Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M B / 21.4.2007 9:46

molim vas da mi kažete karakteristike vašeg novog proizvoda BETON=MB-20=0-8mm

ODGOVOR

BETON MB 20 0-8mm nije naš novi proizvod jer ga već duže vrijeme imamo u svojoj prodaji i proizvodnji.
To je gotov beton u suhom stanju kojem se dodaje samo voda i priprema se kao svježi beton za betoniranje odabrane površine.
Marka betona je 20 N/mm2.

P / 20.4.2007 8:43

Da li preporučate stavljanje vapneno-gipsane žbuke na zid od pune cigle sa kojeg je prethodno skidana stara žbuka. Pošto zid nije potpuno ravan, tj. postoje neravnine između cigli, potrebno je sa takvom žbukom izravnati zid, pa me zanima i to da li se vapneno-gipsana žbuka može iz tog razloga nanositi u 2 sloja. Hvala!

ODGOVOR

Ako je stara žbuka skinuta sa zida možete staviti GV 10 bez problema, ako u prostorijama nema vlage. GV10 se ne može nanositi u dva sloja jer je maximalna debljina 10-20 mm.
Ako su vaši zidovi neravni bolje bi bilo da upotrijebite grubu žbuku VC60 pa na grubu žbuku staviti VC50 pa fino prefilcati i prebojati unutarnjim bojama ili prije bojanja možete ako želite zidove pregletati Teranilom.

M / 19.4.2007 12:24

Da li preporučate nanošenje gipsano-vapnene žbuke na vapneno-cementnu, pri čemu se gipsano-vapnena žbuka koristi u tanjem sloju kao završn faza prije soboslikarskih radiva?

ODGOVOR

Ne preporučamo vam nanašanje GV10 preko VC40 prije soboslikarskih radova.
Koristite sam jednu vrstu žbuke, a naknadno prije soboslokarskih radova ju možete pregletati Teranilom, ako želite .

J K / 19.4.2007 7:27

U hodnicima kuće postavljati će se keramićke ploćice te je potrebno pod nivelirati da bude cca 5 cm zajedno sa ploćicama. Ćime izraditi nivelaciju debljine cca. 4cm a da se ploćice mogu montirati u što kraćem vremenu? Zahvaljujem.

ODGOVOR

U vaše prostore morati ćete staviti Cemenni Estrih 20 u debljini 3-3,5 cm, te nakon perioda sušenja možete ljepiti pločice.
Najbolje bi bilo da se glazura suši barem 28 dana a nakon toga stavite pločice, te prije ljepljenja istih provjeriti zaostalu građevinsku vlagu u estrihu.

v c / 18.4.2007 8:17

"Poštovani,
u fazi sam izgradnje nove kuće (betonski blok). Interesira me na koji je način najbolje zaštiti vanjsku fasadu s obzirom na cijenu i kvalitetu? Je li najbolje izvanka žbukati ""klasično"" (špric, cementna hidro izolacija, špric, gruba, fina) pa na to navlačiti neki SEP ili SILIKONSKU ŽBUKU ili ići na neku verziju bez žbukanja sa stiroporom, mrežicama ili..... Molim Vaš savjet na kojem unaprijed zahvaljujem."

ODGOVOR

Vaš objekat zidan betonskom blokom najbolje je toplinski zaštiti pločama Okipora (Termozol )ili kamene vune(Termovol ili Termolam).
Klasično žbukanje ne preporučujemo zbog moguće pojave kondenza jer je betonski blok uvijek hladan te vam i po tehničkim karakteristikama termo žbuka neće zadovoljavati toplinskim koeficijentom.
Završno dekorativnu žbuku možete staviti SEP,SILIKAT ili AKRILAT u boji i granulaciji po izboru iz naše ton karte.

d / 17.4.2007 19:16

Poštovani

čime da pregletam plafon u dnevnom boravku koji je izrađen od betona(puna ploča)i čime ga impregnirati prije nanošenja gleta.prije je bio pregletan i impregniran alicat emulzijom ali nakon bojenja (druga godina)nakon 7 mjeseci boja se je nadignula i ispucala i sada se ljušti u vel. komadima.
hvala

ODGOVOR

Betonski strop možete pregletati Betonfiksom te ga impregnirajte Kontakt
Grundom dan ranije. Betonfiksom možete izravnati ili gletati površinu do 20mm.
Završni premaz možete staviti nakon 14-20 dana.
Postojeće slojeve morate obavezno skinuti prije nanošenja novog sloja.

M / 17.4.2007 14:20

Gdje je moguće kupiti betonske ploče van Zagreba

ODGOVOR

"Betonske ploče možete kupiti u svim bolje opremljenim ili većim trgovinama građevinskim materijalom koje inače prodaju naše proizvode.
Ono što vam je potrebno, a nemaju možda na ""lageru"" možete naručiti u istoj trgovini.
"

d / 16.4.2007 18:22

poštovanje!

ima li smisla na termo-blok stavljati stiropor fasadu ili je dovoljno ići sa termo-žbukom?

kolika je fakat ušteda u grijanju ako idem i sa termo-blokom i sa stiropor-fasadom tj. za koliko otprilike mogu očekivati da bi mi se vratila uložena sredstva u odnosu na jeftiniju varijantu (termo blok i termožbujka)?

hvala!

ODGOVOR

Na termo blok možete stavljati toplinsku izolaciju sa pločama stiropora ili možete stavljati termo žbuku. Ako je blok sam po sebi već toplinski nije ga potrebno dodatno izolirati, već po potrebi, ali najbolje bi bilo pločama okipora. Ne znamo koju vrstu termo bloka imate na objektu ali prilikom kupnje toplinskih blokova sam proizvođač takvih blokova mogao vam je dati tehničke podatke o bloku i koju vrstu toplinske zaštite predviđa. Ušteda energije sa izolacijom okipora vraća se već nakon 5-10 godina u uloženo.

g s / 16.4.2007 13:12

Možete li mi napisati s čime najbolje mogu ukloniti fleke sa paketa koje su od vodootporne boje a nastale usljed krečenja zidova?

ODGOVOR

Fleke od boje sa parketa možete skinuti špahtlom tako da polako sastružete boje, a da ne oštetite parket.

P / 17.4.2007 11:30

Poštovani!
Da li je moguće unutarnje žbukanje vapneno-cementnom žbukom na zid od pune opeke.
Jedan izvođač nam je preporučio žbukanje unutarnjih zidova vašom termo žbukom, iz razloga što je ona lakša i može se nanositi u debljem sloju od vapneno-cementne žbuke, koja bi za razliku od termo žbuke mogla pucati zbog debljeg sloja. Napominjem da se radi o zidu koji je zidan od pune opeke pa nije 100% ravan poput novogradnje, no stanje nije niti toliko kritično, radi se o manjim izbočenjima pokoje cigle ili nadvoja. Radije bi išli na termo žbuku izvana, pa nas zanima da li je ipak moguće ožbukati ovakav zid sa vapneno-cementnom žbukom uz predhodno bacanje cementnog šprica, naravno? Hvala unaprijed!

ODGOVOR

Za unutranje žbukanje upotrijebite VC50 ili VC40 vapneno cementnu jednoslojnu žbuku, a izbjegavajte žbukanje termo žbukom u unutrašnjosti.
Produžna žbuka namjenjena je žbukanje svih vrsta ziđa od opeke.
Toplinsku žbuku upotrijebite za vanjsku izolaciju objekta.
Ako se radi o većim debljinama gdje treba izravnati zidove, upotrijebite VC60 pa na nju stavite žbuku VC50 i fino je zafilcajte.