Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

P S / 11.5.2007 20:15

KAKO POSTAVITI ALUMINISKU STAZU ZA POSTAVLJANJE KERAMIKE NA ZID(KAKO JE NAJLAKSE PRICVRSTITI)PUNO HVALA!

ODGOVOR

Preporučamo profile postaviti TERAFIKSOM - brzoveznim mortom za ugradnju unutarnjih i vanjskih profila.

e s / 11.5.2007 14:58

Pozdrav,
imamo betonske površine oko kuće koje bih htjela obložiti betonskim pločama. Da li je to moguće i na koji način se to radi?
Hvala

ODGOVOR

Betonske površine možete obložiti betonskim pločama po odabiru postavom na
ljepilo za keramiku TERTEKT F ili u cementnu pastu.
Obavezno pazite na odvodnju oborinskih voda i padove oko kuće.

d / 10.5.2007 15:39

Namjeravam obnavljati staru kamenu kuću. Zidovi su od klesanog kamena i htio bih ih fugirati i eventualno zaštititi. Molim vas za savjet. hvala

ODGOVOR

Za fugiranje kamenog ziđa preporučamo MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE. Ukoliko je riječ o vanjskim zidovima koje želite dodatno zaštititi, to možete učiniti premazivanjem površina vodom razrijeđenim SILIKOSAM KONCENTRATOM. Sve detalje primjene navedenih materijala možete naći na našoj web stranici.

j / 7.5.2007 14:28

Da li postoji u vasem asortimanu neka masa koja se nanosi na betonsku podlogu, ili koja se mijesa u beton, a koja mu daje ljepsi izgled i povecava nepropusnost na atmosferilije? Ona podloga ispred Konzuma u NZ je fenomenalna, htio bih takvu i kod sebe ispred kuce.
Hvala!

ODGOVOR

Samoborka u svom programu nema materijal koji bi odgovarao traženim karakteristikama. Preporučamo da pogledate našu ponudu betonskih opločnika i betonskih ploča, kao i ponudu lomljenog zrna za izradu pranog kulira.

M / 10.5.2007 0:26

Postovani,
molim vas za pomoc! Adaptiram podrum u zgradi staroj 100-tinjak godina u centru Zagreba i imam veliki problem sa vlagom. Visina poruma je 4 metra s time da su do 1,5m veliki blokovi kamena (40 x 50cm),a iznad toga je cigla do plafona.
Zidovi su poprilicno vlazni,a u kutevima prostora za vecih kiša dolazi do laganog curenja jer se sa vanjske strane zgrade nalazi oluk koji ulazi u asfalt...i tko zna gdje curi. Koja je vaša preporuka za zaštitu od vlage, ako mi možete dati savjet od početnog do konačnog rješenja da se rješim vlage, a ujedno da rješim toplinsku izolaciju. Unaprijed se zahvaljujem.

ODGOVOR

sanacija zidova sa prisutnom kapilarnom vlagom je zahtijevan i složen proces koji zahtijeva nešto više raspoloživih informacija. Molimo da nam dostavite svoj broj telefona kako bismo Vam mogli konkretnije pomoći (možete se obratiti i telefonski u naš tehnološki odjel na tel: 01/ 33 22 830. 33 22 831. 33 22 882.)

b l / 11.5.2007 9:38

"molim vas za savjet!
postojeću terasu obloženu brušenim kulirom sam prosirio.Na ""novu"" TERASU koja je sada pola beton pola kulir namijeravam staviti pločice.Kako izravnati nivo spojeva i koje ljepilo upotrijebiti.Čime ljepiti kamene ploće (bunju) na ožbukani zid,a čime na betonsku podlogu ? "

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije jasno kolika je razlika u visini pojedinih ploha. Također nije navedeno na koji način je izveden spoj stare i nove terase.Kod tehnički nepravilne izvedbe proširenja terase može doći do pucanja pločica na spoju dviju ploha.
U svakom slučaju. obzirom na glatku površinu teraca preporučamo koristiti fleksibilno ljepilo TERATEKT F, za ljepljenje keramičkih pločica.
Istim ljepilom ljepiti i kamene ploče na vertikalne (zid)i horizontalne (pod)površine. Napominjemo da je kamene ploče, ovisno o njihovoj dimenziji i debljini, na vertikalnim površinama potrebno ankerirati ili prilikom ljepljenja podupirati klinovima.

K D / 5.5.2007 19:20

Htjela bih obnoviti staru fasadu tj.prebojati ju.Stara boja je bijela(Tarabona)s tim da je na sjevernoj strani kuće plastićna, a na ostalima obićna tarabona,koja je dosta prljava pogotovo kod ulaznih vrata i na verandi gjed je dosta oštećena jer je curila voda s ploće, dok su ostali zidovi dosta čisti.Pa me zanima da li prije nanošenja nove boje treba ovu staru očistiti ili oprati, ili postoji kakva boja koja prekriva staru bez prethodnog čišćenja.Nova boja bi bila bijela.

ODGOVOR

kako je dio vašeg pročelja izveden u završnoj akrilatnoj žbuci, preporučamo čitavo pročelje temeljito otprašiti i oprati vodom te nakon sušenja, prebojati TERATONOM V u bijeloj boji. Površinu izvedenu u klasičnoj teraboni neposredno prije nanošenja TERATONA impregnirati vodom razrijeđenim UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM.

T Z / 3.5.2007 17:57

Poštovani! sa kojim je proizvodom najbolje krpati pukotine na škarfama? i dali se škarfa može farbati bojom za beton bez impregnacije?

ODGOVOR

"Oštećenja betonskih površina potpornih zidova možete sanirati REPARATURNIM MORTOM G. Prije sanacije pukotina potrebno je utvrditi uzrok njihovog nastanka. Ukoliko je riječ o površinski izraženim pukotinama, potrebno je iste otvoriti, temeljito otprašiti, navlažiti vodom i zapuniti REPARATURNIM MORTOM G.

Po potrebi čitavu površinu možete ujednačiti i zagladiti REPARATURNIM MORTOM F. Završnu obradu izvesti bojenjem AKROTONOM koji nanositi direktno na betonske površinu ili na reparaturni mort u dva naliča.

Napominjemo da je zbog utjecaja kapilarne vlage prisutne u betonskim potpornim zidovima moguće ""napuhivanje"" i ljuštenje završne boje.
"

A Č / 3.5.2007 10:06

Imamo sep na zidovima po cijeloj kući.Željela bih prefarbati iste zidove,no valjak ne popuni te reljefe.Kako se to radi i s čim?Hvala unaprijed!

ODGOVOR

Pokušajete boju na postojeći SEP nanositi zidarskom četkom.

R O / 2.5.2007 16:26

Imamo malu staru kamenu kucicu u rovinju te je temenjno renoviramo - 2 pitanja - 1) do sujeda je samo 10 cm pregradni zid - treba nam efikasna zvucna izolcija 2) vecinu zidova iz nutra i vana smo ocistili do kamena i takve bi ih i ostavili - sto koristiti za fugiranje (vani i unutra ) te sto je najbolji postupak glede estetike i zastite - hvala

ODGOVOR

Zvučnu izolaciju pregradnog zida možete izvesti gips-kartonskim oblogom ili gips-celuloznim pločama KOMCEL - pločama na metalnoj podkonstrukciji i ispuni kamenom vunom.
Za fugiranje kamenih zidova preporučamo MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE ili alternativno TERAMINERAL VG. Oba materijala možete koristiti na vanjskim i unutarnjim površinama.