Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

C L / 14.9.2007 19:36

Ulaz u zgradu je natkriven sa betonskom plocom 2m kvadratna i zida zgrade propusta vodu. Je li postoji premaz (sredstvo) kojime se taj spoj moze premazat tako da vishe ne propusta vodu...

ODGOVOR

"Iz vašeg upita nije vidljivo da li na betonskoj ploči postoji horizontalna hidroizolacija, na koji način je obrađen zid i kako je izveden sam spoj.
U pravilu, na spoju deke i zida potrebno je izvesti ""holker"" hidro-izolacijskim materijalom.
Za prijedlog rješenja detalja potrebno je znati da li je deka nadstrešnice izvedena kao konzola betonske ploče ili je prislonjena na zid. Ukoliko je samo prislonjena na zid potrebno je spoj rješavati trajno elastičnim materijalom. Molim javite se sa detaljnijim opisom.
"

i / 13.9.2007 13:39

Renoviram kuću i preporučeno mi je da na mjesta gdje je bio stari kulir stavim vašu žbuku TERAPLAST S 204/T8(crvenkasti ton).Da li se oznaka promijenila, te gdje to u Splitu mogu kupiti ili naručiti navedenu žbuku.Koliko moram čekati.
Hvala i srdačan pozdrav

ODGOVOR

Ukoliko ste odlučili postojeći prani kulir obraditi našim proizvodom TERAPLAST, napominjemo da je prije nanošenja istog potrebno zagladiti kulir REPARATURNIM MORTOM F (podlogu prethodno temeljito očistiti i navlažiti vodom).
TERAPLAST V-S 204/T proizvodi se pod novom oznakom TERAPLAST V-S 2 i možete ga kupiti ili naručiti u trgovinama : BRODOMERKUR, PEVEC, BRICOSTORE i dr.

i l / 11.9.2007 18:36

Postovani,

moguce li je na gotovu (silikat, boja) stiropornu fasadu od 5 cm naknadno postaviti jos 5 cm stiropora za poboljsati izolaciju i na koji nacin? Da li je 5 cm za Dalmaciju (juzna strana) dovoljno?
Hvala!

ODGOVOR

Ne preporučamo dodatno izvođenje novog toplinsko-izolacijskog sloja na postojećem.
U upitu niste naveli vrstu i debljinu vanjskog zida, ali uz preptpostsvku da je riječ o zidu od blok opeke debljine 29cm, smatramo da je toplinsko-izolacijski sloj debljine 5 cm dostatan za područje na kojem se objekt nalazi.

J Z / 11.9.2007 17:27

Poštovani!
Želio bi urediti zid stare kamene kuće tako da fugiram prostor između kamenja - da se kamen izvana vidi. Molio bih vas da mi preporučite sastav žbuke ili da mi preporučite koju Vašu gotovu žbuku za taj posao da upotrijebim!

Unaprijed hvala!

ODGOVOR

Za fugiranje kamenog ziđa preporučamo MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE i kamena. Postojeći mort je potrebno očisti iz fuga u dubini najmanje 1 - 2 cm, čitavu površinu dobro otprašiti i oprati vodom, te izvesti novo fugiranje.
Preporučamo dodatno izvesti zaštitu cijele površine zida premazivanjem vodom zazrijeđenim SILIKOSAM KONCENTRATOM - silikonskom koncentriranom emulzijom kojoj je namjena smanjenje upojnosti podloge, u vašem slučaju zida od kamena.

J B / 12.9.2007 11:05

Poštovani,

Betonska ploča od 180 m2 propušta na jedva vidljivim pukotinama. Pukotine su nastale nakon nalivanja armiranobetonske ploče i dužine su od 1-2 metra.

Molim Vas za vaš prijedlog sanacije uz minimalne troškove.

Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Na žalost, na temelju vašeg upita ne možemo ponuditi tehnološko rješenje sanacije zbog nedostatnosti raspoloživih informacija. Molimo da nam javite o kakvoj ploči je riječ (međukatna konstrukcija objekta u fazi izvođenja, ploča u funkciji ravnog krova, planirani nasatavak radova i sl).
Stojimo vam na raspolaganju i na telefone : 01 / 33 22 830. 33 22 831. 33 22 882.

