Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D G / 14.5.2009 9:31

Poštovani,
armiranoj glazuri postavljenoj na vanjskom ravnom krovu garaže zadižu se kutevi za 1cm. Postoji mogućnost da je stara deka ispod glazure popucala zbog loše kvalitete betona makar je jako armirana. Kako to riješiti osim da se gradi poprečni zid po sredini garaže?

ODGOVOR

Glazura na AB krovu garaže sigurno je pogrešno izvedena jer se rubovi ne mogu zadići 1 cm. Beton nije materijal koji prilikom vezanja ekspandira tj.povečava volumen.
Nije nam jasno iz vašeg upita zašto bi se trebao izvesti poprečni zid po sredini garaže, osim ako želite prostor pregraditi.
Ako statika objekta zadovoljava nije potrebno raditi zid, osim ako je došlo do problema s konstrukcijom tj. statikom.

D G / 14.5.2009 9:28

Poštovani,

10-ak dana nakon nanošenja glazure na deku u zatvorenom prostoru kutevi glazure podigli su se za 5mm. Glazura je plivajući pod odvojen stiroporom od deke i zidova, sadrži armaturu od mrežice za glazure. Zbog čega se kutevi dižu i kako to riješiti?

ODGOVOR

"Pretpostavljamo da je došlo do greške prilikom izvođenja radova jer se glazura podiže ako je estrih izveden do zida i nema rubne trake oko zidova.
Dok se glazura suši ili kada se potpuno osuši a prije izvođenja podopolagačikh radova, rubove glazure možete skinuti, ""pošmirglati"" ."

M I / 15.5.2009 13:44

Poštovani!
Molim vas vaš savjet koju Vašu žbuku mi možete preporučiti za žbukanje obiteljske kuće i dvorišnih zgrada, stambeni dio biti će obložen sa stiroporom od 5cmm.Dali staviti akrilatnu žbuku, silikatnu ili silikonsku?Želimo da boja bude postojana i da se može oprati,jačina boje iz grupe I ili II.Zahvaljujem na pomoći, uz štovanje.

ODGOVOR

Za žbukanje unutarnjih prostora predlažemo vam VC40 ili GV10 gotove žbuke.
Za vanjsku obradu predlažemo vam odabir akrilatne žbuke TERAKRIL u boji i teksturi po izboru iz naše ton karte.

v d / 13.5.2009 17:11

Poštovani
usljed propuštanja betonske ploče dolazi do jakog vlaženja prostorija ispod nje što uzrokuje otpadanje unutarnje boje a na nekim mjestima čak i fine žbuke.Znam da je najkvalitetnije rješenje izrada krovišta ali to nismo trenutno u mogućnosti realizirati pa vas molim da mi savjetujete na koji način i kojim proizvodom pokušam rješiti ovaj za mene gorući problem.Unaprijed hvala.


ODGOVOR

Betonsku deku očistite, otprašite i operite vodom da se skinu nečistoće te premažite Samoborka HIDROIZOLACIJSKOM ŽBUKOM u 2-3 premaza. Nakon toga pregletajte REPARATURNIM MORTOM G ili F.
Preporuka: što hitnije pokušajte staviti krovište ili barem prekriti krovište na jednu vodu sa bilo kakvim pokrovom da vam ne vlaži.

A K / 13.5.2009 12:58

Interesuje me koju fasadu staviti? Akrilnu ili silikatnu? Stiropor 5 cm. Trazim misljenje strucnjaka. Bio sam se odlucio za silikatnu, ali me ubjedjuju da je akrilna bolja. Zasto?

ODGOVOR

Na TERMOZOL sustav možete staviti bilo koju završno dekorativnu žbuku iz naše ponude. Samoborka ima kvalitetu i daje garanciju za svoje proizvode.
Ne slušajte druge, odlučite se za odabir žbuke prema vlastitom nahođenju.
Razlike između žbuka nema, osim u sastavu, te odabirom akrilata imate širok spektar boja, dok kod silikata pastelne, svijetle nijanse.
Također koristite našu Tražilicu, u gornjem desnom uglu web stranica da vidite slična pitanja i odgovore, npr. ako u Tražilici unesete tekst:
razlika između mineralne, akrilatne, silikatne i silikonske
naći ćete koja je razlika između pojedinih tipova završno dekorativnih žbuka.

B K / 12.5.2009 16:29

Poštovanje,
Zanima me kod unutarnjeg žbukanja strojnom gipsanom žbukom na ytong-u da li je potrebno staviti mrežicu?

ODGOVOR

Kod žbukanja s GV10 bez obzira na ziđe obavezno je rabicirati instalaterske otvore i spojeve različitih materijala.
Žbuku na cijeloj površini nije potrebno rabicirati.

J G / 12.5.2009 10:24

Na betonsku podlogu oko kuće želim postaviti betonske ploče Granada. Čime treba zaljepiti ploče za podlogu. građeviskim ljepilom da sve ostane elastično i ne puca ili nečim drugim?
Hvala unaprijed na brzom odgovoru.

ODGOVOR

Ploče na betonsku podlogu možete ljepiti TERATEKTOM F.

M Đ / 11.5.2009 9:05

Štovani,betonirao bih dva stupa 14cmx12cm drvena u zemlju pa me zanima koji gotov beton koristiti i kolika rupa u zemlji treba biti s obziron da će između stupova biti vrata.Hvala

ODGOVOR

Za ugradnju stupova možete koristiti naš gotovi suhi beton MB 20 0-8 mm. Samoborka d.d. industrija je građevinskog materijala, te se na bavi izvođenjem betonskih radova.
Konzultirajte se sa izvođačima betonskih i armirano betonskih radova.

M C / 8.5.2009 20:44

Poštovani

Prilikom žbukanja unutarnjeg dijela kuće, građevinaru je pregorjela žbuka te se sad gotovo svugdje žbuka trusi (rulji) i to tako jako da se je doslovno moguće potpisati prstom.
Zanima me da li postoji način da se žbuka naknadno učvrsti.

Marko Combaj

ODGOVOR

"Ukoliko je izvedena žbuka ""pregorjela"" nije moguće naknadno izvesti njeno
""učvršćivanje"".
Istu je potrebno u potpunosti skinuti do podloge te ponovo ožbukati.
"

N O / 8.5.2009 15:40

Treba sanirati pukotine na staroj fasadi tipa terabona.
Molim da mi objasnite kako i sa kojim materijalima.
Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Poštovani,
Molimo vas da nam dostavite svoj broj telefona kako bismo vas mogli
kontaktirati i na temelju dodatnih informacija dati prijedlog sanacije.