Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M M / 2.6.2009 13:50

Dali postoji neka zrnata boja za fasadu koja se nanosi valjkom. Imam problem s dostupnosti skele.

ODGOVOR

Fasadnu bojua sa zrnatom strukturom u svojem asortimanu nemamo ali imamo silikatnu ili akrilatnu žbuku koje se oblikuju valjkom - SILIKATNA ŽBUKA VA ili TERAKRIL VA.

N M / 1.6.2009 18:09

Prije desetak dana betonirao sam površinu od cca 15m2, međutim nisam zadovoljan izgledom površine (površina je ostala grupa i neravna). Da li bi se ta površina mogla poravnati s reparaturnim mortom i kojim? Napominjem da je riječ o vanjskoj površini. U kojim trgovinama na području Daruvara, Kutine ili Bjelovara mogu kupiti vaše proizvode?

ODGOVOR

Betonsku površinu nakon 28 dana možete pregletati REPARATURNOM MORTOM G u max d=20mm.
Trgovine u kojima možete kupiti traženi proizvod: SAN-MET, PLEPER, LJILJAN S, VELEKEM, CHEMOTEHNA, PEVEC.

M B / 2.6.2009 20:19

postavio sam na kuću toplinsku izolaciju,stiropor 5cm,dva puta pregletano.Što je najbolje za završni sloj?,koja fasada,akrilna ili silikatna,stavio bi nešto u smeđoj boji,dali mi možete poslati tonove smeđe boje koje nudite i njihove cijene na e-mail,hvala!!!!!!!!!!!!!!

ODGOVOR

"Dodatno pitanje: kako da dođem i do ostalih boja što se tiče fasadnih boja,imate li kakav popust na gotovinu,hvala

Odgovor:
Ugradite akrilatnu žbuku TERAKRIL prema odabiru boje iz naše ton karte.
Digitalnu ton kartu možete pogledati na našoj web stranici http://www.samoborka.hr/dokumenti.asp : ""Ton karta završnih žbuka i premaza"" no još uvijek preporučamo da odete do najbliže trgovine građevinskim materijalom koja prodaje i naše proizvode i tamo ćete moći pogledati ton kartu u štampanom obliku koja je ipak više vjerodostojnija stvarnosti nego digitalna.

Popust na plaćanje gotovinom ne dajemo u našim dućanima ali ga vjerojatno možete dobiti u trgovačkim lancima i većim trgovinama građevinskim materijalom."

G J / 29.5.2009 9:13

Duz cele spratne kuce imam betonsku plocu za postavljanje terase. Da li ta ploca zimi prenosi hladnocu na unutrasnji prostor kuce, jer je vezana sa plocom za sprat?

ODGOVOR

Betonska konzolna ploča monolitno izvedena s međukatnom pločom predstavlja
hladni most.
Prilikom izvođenja vanjske toplinske izolacije, potrebno je izolirati i ploču izvedbom toplinske izolacije s obje strane balkonske ploče.

r p / 28.5.2009 18:39

možete li mi pomoć,taraca ili ploča mi je ispucala cijelom dužinom,nemam krova i kiša ulazi u prostorije,pokušao sam sanirati nekim premazom Fulgum ali bezuspješno.

ODGOVOR

AB ploču lagano operite vodom i očistite, u dva premaza premažite HIDROIZOLACIJSKOM ŽBUKOM, te unutar dan-dva nakon toga, pregletajte REPARATURNIM MORTOM G ili F.
Preporuka je da nakon upotrebe tih proizvoda pokušate ab ploču barem na jednu vodu prekriti pločama ili sličnim pokrovom da se spriječi daljnje prodiranje vode u prostoriju dok ne riješite krovište.

s v / 27.5.2009 12:31

Na koji način se može skinuti stara fugir masa sa površine pločica (osim struganjem koje oštećuje pločice). Pločice su djelomično mat a djelomično sjajne i davno su fugirane, masa je iznimno tvrda.

Hvala!

ODGOVOR

"Fugir masu možete jedino očistiti mehaničkim postupkom.
Molimo pogledajte i odgovor na slično pitanje ."

R M / 27.5.2009 11:28

Poštovani!

Molim Vas za pomoć. Imamo betonsku ogradu dugu 14 metara i betonske stupove, što i kako to urediti a da vrijedi. Kažu ako se stavi teraplast da se hoće ljuštiti, što vi preporučate?

