Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M Z / 17.3.2010 20:15

Poštovani,
molim Vas za savjet, koje Vaše proizvode upotrijebiti za uređenje podruma koji je 2/3 u zemlji.Sada je taj dio obojan uljanom bojom koja već duže vrijeme dobiva bijele flekove i ljušti se-da li najprije treba zidove ostrugati do žbuke?
Unaprijed hvala i sve pohvale za Vaše savjete
Miljenko

ODGOVOR

Boju koja je na zidovima obavezno se mora skinuti do podloge.
Pretpostavljamo da se radi o kapilarnoj vlazi koja se s vremenom nakupljala u zidovima te se sve više primjećuje na boji.Potrebno je sanirati podrum s vanjske strrane - hidroizolacija i drenaža, te ostaviti zidove da se isuše koliko je to moguće pa tek onda obojati.
Prilikom skidanja boje dobro bi bilo i provjeriti i stanje žbuke, ako se žbuka odvaja potrebno je žbuku sanirati.

r p / 16.3.2010 12:14

poštovani najprije sve pohvale za vaše odgovore
zanima me usporedba toplotne izolacije između termo žbuke i
stiropora npr.6cm stiropora koliko je to preračunato u termožbuku

ODGOVOR

Primjenom povezanog sustava za vanjsku toplinsku izolaciju pločama ekspandiranog polistirena debljine 6 cm postižete toplinsku zaštitu koju nije moguće ostvariti primjenom toplinske žbuke.
Deklarirana toplinska provodljivost ekspandiranog polistirena u prosjeku je 0,039 –. 0,041 W/mK.
Deklarirana toplinska provodljivost najkvalitetnijih toplinskih žbuka –. 0,06-0,08 W/mK (TERATERMO 080).

A D / 15.3.2010 15:48

Poštovani,
molim vas da li mi možete napraviti troškovnik za fasadu 50m2 sa svim potrebnim materijalom.

Unaprijed zahvaljujem.

ODGOVOR

"Iz vašeg upita nije nam jasno kakvu fasadu želite i koji završni sloj.
Na našoj web stranici možete pogledati presjek toplinskog sustava TERMOZOL s iskazanim svim komponentama sustava i svim potrebnim materijalom.
Cijena sustava ovisi o odabiru završnog sloja i samo za materijal po 1m2 = 100-130 kn/m2.
"

J P / 15.3.2010 15:21

Poštovani,
na postojećoj prizemnici digli smo kat,na doljnem dijelu je betonska žbuka stara 10 god. dok je kat nov zidan u ciglu.Stavljat ćemo stiropor 5 cm, molim vas da mi preporučite kvalitetan materijal od ljepljenja stiropora do završne žbuke. Zapravo, što nam je sve potrebno? Kuća je na moru. Dali je istina da je bolje nanjeti žbuku u bijeloj boji te je nakon toga ofarbati?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

ODGOVOR

"Na našoj web stranici je pregled i presjek toplinskog sustava TERMOZOL sa iskazanim svim komponentama sustava i svim potrebnim materijalom.
Odabir završene žbuke ovisi o vašem izboru iz naše ton karte. Preporuka je akrilatna žbuka TERAKRIL Z u boji i teksturi prema izboru iz naše ton karte.
Žbuka se može nanijeti bijela i naknadno se bojati, a može se ugradit i već obojena žbuka.
Preporuka je da se mineralna žbuka SEP dodatno oboji fasadnom bojom prema izboru."

M V / 13.3.2010 23:39

Molim da mi pomognete, radi se o vlaznom fleku u kuhinji, od poda pa otprilike 1 x 1 m prema gore. Pitanje: cime premazati zid kada se skine farba i ocisti. U kuci ne stanuje nitko, sad smo u fazi manjeg renoviranja. Hvala

ODGOVOR

Najprije treba utvrditi o kakvom se fleku radi i da nije možda povezano s vodovodnim cijevima ili sl. Bez uvida ili fotografije teško vam možemo dati bilo kakav prijedlog sanacije.
Molimo vas ako je moguće da nam proslijedite sliku, te kada se fleka pojavila, mjenja li joj se veličina, kada je objkat saniran, s kavkom vrstom žbuke, postoji li toplinska izolacija i sl.

