razbijamo li tiplama EPS i time samo nanosimo štetu cjelokupnoj toplinskoj izolaciji?

ODGOVOR

Dodatno pričvršćivanje nije neophodno, ali ovisno o opterećenju vjetrom, specifičnostima podloge i završne obrade, ETICS sustavi mogu se dodatno mehanički učvrstiti.
Mehaničko učvršćivanje pruža i dodatnu stabilnost u slučaju požara. Dodatnim mehaničkim učvršćivanjem ne uništavaju se ploče EPS-a i cjelokupna toplinska svojstva.

R / 28.5.2014. 19:27:11

Da li se vašim ljepilom za EPS može izvršiti armiranje (utiskivanje mrežice na stiropor?pitam zato jer nam je ostalo puno tog ljepila a nemamo drugo?ili moramo armiranje obavezno izvesti s posebnim ljepilom?da li se zove Teratekt?a

ODGOVOR

LJEPILO ZA EPS nije namijenjeno za gletanje, nego isključivo za lijepljenje.
Za gletanje možemo preporučiti SAMOTERM F uz obavezno armiranje staklenom mrežicom.
TERATEKT je ljepilo za keramiku i nije namijenjeno za gletanje fasadnih sustava.

R / 28.5.2014. 15:13:23

Poštovani!
Prije dvije godine postavili smo fasadu 10 cm ,bez završnog sloja.Sad smo htijeli postaviti završni sloj i primjetili da je na mjestima ispucalo lijepoilo.Molimo za savijet ,šta sad da uradimop da završni ne puca?
Hvala !

ODGOVOR

U koliko su pukotine lasaste nema potrebe za nanošenjem novog sloja gleta, nego se podloga impregnira i nanese se završni sloj.
U koliko su pukotine malo šire, potrebno je nanijeti novi sloj gleta, armiranje mrežicom nije potrebno.

M B / 27.5.2014. 9:43:14

Dobar dan zanima me pri kojoj najvišoj temperaturi se može navuć klasičan sep 2mm na pripremu stiropora 5 cm mrežice ifino zaglađenog ljepila. Koji koristiti gtun,ili što učiniti da ne opregori.dali ima veze raditi u sjeni ili na sunčanoj strani.UNAPRIJED HVALA

ODGOVOR

Podloge treba impregnirati odgovarajućim MINERALKVARC GRUND-om OBOJENIM dan prije nanošenja SEP®-a Z 200.
Prilikom primjene i sušenja temperatura podloge i zraka ne smije biti niža od +5°C niti viša od +30°C.
Loši vremenski uvjeti nepovoljno utječu na kvalitetu radova. Ne smije se nanositi na osunčanoj plohi, za vjetrovita i maglovita vremena.
Na skelu obavezno postaviti zaslon protiv sunca ili kiše.
Prilikom izvođenja radova treba pridržavati se važećih građevinskih normi.

B / 26.5.2014. 16:52:11

Imam na moru apartman na 2 katu. Kroz vanjski zid prodire vlaga svake zime.Valjda kroz fasadu. Može li fasada biti loša makar je relativno nova 9 godina. ?Molim vas da me savjetujete što da radim? hvala unaprijed. Pozdrav

ODGOVOR

Ako vam se pojavljuje vlaga uzrok može bit neadekvatna izvedba fasadnog sloja.
Potrebno je utvrditi što je prilikom izvedbe fasade korišteno, koji materijali, koji tip dekorativne obrade je ugrađen.
Ako je samo problem u završnom sloju bojanjem fasadnom akrilatnom ili silikonskom bojom riješiti ćete dio problema, ako je problem u detaljima izvedbe potrebno ih je riješiti da bi sanacija bila uspješna.

D D / 24.5.2014. 8:52:48

Poštovani,
kućica je zidana uniterm blokovima od cigle.Sa juzne i zapadne strane namjeravam raditi fasadu od stiropora 3cm. te kao zavrsni sloj kamenu fasadu / debljine 15-25cm/.Sa istočne i sjeverne strane stiropor 3cm. te eventualno zavrsno kamenu oblogu / debljine 3-5cm/ ili fasadnu žbuku.Kako se radi o vikendici navedeni radovi će se izvoditi u dužem vremenskom periodu a u međuvremenu bi kućica trebala biti useljenja, razmišljao sam o tome da se za prvu ruku nanese sloj Samoterm-a armiranog sa mrežicom na koji bi onda dolazilo sve gore navedeno u narednom razdoblju.Jeli to izvodljivo? Možda imate neki drugi prijedlog.Unaprijed zahvaljujem.

ODGOVOR

Ako ne namjeravate odmah izvesti sve slojeve, bitno je da ploče stiropora pregletate 2 puta i armirate staklenom mrežicom u sloju gleta.
Završnu obradu možete izvesti kada želite.
Na toplinski sustav predlažemo da ugradite završno dekorativnu žbuku prema izboru.

M J / 10.5.2014. 21:09:39

koja je bolja vanjska izolacija kamena vuna ili stirpo

ODGOVOR

oba povezana sustava za toplinsku izolaciju zadovoljavaju propisanu toplinsku uštedu tj.koeficijent toplinske provodljivosti koji je propisan na toplinskim pločama ovisno o proizvođaču toplinskih ploča.
Ovisi kakav tip izolacije želite i koliko uštedu želite ostvariti. Kamena vuna u odnosu na stiropor ima nešto bolji koeficijent toplinske provodljivosti.

j d / 1.5.2014. 22:13:54

planiram sam obradit štukature oko prozora koje su napravljene od XPS 2cm kojom tehnikom i kojim materijalom .unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Štukature oko prozora možete obraditi našim proizvodom PRIM ŠTUKATUR - nanosi se špricanjem ili gletanjem u debljini 2-3 mm.
Proizvodi se po narudžbi kupca u roku 2-3 dana.

M Z / 1.5.2014. 13:01:52

Poštovani,
zanima me da li se silikon sa vanjske strane prozora nanosi pije ili nakon nanošenja završne fasadne boje. Unaprijed hvala

ODGOVOR

Silikon se ugrađuje nakon nanašanja fasadne boje.