Unaprijed hvala!

ODGOVOR

Za betonsku ogradu ne preporučamo vam da stavljate TERAPLAST ako ne postoji ugrađena klupčica na ogradi i stupovima.
Preporučamo vam da podlogu pregletate RAPARATURNIM MORTOM i obojite fasadnom bojom TERATON V ili bojom za beton AKROTON u boji po izboru iz naše ton karte.

b p / 27.5.2009 9:13

Imam ograđeno dvorište sa ogradom čiji je beton star i 4o godina, ali se jako dobro drži. Dali postoji teraplast za vanjske površine i trebam li ožbukati beton ili je dovoljno samo dobro očistiti i impregnirati? hvala unaprijed!

ODGOVOR

Ako je betonsku ograda neoštećena pregletajte je REPARARURNIM MORTOM i obojite bojom za beton AKROTON ili fasadnom bojom Teraton V u boji po izboru iz naše ton karte.
TERAPLAST je proizvod za vanjske i unutarnje radove ali ga ne preporučamo za stavljanje na ograde ako ne postoji ugrađena klupčica na horizontalnoj površini.

A M / 25.5.2009 22:28

Poštovani,kupila sam vašu unutarnju boju polakril iz razloga jer su mi savjetovali da je dobra za kuhinjski zid jer je periva vodom, u slučaju da se pofleka. Pridržavajući sde propisanih uputstava ista je nanešena na zidove.
Protekom nekoliko dna pokušala sam oprati nekoliko mrljica sa zida poluvlažnom spužvicom no mrljice su još tu i sad sam ja na čudu.
A boja je na dotičnim mjestima poblijedila.
Što to znači i kako da operem mrljice?
napominjem da mi je savjetovano da s tim neću imati problema. Hvala.

ODGOVOR

POLAKRIL je unutarnja boja za zidove na bazi akrilnih veziva, otporna na pranje vodom površinskih zaprljanja.
Tip mrlja i njihovo porijeklo važno je definirati prije početka njihovog saniranja. U vašem slučaju se očito radi o mrljama koje su ušle (penetrirale) u sloj boje. Mrlje koje prodiru u sloj boje nastaju od masnoća, crnog vina,Coca-cole i pranje vodom ih neće odstraniti. Da bismo mogli preporučiti način sanacije mrlja potrebno je odrediti njihovo porijeklo jer bi npr. masne mrlje nakon ponovnog premazivanja mogle izbiti opet na površini Prema opisu oštećenja kod Vas, moguće je da ste prilikom čišćenja koristili grubu stranu spužvice koja je jako abrazivno sredstvo i mehanički ste odstranili sloj boje..
Ako niste uklonili sloj boje mehanički nego su mrlje nastale uslijed trljanja boje i ako se na spužvici javilo obojenje molimo da nam boju dostavite na ispitivanje uz reklamacijski zahtjev.
Nakon ispitivanja moći ćemo točno odrediti razlog pojavi blijedih mrlja.

L I / 25.5.2009 10:51

Imam vikend objekat na moru (Otok Pag), prije dvije godine smo postavili fasadu i napravili zavsni premaz sa Sepom Z 200. trebamo li premazati objekat sa nekim dodatnim premazom buduci da se objekat nalazi na udaru bure i morske soli,i molio bih vas da mi odgovorite koji je najbolji način da se rijesim vlage u objektu, buduci da tamo dolazimo rijetko,a od kada je fasada to mi je jos veci problem. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

ODGOVOR

SEP obavezno premažite TERATONOM V u boji po izboru iz naše ton karte.
Prije bojanja obavezno površinu operite vodom pod pritiskom i obojite u dva premaza. Impregnacija nije potrebna.
Pošto ste objekat toplinski izolirali i ne boravi se često, a pretpostavljamo da imate ugrađenu plastičnu stolarije vlagu ćete teško riješiti. Što češće treba prozračivati prostor - prozori otvoreni na kant tj.zbog cirkulacije zraka i izjednačavanja vanjske i unutarnje temperature, ako je u pitanju kondezna vlaga.
Ako se radi o kapilarnoj vlazi potrebno je konzultirati se sa firmama STIG ili SIKA koje se bave problemima vlage i hidroizolacija.