A M / 11.9.2007 12:37

Poštovani,
Živim u Dalmaciju u blizini mora. Zgradili smo kuću od cimentnog bloka i sada tražimo vrstu toplinske fasade, te bi imala 2 pitanja:
1) koja je bolja vrsta fasada TERMOZOL ili TERMO ŽBUKA TERATERMO 100 s obzirom da smo u blizini mora i izgradnja je s cimetnim blokom?
2) Za TERMOZOL fasadu dali je prikladno obraditi prije cimente blokove s špric cem. košuljica, špric pa onda lijepiti stiropor?

S Poštovanjem,
Ana

ODGOVOR

Budući je kuća zidana betonskim blokom, a da se zadovolji toplinska izolacija zidova, preporučamo vam TERMOZOL fasadni sustav sa 6 cm debelim pločama polistirena. Zidove je prije ljepljenja ploča dovoljno samo oprati vodom (te ostaviti da sezidovi prosuše).

Z / 6.9.2007 20:45

Poštovani,
zanima me dali je moguće na dijeli SEP 03 nanjeti mineralkolor u zelenoj boji ?
Puno Vam hvala na odgovoru!

ODGOVOR

Moguće je prebojati bijeli SEP zelenim MINERALKOLOROM.
Bojanje izvesti u 2 naliča.
Prvi nalič mora pokriti sve udubine u SEP-u, da ne bi ostale bijele rupice, a drugim naličom sve ujednačiti.

j d / 7.9.2007 12:05

"Poštovanje!
Vaša uslužnost me ponukala da se i ja javim Vama sa jednim meni nerješivim problemom.Naime prije tri godine ""meštri"" su mi napravili betonsku terasu na garažu. Dogovor je bio da se terasa izvede tako da se na njoj ne zadržava voda,da ima pad.Oni su to toliko ""stručno""izveli da su poslije nalijevanja betona isti pokušali zagladit (budući mi služi za izlaz ispred kuće)pa je ostalo ulegnuće(""križ"") na terasi širine oko 1 metra po sredini dubine oko 15-20mm do 0 mm na krajevima. Sada mi se voda cijedi na sve četiri strane.Molim Vaš savijet kako i na koji način to sanirati? Hvala!"

ODGOVOR

Terasu pregletajte REAPARATURNIM MORTOM G kojeg možete nanijeti do d=20mm.
Neposredno prije upotrebe Reparaturnog morta površinu grundirajte Univerzalkoncentrat grundom .
Najbolje bi bilo da cijelu površinu ako je moguće iznivelirate - obradite Cementnim Estrihom 30, ako vam dozvoljavaju visine, gdje debljina estriha mora biti min. 3 cm.

M L / 6.9.2007 19:46

"Poštovanje,
hvala na Vašem odgovoru te Vas molim za dopunu u vezi izolacije bakrenih cijevi postavljenih u podu (kulir). Na žalost, ""majstor"" koji ih je postavljao , cijevi je izolirao na način da ih je zasipao pijeskom i gore stavio 1 cm debeli sloj ljepila za keramiku. Ta ""izolacija"" je popucala i otkrila da cijevi uopće nisu izolirane iako je ""majstor"" tvrdio da jesu. Budući da svi sljedeći majstori koji su dolazili imaju različite teorije, a nitko ne bi popravljao za nekim, ja bi najrađe sama postavila tu izolaciju. Cijevi su postavljene u plitkim i uskim šlicevima dubine 5 cm i širine 6 cm i nema prostora za klasičnu cijevnu izolaciju. U trgovini smo probali zamijeniti TERATERMO 100 EKSTRA za TERATERMO ESTRIH, "

ODGOVOR

+ nastavak pitanja: ...
po Vašem savjetu, ali su nam u dućanu rekli da će i ta žbuka biti dobra budući se radi o maloj površini, a i keramičar misli da bi termo žbuka ili perlit bili dobri.Problem je da su cijevi postavljene plitko i do ravnine poda ne

F M / 3.9.2007 7:49

Postovani,
zavrsio sam sa grubom zbukom uredjenje stana. Sada je na redu fina zbuka. Mislio sam da na plafone ne stavim finu zbuku, vec da odmah gletam na grubu.
Sto da koristim za tu namjenu? Preporucate li, takvu ideju, uopce?
Hvala unaprijed.

ODGOVOR

Mislim da će biti teško gletati grubu žbuku.
Nije problem u potrošnji glet mase već u postizanju ravnina. Stoga ipak prije gletanja preporučamo fino zaribavanje grube žbuke