Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

h / 22.6.2007 14:34

poštovani,,
imam vanjski zid koji je termički pripremljen , stiropl, staklena mreza, izravnana povrsine, da li postoji neka fasadna boja koja se moze direktno naanijeti na ovako pripremljen zid, ili se mra postaviti jos nesto.

ODGOVOR

Navedeni sustav ne preporučamo bojati fasadnim bojama, već stavljanje bilo kojeg završno dekorativnog sloja tankoslojne žbuke kao Mineralna žbuka SEP-Z 200, Silikatna, Silikonska ili Akrilatna žbuka u različitim izvedbama teksture i granulacije (1,5. 2. 3 mm), može biti bijela ili obojena u boji po našoj ton karti.

D Č / 27.6.2007 9:31

NA ZID OD BLOK CIGLE 29cm POSTAVLJEN JE TERVOL 8cm S MREŽICOM I PREGLETAN 25.LIPNJA, KOLIKO TREBA ČEKATI ZA NANOŠENJE ZAVRŠNOG SLOJA? JE LI BOLJI SILIKAT ILI AKRILATNA ŽBUKA? I KAKVI MORAJU BITI VREMENSKI UVJETI? MOGU LI UOPĆE PRIJE JESENI ZAVRŠITI FASADU? UNAPRIJED HVALA NA TRUDU

ODGOVOR

"+Upit: da li su akrilatne žbuke žbuke paropropusne i mogu li se staviti na Tervol debljine 8 cm. Imam PVC stolariju pa je potrebno da su zidovi paropropusni.

Na proizvodima koje ste koristili za izvedbu toplinske zaštite objekta naveden je period"

D M / 26.6.2007 19:58

Dali ima razlike, u toplinskoj vrijednosti, kad izoliraš potkrovlje sa stirodurom ili stiroporom i kolike su ako ih ima?

ODGOVOR

Za razlike u toplinskoj vrijednosti između stirodura ili stiropora morate se obratiti proizvođačima navedenih proizvoda te vam oni mogu dati točne podatke o traženim vrijednostima jer mi nismo proizvođači tih proizvoda te vam ne možemo dati tehničke karakteristike.

i l / 21.6.2007 10:16

kuću sam obložio sa stiroporom 5 cm te armirao u dva sloja te izgletao. Sada je vanjski dio gladak. Pitanje dali se na takvu izgletanu površinu smije bojati u neku od boja na bazi akrila,silikata ili silikona ili se obavezno mora staviti bilo kakva žbuka pa se onda može bojiti.

ODGOVOR

Preporučamo vam staviti bilo koju završno dekorativnu žbuku sitnozrnate
teksture kao npr. mineralnu žbuku SEP Z200, te bojanje Mineralkolorom ili
možete staviti silikatnu, akrilatnu ili silikonsku žbuke u boji po izboru i
teksturi te željenoj granulaciji.
Nakonadno bojanje silikatne, akrilatne ili silikonske žbuke nije potrebno već žbuku možete kupiti gotovu u boji po izboru iz naše ton karte.
Ako želite, naknadno žbuku možete obojiti fasadnom bojom (ovisno za koju se odlučite).
Ne preporuča se samo bojanje fasadnom bojom, već stavljanje bilo koje od navedenih završnih žbuka.

B B / 19.6.2007 20:41

Postovani, zanima me dali se moze silikatni sep nanijeti direktno na ozbukani i obojan zid ili su potrebne nekakva dodatne podloge? Unprijed zahvalna na odgovoru.

ODGOVOR

Silikatni SEP ne postoji već u našem proizvodnom i prodajnom programu imamo mineralnu žbuku - SEP ili silikatnu žbuku.
SEP se može nanijeti na ožbukani zid nakon sušenja ali je potrebno ostrugati prije boju ako se radi o unutranjim radovima.
Ako se radi o vanjskim radovima boju je potrebno ostrugati te žbuku prefilcati finom žbukom ili Teratermo gletom (jer u opisu niste naveli dali se radi o unutarnjoj ili vanjskoj žbuci i koja je žbuka trenutno na zidu).
Za silikatnu žbuku žbuku bi bilo poželjno što finije obraditi finom žbukom ili Teratermo gletom.

R A / 19.6.2007 20:02

Postovani....
Poslije 2 godine od kako sam stavio silikatnu fasadu (samoborkina) pojavile su se fleke crne mislim da su paukovi ,zanima me da li je to normalno i da li ima neko kemisko sredstvo da se oni neutralisu ,Fasadu sam kupio u vasem prestavnistvu u Banjaluci.

ODGOVOR

Prepostavljamo da se prilikom izvođenja radova nisu poštivale važeće građevinske upute i zato je došlo do pojave fleka.
Prema vašem opisu ne znamo kakva je podloga nanešena prije silikatne žbuke te u kakvim je uvjetima (vrijeme, godišnje doba) izvedena fasada.
Zato iz vašeg opisa ne možemo kvalitetno odgovoriti na vaš upit.
Ako ste u mogućnosti pošaljite nam detaljnije opis problema ili fotografije e-mailom da vidimo o čemu se konkretno radi.

n / 18.6.2007 22:46

sto je horizontalan serklaz i kako se on moze izmjerit

ODGOVOR

"Horizontalni serklaži su svi armirano-betonski elementi za nadvoje nad otvorima (vratima, prozorima, itd.) te mogu ali ne moraju biti i dijelovi horizontalne ploče objekta (""deke"") iznad zidova.
Još jednom ponavljamo da konzultirate vašu projektnu dokumentaciju ili stručnu osobu, statičara da vam prema statičkom proračunu kaže koliki su potrebni serklaži za vaš objekat.
"

D B / 18.6.2007 21:11

Poštovani!
Koje opločnike biste preporučili za dvorište obzirom da posjedujemo kamion pa nismo sigurni da li bi bilo problema zbog težine. Podloga je jako dobra.

ODGOVOR

Ako je vaša podloga za postavljanje opločnika dobro pripremljena možete staviti opločnike po želji od 6 ili 8 cm u željeno boji i obliku.

M T / 18.6.2007 17:03

Poštovani,popravljam napu starog ognjišta(komina),kako je moguće spriječiti izbijanje čađe na novom premazu boje.Unaprijed zahvaljejem.

ODGOVOR

Pojavu čađe na vešem kaminu možete spriječiti tako da presložite postojeći kamin, te vidite da li postoji negdje pokotina gdje prolazi dim, gdje se skuplja čađa. Ako je kamin obložen žbukom skinuti postojeću žbuku, očistiti i premazati hidroizolacijskom žbukom, požbukati te premazati bojom.

n / 18.6.2007 11:54

Molim Vas da mi objasnite postavljanje stiroporne
fasade,i sve što ide uz to!
Hvala Vam

ODGOVOR

Odgovor na vaše pitanje možete naći našoj web stranici među odgovorima od prije par dana tj. od 05.06.07.