I H / 12.3.2010 15:00

Molim Vas da mi za vaš proizvod - završni sloj -premaz žbuke u boji dostavite garantni rok , pod uvjetom da su radovi izvedeni korektno i u skladu s vašim uputstvom za nanošenje.
Hvala

ODGOVOR

Proizvodi Samoborke d.d. Samobor imaju garanciju na kvalitetu i proizvedeni su prema dokazanim recepturama i tehnologiji, a podliježu nadzoru kontrole kvalitete u vlastitom laboratoriju i laboratoriju IGH, te su usklađeni s važećeom regulativom u RH.
Proizvod koji ste kupili ima jamstvo na kvalitetu originalno isporučenih proizvoda, ali za štetu nastalu nestručnom primjenom proizvoda ili zbog neadekvatnih vremenskih prilika tijekom primjene i/ili sušenja ne odgovaramo.
U vašem upitu nije nam jasno o kakvom se proizvodu radi, gdje je kupljen, kada je ugrađen i sl. Na svim proizvodima Samoborke Samobor iskazan je datum proizvodnje, rok valjanosti proizvoda i tehnička uputa proizvoda.

V / 12.3.2010 13:21

Poštovani,
na unutrašnjim zidovima od ulaza u našem stambenom objektu (radi se o peterokatnici) imamo postavljene pločice do pola visine zida, pošto krećemo u uređenje ulaza od zgrade zanima me da li bi po vašem mišljenju bilo bolje ponovo staviti pločice ili teraplast.Rečeno nam je da je teraplast bolji , pošto znam da se isti stavlja na vanjski zid zanima me kakvo je vaše iskustvi sa postavljanjem teraplasta unutar zgrada.
Hvala unaprijed na idgovoru!

ODGOVOR

Ovisno za što se slažu svi stanari objekta, možete ponovno ugraditi pločice ili navuči TERAPLAST. Preporučamo vam da navučete TERAPLAST u boji prema izboru iz naše ton karte.
Podloga za primjenu TERAPLAST-a ili pločica mora biti čvrsta i čista, očišćena od svih slabo držećih dijelova.
TERAPLAST je proiozvod namijenjen za završnu zaštitno-dekorativnu obradu vanjskih i unutarnjih zidova, zaglađene teksture, visoko vodoodbojan, srednje paropropusnosti, dobre prionjivosti na sve podloge .

D / 9.3.2010 15:34

Za postavu kanalizacijskih cijevi (različitih promjera) betonskih i polipropilenskih (PP) kakvu podlogu preporučujete, podlogu od pijeska ili betonsku stabilizaciju, tj. što je bolje?!

ODGOVOR

U skladu sa normom HRN EN 1610 materijal za podlogu ne smije sadržavati dijelove koji su veći od 40 mm kod DN >200mm do DN <600 mm. U svakom slučaju za podlogu su prikladni zrnati materijali (šljunak ili pijesak) dok se za veće profile betonskih kanalizacijskih cijevi promjera 800, 1000 i 1200 mm preporuča podloga od betona koja mora biti u skladu sa zahtjevima projekta.
Debljina donjeg sloja posteljice (mjereno ispod dna cijevi) ne smije biti manja od: 100 mm kod normalnih uvjeta tla ili 150 mm kod stijena ili tvrdih tla.
Debljina gornjeg sloja posteljice mora odgovarati statičkom proračunu.

H S / 9.3.2010 9:49

Cijenjeni,
Interesira me kolika bi bila okvirna cijena za fasadu kuće (površina fasade cca 500 m2) ukoliko bi se otukla stara fasada, te stavio stiropor debljine 8 cm i silikatna fasada?
Najljepše hvala

ODGOVOR

Cijena fasadnog toplinskog sustava d=8 cm sa završnim slojem silikatne žbuke za 500 m2 iznosi cca 130 kn/m2.
U cijenu je uračunat sav potreban materijal koji dolazi u sustavu ali bez cijene izvedbe.

Komponente sustava :
- PLASTOPOR d=8 cm
- SAMOTERM + SAMOTERM GLET
- PROFILI SOKL I KUTNI + STAKLENA MREŽICA +PRIČVRSNICE
- SILIKATGRUND + SILIKATNA ŽBUKA Z I cijenovni razred

Z D / 4.3.2010 21:51

Skinuo bih postojeći parket i postavio keramiku. Da bi pločice bile u nivou s ostalim prostorijama,odnosno podovima ,fali mi oko 1-1,5 cm.Čime i kako nadomjestiti tu prazninu? Mislio sam koristiti BRZOVEZNI TERANEKS. Dali je to uredu ili imate neko drugo rješenje? Prostorija je oko 15 m2-koliko mi treba Teraneksa ? HVALA!

ODGOVOR

Izravnavanje glazure u debljini 1-1,5 cm možete izvesti DEBELOSLOJNIM TERANEKSOM.
Potrebna količina materijala min 16 kg/m2/1cm x 15 m2= 250 kg.