Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M S / 30.7.2007 21:16

poštovani
pri izradi dekorativno fasadnih profila od stiropora koristio sam vaš samoterm štukatur ali zbog samog oblika profila na njega je nemoguće staviti armiranu mrežicu te sam koristio mikro vlakna (fibrin)25g.vlakana na 25 kg štukatura te me zanima vaše mišljenje jer upravo najveći dio proizvođača štukatura korisi mikro vlakna i navodi trajnost i do 15 g.Profili koje radim su u dužinama od 2m iširine 10-12 cm.te me zanima dali ste u mogućnosti testirati jedan takav proizvod koji bi bio zaštićen vašim štukaturom te odrediti njegovu prosječnu trajnost.
srdačan pozdrav-

ODGOVOR

Ako ste zaintersirani i u mogućnosti možete se obratiti nama u tehnološkom odjelu u Samoboru ili našem kolegi u Osijeku (nemamo vašu adresu ali iz email adrese izgleda da ste iz Požege ili okolice). Njegovo ime je Mario Falak i mobitel 091 3322 858. Informacije koje nas zanimaju su vrsta i količini vlakana koje koristite te način primjene našeg proizvoda. Mislimo da je vaša ideja o testiranju proizvoda odlična jer bi tako dobili dosta vrijednih informacija o samom proizvodu i njegovoj namjeni te mogućnosti obrade.
S obzirom na planske zadatke laboratorija teško je da bi to ispitivanje moglo biti provodeno prije kraja godine, ali bi bilo dobro da nas kontaktirate kada prođe sezona godišnjih odmora, recimo iza polovice rujna i da vidimo što se može uraditi i u kojem periodu.

g j / 30.7.2007 11:04

postavio bi kulir zrno na betonsku terasu i puteljak oko kuće. stavio bi mješavinu bjelog i crvenog zrna (6-9). Zamolio bih Vas da mi kažete koji bi bio najbolji omjer bjelog i crvenog zrna i koliko kilograma ide u 1m2 da znam naručiti. Meni treba oko 150m2. još samo jedno dali se postavlja na ljepilo ili na cement s obzirom da je puteljak i terasa cementna. Unaprijed hvala.

ODGOVOR

+ dodatno pitanje:
koliko kulira od (6-9) ide u 1m2 podloge. kulir je za betonsku terasu. meni treba 150 m2 postaviti u kulir , koliko kilograma kulira bih trebao kupiti, i da li se lijepi na cement ili na ljepilo. Unaprijed hvala.

-------------

E V / 29.7.2007 15:38

Da li je moguće skretanje sa kanalizacijskim betonskim cijevima na spoju? Naime u pitanju je projekat kanalizacije uz zavojitu cestu. Ako će trasa ići ravno od okna do okna biti će potrebno raditi okna svakih 10-15m. Ako je moguće minimalno skretanje na spojevima moglo bi se prišparati na izradi okana. Da li imate u ponudi lučne komade?

Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

"Skretanje kanlizacijskim betonskim cijevima na spoju nije moguće te mi proizvodimo i isporučujemo revizijska okna gdje se unutar okna mogu rješavatiˇ""skretanja"" tj. regulirati kutovi izlaza i ulaza.
Lučne komade nemamo u svojoj ponudi.
"

M / 29.7.2007 13:06

"Poštovani,

na obali Istre sagradio sam kuću u cigli Porotherm 30 sp+e te betonskim serklažima (elementi). Dvojim između termo fasade i stiropor fasade, sve u dimenzijama od 5 cm. Kuća se nalazi 5 km zračne udaljenosti od mora, na brdašcu (dakle, udari bure prisutni). Također vas molim, može li termožbuka i stiropor ""čekati"" par mjeseci završni sloj? Hvala."

ODGOVOR

Predlažemo vam da kuću toplinski izolorate pločama Okipora u debljini 5 cm i stavite akrilatnu žbuku Terakril u boji, granulaciji i teksturi po izboru.
ILI stavite Teratermo 100 ekstra žbuku, a prethodno betonske serklaže izolirajte Okiporom u debljini 2 cm te stavite preostalu razliku u toplinskoj žbuci uz obavezno rabiciranje dva materijala.
Toplinska žbuka ili Okipor mogu neko vrijeme biti bez završno dekoratinog sloja, s time da toplinsku žbuku obavezno pregletate Teratermo gletom, ili Okipor Samotermom u debljini 4-5 mm uz armiranje staklenom mrežicom.

M C / 28.7.2007 19:03

Molim Vas za preporuku nekog vaseg artikla.
Na stubistu imam bruseni kulir.
U toku nam je adaptacija kuce pa kad zavrsimo unutarnje radove htjela bih stepenice s necim premazati kako bi dobile sjaj.
Nekad sam ih mazala sa lanenim uljem ali nisam bila zadovoljna.
Da li postoji lak ili slican preparat koji bi brusenom kuliru dao lijepi sjaj?
Hvala.

ODGOVOR

Prani kulir možete premazati SILIKOSAM-om čime ćete dodatno zaštiti kulir ali nećete dobiti visoki sjaj već mat izgled.
Za lak ili slične premaze za sjaj kulira preporučamo da se obratite proizvođačima ili trgovinama proizvoda takve vrste.

s p / 27.7.2007 21:01

cjenik, koji je na internetu u EURIMA (za betonske ploče), mi je nerazuman ,stoga me zanima,dali so to maloprodajne ili veleprodajne cijene i
dali je moguče u vašoj trgivini u samoburu platiti eurima ?
roba bi išla u sloveniju i kako je s povratom poreza.

hvla za odgovor i LP
SP

ODGOVOR

Navedeni cjenik s izraženim cijenama u EURO valuti isključivo je namjenjen veleprodaji tj. stranim firmama koje kupuju robu u Samoboru i izvoze je u drugu zemlju.
Cjenik koji važi za sve ostale kupce je kunski s izraženim cijenama bez PDV-a (veleprodaja) i s izraženim PDV-om (maloprodaja).
Roba se u Samoboru isključivo plaća u kunama i po maloprodajnim cijenama. Za kupljenu robu u vrijednosti iznad 375 kn (50 e) te nakon izlaska robe iz Hrvatske dobiva se povrat poreza prilikom sljedećeg dolaska.
Ploče možete kupiti u Sloveniji u Brežicama KERAMETAL, ZRNO Raka, MERCARTOR ili se obratite našem predstavniku u Sloveniji Dražič Mario - SAMOBORKA TRGOVINA DOO, Krška vas [tel. (386 0) 51 670 929]

j š / 25.7.2007 16:09

Poštovani,

Molim Vas da mi pomognete u razrješenju slijedećeg problema:

Namjeravamo postaviti pločice u kuhinju, međutim na podu je iverica.

Na koji način i koja sredstva koristiti da se postave pločice na takav pod? Iverica je premazana s sredstvom za impregnaciju (sredstvo za fasade).

Unaprijed hvala
S poštovanjem,
Julio Šolaja

ODGOVOR

Na navedeni pod nije preporučjlivo stavljati pločice, već ivericu morate skinuti i pod riješiti cementnom galzurom te na glazuru staviti pločice. Konzultirajte se sa proizvođačem iverice da li je moguće na takav pod staviti keramiku jer vam mi ne možemo garantirati prionjivost drva i ljepila za keramiku. U svom proizvodnom programu nemamo materijale koji mogu ići na drvo.

A M / 24.7.2007 16:09

Da li proizvodite gotovu smjesu za ispunjavanje fuga na fasadnoj opeci? Kolika je potrošnja po kvadratu, kakvo je pakiranje i kolika je cijena?

ODGOVOR

Za tu svrhu mžete koristiti naš MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE, potrošnja 35-45 kg/m2 za d=12 cm(puna opeka),pakiranje 40kg, cijena je 1,65 kn+PDV.

D Ć / 24.7.2007 11:29

Trebam informaciju o ekspandiranoj glini! Gdje je mogu nabaviti?

ODGOVOR

Morate se obratit proizvođačima opekarskih proizvoda kao Winerberger, Tondach i sl. koji vam mogu dati više informacija o traženom proizvodu.

I C / 23.7.2007 16:51

Postovani,

Imam kucu u Lici koju sam ove jeseni malo preuredio.Ove bih jeseni krenuo sa vanjskom i unutarnjom zbukom pa bih Vas zamolio da me savjetujete i preporucite na kakav bi nacin bilo najbolje to izvestite koju vrstu vanjske(unutarnje) zbuke bi se islo radi polozaje kuce u Lici.

S Stovanjem
Igor

ODGOVOR

S vanjske stane napravite toplinsku izolaciju objekta,toplinskom žbukom Teratermo 100 ekstra ili Toplinskim sustavom s pločama Okipora i završno dekorativnim slojem akrilatne žbuke, a unutrašnjost ožbukajte VC40 (vapneno cementnom) te pregletajte zidove Teranilom ili GV10 gotovom žbukom (gips vapnenom žbukom možete ožbukati sve prostorije osim mokrih čvorova) i obojajte unutarnjom bojom.